El terme jarret (també conegut com morcillo) deriva de la paraula "gerra" per referir-se a la pota de l'animal, sent el jarret la part alta i amb carn que va des del panxell fins a la corba de la pota de l'animal i és molt saborosa.
* Truc perquè les carns ens quedi ben tendres.....deixarem les peces en repòs a la nevera, mínim una hora cobertes de llet...
Ingredients
Un jarret de vedella lligat ( podem demanarem al nostre carnisser que ens tregui l´os i ens el lligui )
Patates
Unes fulles de llorer
Sal
Pebre
Un cap d´alls
Ceba
Un parell de tomàquets madurs
Una pastanaga
Una branca d´api
Un grapat d´avellanes torrades
Un vas de vi ranci
Oli d´oliva
Aigua o brou lleuger
Preparació
En primer lloc pasarem el jarret per la cassola amb oli calent per segellar la carn, li donarem una mica de color, retirar i reservar.
En el mateix oli farem un sofregit amb la ceba, la pastanaga, el api, tot tallat petit, també li posarem el cap d´alls sencers amb la pell, quan les verdures ja agafin color li aferirem les tomàquets tallades a quarts sense pell, les fulles de llorer, el jarret que tenim reservat i el vas de vi ranci, deixar coure tot a foc baix, condimentar amb sal i pebre al gust, quan veirem que la carn comença a estar cuita treure la cassola del foc i la deixarem refredar una mica.
Mentre pelarem i tallarem les patates a quadrats, les fregirem una mica, rescórrer i reservar.
Pasada una mig hora agafem el jarret de vedella li treurem els cordills i la tallarem a rodanxes ( deixo la mida al gust del comensal ).
Agafar tot el contingut de la cassola i o triturarem ( les fulles de llorer i el cap d´alls sencers NO ), o tornarem a posar a la cassola junt amb el jarret a rodanxes, les patates i una picada feta amb les avellanes torrades, cobrir tot amb aigua o un brou lleuger i deixar coure sempre a foc baix fins que quedi cuit i el suc una mica espès.
* Sembla complicat, però es molt fàcil
* A foc baix, quasi no tens ni que vigilar la cassola i queda un plat com els d´abans.
* Al triturar totes les verdures, i son però no es veuen, ideal pels nens i als poc amants de verdures.
* Reposar encara está més i més bo.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
con el frio q hace aqui en burgos me comia ahora mismo un plato de esto.
ResponEliminasaludos
Esta es una maravillosa combinación de platos deliciosos. Tengo que "hacer". Gracias por la receta. Saludos cordiales
ResponEliminaIngrid
Fins aquí arriba l´oloreta d´aquest guisat tant bo... a casa tot el que acompanya unes bones patates, ens encanta!!!!! Petonsssss,
ResponEliminaUn buenísimo plato de cuchara para este frío que volvemos a estar sufriendo.
ResponEliminaBesinos
Un plato delicioso, te ha quedado con un color y un aspecto maravilloso. Un abrazo, Clara.
ResponEliminaPer sucar-hi pa una delícia.
ResponElimina