Quan arriba la tardor, també arriba el moniato...un tubercle, no massa utilitzat per cert, tinc que reconèixer que fins i tot a mi sempre s'ha m ´havia fet una mica antipàtic ...
Igual perquè de petita sempre que veia un moniato recordava a la meva estimada iaia Antonía quan m'explicava com de malament ho van passar en temps de guerra i que menjaven moniatos
Doncs bé resulta que te moltes propietats... val ?
Te un alt contingut en Vitamina A, ideal per donar energia pel seu alt contingut d’ hidrats de carboni, conté sucres, un 70% d’ aigua i alguns minerals com potassi, sodi, calci, ferro, reforça el sistema immunitari....entre altres virtuts
Moniatos
Oli de gira-sol
Sal ( si es flor de sal més bons )
Preparació
Pelarem els moniatos i els tallarem a rodanxes fines (una mandolina va perfecta, es una bona eina a la cuina )
i les posarem en un recipient amb aigua freda.
Mentre posarem abundant oli de gira-sol en una cassola al foc, fregir a tandes perquè no baixi la temperatura de l´oli, escórrer sobre una reixeta o paper de cuina i salar al gust.
Es una manera diferent i sortim del clàssic moniato bullit ( que a mi no m´ agrada gens... ) queden molt cruixents
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna