http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=157
http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=160
http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=161
Aquesta recepta es famosa en el mon del blogs de cuina, sembla ser que va néixer sobre els anys 60, aquesta es la meva versió després de varies probes
Ingredients
250 grams de farina per reposteria
60 grams de sucre pols (glass)
3 cullerades soperes de cacau en pols pur ( Tipus Valor )
1 cullerada de les petites de bicarbonat sòdic
1 cullerada de les petites de llevat químic ( Tipus Royal)
Una mica de vainilla ( opcional )
250 grams de mantega a temperatura ambient ( pomada )
250 grams de cocacola ( o similar )
125 grams de llet
2 ous
Per la cobertura del pastís
Mantega a temperatura ambient ( pomada )
Xocolate negre de cobertura de qualitat
Adorns varis per engalanar el pastís acabat ( Opcional )
Preparació
Escalfar el forn a 180 ª
Tamisar junts en un bol farina, cacau, sucre, llevat, bicarbonat i reservar.
Mentre posarem la cocacola i la mantega en un cassó a foc lent just perquè agafi calor i ens ajudi a integrat els dos elements, retirar del foc.
Incorporem a la barreja la llet, els ous batuts i la vainilla ( opcional), remenar perqué quedi tot ben unit i ara ja o podem aferir a la farina amb cacau que tenim reservada, o farem a poc a poc sense parar de remanar perqué no quedin grumolls.
Engreixar amb mantega fossa un motllé rodó ( 22 cm) i el enfarinarem, retirar l´excès de farina, li aboquem la barreja i fornajem durant 40 /45 minuts ( dependrá del nostre forn ), deixar refredar durant uns 15 minuts sobre una reixeta.
Per fer la cobertura, posarem al bany maria en un cassó la xocolate trencada a trossets amb una cullerada de mantega que tindren a temperatura ambient , remenar fins que ens quedi desfeta del tot, cobrir el pastís i engalanar al gust.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Hola Susanna, no coneixia aquest pastís XOCO-COLA i aixó que es quasi de la meva época.
ResponEliminaPrenc nota i el provaré.
Venin de tú, segur es bonissím.
Petons
Tot i que no m'agrada la coca-cola segur que el pastís ha de ser ben bo. Molt bonic us ha quedat!
ResponEliminaUna abraçada!
Que bonic t'ha quedat, ademés està per llepar-se el dits.
ResponEliminapetonets maca
Que buena tarta, me gusta mucho, pero porfa no pongais tantas maravillas que no bo comer tanto dulce y viertualmente ya me pesa encima...........
ResponEliminaSusana no sabía res, ho sento molt maca.
ResponEliminapatonets i abraÇos
Jo també faig pastis de coca-cola i es la mar de bò
ResponEliminaTiene una pinta estupenda.
ResponEliminaun besote
Que curiosa forma de usar la cocacola, debe saber bien rica tu tarta, que imaginación !!!
ResponEliminaBesitos.
Quin pastís més maco Susanna amb aquestes flors. Ha de estar ben bo, però millor no comptar caloríes.
ResponEliminaPetons reina.
FICOU LINDO E CERTAMENTE QUE UMA DELICIA.
ResponEliminaBJS
Doncs si és una recepta famosa, serà qüestió de fer-la aviat! T'ha quedat estupenda, Susanna. La decoració, molt currada! Petons
ResponEliminaA mi tampoc m'agrada la coca cola, pero te que estar molt bona!:)
ResponEliminapetons
Doncs jo tampoc el coneixía!! M'he quedat :O
ResponEliminaSusanita que original con coca-cola y la presentación te ha quedado de lujo, vamos que este le tengo que probar, bst amiga mia
ResponEliminaQue original un pastís amb cola, ets la millor impressionant.
ResponEliminaTe quedó un pastel estupendo. Nunca preparé un bizcocho con cocacola. Haber si me animo a hacerlo, viendo este resultado la verdad es que apetece. Siempre te quedan todos los dulces muy bien. Besinos Susana.
ResponEliminaMe gustan tus velas encendidas... Me gustan amiga. Besinos.
ResponElimina