TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dilluns, 29 d’abril del 2024

Merenga francesa....com es fa






Ni han tres tipus de merenga, la francesa, la italiana i la suïssa....

Avui parlarem de la merenga francesa, que de fet es la més ràpida de fer i també la més fàcil de les tres, ideal per aprofitar aquelles clares d´ou que ens han sobrat d´altres elaboracions...


Es pot fer servir tal qual per farcir pastissos i decorar, també la podem coure al forn i fer petites peces,  cassoletes i bases per pastissos.

L únic secret per fer aquesta merenga es .....ous a temperatura ambient,  separar les clares dels rovells i sobre tot es que no ens i caigui gens de rovell  .....

* Important...les clares aquestes que venen ja preparares i envasades..NO valen

Per fer merenga francesa només necessitem clares d´ou, sucre en pols,  un pessic de sal, una cullerada de suc de llimona -o- vinagre.. ja qui fa servir cremor tàrtar ( no tant fàcil de tenir a casa)

La formula : es pesar les clares i posar el doble de sucre, si es en pols, millor.....,...a casa perquè no siguin tants dolces canviem una part del sucre per maicena ( o sigui farina de blat de moro refinada ) així no perden fermesa i queda menys embafadora al nostre gust, també i pots afegir una mica de vainilla.

El recipient que farem servir per batre les clares ha de ser ample, que tingui profunditat, sec i net de qualsevol reste d´aliments, ja que augmentaran força de volum,... si teniu un aparell elèctric per batre les clares,  molt millor.

Si fem servir la merenga francesa per farcir o decorar pastissos tal qual, o sigui sense passar pel forn,...el seu consum ha de ser en un termini molt curt, millor al mateix dia.... ja que al no està cuita ens podria agafar salmonel.la,....    També s´ha de tenir en compte que si passa molt temps des de que está feta fins que la fem servir, aquesta es desinfla i deixarà anar aigua de les clares......cosa que pot espatllar els nostres postres....guardar a la nevera 

Si no es així ....la millor opció es assecar-la al forn.
Preparar una safata de forn folrada amb paper vegetal, a sobre i farem les peces de merenga, es poden fer amb una màniga pastissera o a cullerades si no en teniu.

Temperatura del forn :  100 graus, escalfor nomes a baix, coure per espai mínim de 1 hora i mitja, dependrà de la mida de les peces que hem preparat, les deixem al forn sense presses, si es necessari allargar el temps de cocció.....un cop fetes apagar el forn, deixar la safata amb les peces de merenga francesa dins,  amb la porta una mica oberta fins que estiguin fredes del tot.


Ja se que de ben segur volarán ràpid,...però si en sobra alguna, guardar dins un pot de metall millor.

Bon profit.
  
 
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...