Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 16 de febrer de 2016

Cucurutxos amb crema Chantilly


En Francois Vatel ( 1631- 1671 )  natural de Suïssa, cuiner i pastisser del Rei Sol , Lluis XIV, va ser l´encarregat d'organitzar una gran festa a palau que duraria tres dies en la qual assistirien uns 2.000 convidats.

Tot anava com una seda fins que uns esdeveniments gastronòmics varen fallar, el primer un error en les postres al fer una crema......que es va convertir en la Crema Chantilly el nom de la ciutat francesa on es va crear, això passava en el Segle XVI, la deliciosa crema va ser molt bens rebuda pels convidats, la formula ha arribat als nostres dies.  

Segons explica la història el segon error, que en realitat no ho va ser,  és que Vatel esperava l'arribada de peix fresc per al banquet dels convidats reals i sembla ser que aquest es retardava, amb el que en un instant de bogeria per la responsabilitat que això suposava, es va suïcidar, mentre els carros amb el peix arribaven a palau. ell  mai o va saber.

La crema Chantilly es prepara amb crema de llet d´un contingut mínim de 30 % de matèria grassa, que tenim de batre fins que dobli el seu volum inicial, amb sucre i essència de vainilla.  

Ingredients pels cucurutxos
Una lamina de pasta de full rectangular *
Un ou batut
Sucre **
Mantega fossa - o- oliva vegetal ( per untar els motlles )
Motlles metàl·lics en forma de cucurrutxo

Preparació
Tallem unes tires llargues de pasta de full, que enrotllem en els motlles, que prèviament hem untat amb mantega fosa o oli de vegetal.

Les cintes les hem de sobreposar conforme anem enrotllant.

Seguidament les pintarem amb ou batut i ensucrarem.

Posar en una safata de forn folrada amb paper vegetal i fornejar  200 graus uns 15 minuts aproximadament (dependrà de la mida dels cucurutxos i del nostre forn)

Refredar sobre una reixeta.

* També o podem fer amb una fulla de pasta rodona i tallar peces senceres per envoltar el motlle del cucurutxo )

* Jo li he posat sucre moreno ( li queda un color molt maco )
********************************
Ingredients per la crema Chantilly
1 litre crema de llet, mínim de 30 % de matèria grassa ( important que estigui molt freda )
100 grams de sucre pols
Vainilla al gust

Preparació
Batre la crema de llet a velocitat mitjana, afegir el sucre i la vainilla abans o durant l'expansió de la crema, quan encara està en estat líquid, fins que formi pics tous,  si es sobre bat, es torna mantega.

Un cop feta te un plaç curt de temps,  s'ha de mantenir refrigerada i consumir el més aviat possible perquè l'aire i el fred no la facin malbé.

**********************************
Muntatge dels cucurutxos
Tant fàcil com omplir els cucurutxos que ja tenim freds amb aquesta deliciosa crema Chantilly i a gaudir.ne

Bon profit.

 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...