https://catalunyacuina.com/ http://lacuinadesempre.blogspot.com/
El cava a la nevera
la coca al forn
i el Cobit-19 a la foguera....
Bona revetlla a tothom !!
Ingredients per la massa
500 grams de farina de força
1 pessic de sal
100 grams de sucre
2 ous talla mitjana
25 grams de llevat de flequer ( el de fer pa )
Unes gotes de vainilla
Pell de llimona ratllada
50 grams de mantega a temperatura ambient ( -o- llard )
200 grams de llet freda ( -o- aigua )
* Una mica d oli d oliva per untar la massa i manipular.la després.
Ingredients per decorar
1 ou batut per pintar la coca
Sucre al gust
Fruita confitada
Pinyons ( un grapat)
* Opcional = licor d anís per ruixar per sobre un cop feta.
*****************************************************
Preparació massa de la coca
1.- Desfer el llevat amb la llet freda.
2.- Barrejar tots els ingredients , i posarem al final el llevat desfet amb la llet i la farina, pastar durant uns 20 minuts fins que la massa ens quedi elàstica i nos es trenqui si l estirem. Formar una bola que untarem amb una mica d oli d oliva, i deixar reposar uns 20 minuts tapada.
3.- Mentre preparem una safata de forn amb paper vegetal, les fruites confitades i posarem els pinyons en remull amb aigua ( així no es cremen ).
4.- Untar el marbre de la cuina amb una mica d´oli d ´oliva, estirar la massa amb un corró li donarem la forma, passar a la safata i escampar les fruites confitades.
5.- La deixem reposar en lloc càlid durant dos o tres hores, ( es pot deixar dins del forn apagat ).
6.- Després del repós, veurem que ha augmentat de volúm, le treiem i mentre posarem el forn en marxa a 180 graus calor dalt i baix.
7.- Pintar la coca amb ou batut, cobrir de pinyons i sucre al gust.
8.- Fornejar a 180 graus per espai d uns 20/25 minuts ( dependrá del forn )
9.- Retirar del forn, posar sobre una reixeta a refredar i tot seguit espolçar amb licor d anís, ( jo tinc una ampolleta amb spray que només es per aquesta tasca )
* Com molt bé diu l Albert Super Star, l anís al barrejarse amb el sucre calent queda caramel.litzat i li dona una capa brillant per sobre ( moltes gràcies Albert, est un sol, i tu ja o saps )
Deixar refredar, si pots, a gaudir d una bona Coca i si es amb companya millor .
Bon profit.
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
que delicia de coca esta si que es autentica se las que me gustan a mi la has bordado
ResponElimina