Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 23 de juny de 2020

Coca de Sant Joan - Albert Super Star

 Font d´inspiració
 https://catalunyacuina.com/     http://lacuinadesempre.blogspot.com/

El cava a la nevera
la coca al forn
i el Cobit-19 a la foguera....
Bona revetlla a tothom !!

Ingredients per la massa
500 grams de farina de força
1 pessic de sal
100 grams de sucre
2 ous talla mitjana
25 grams de llevat de flequer ( el de fer pa )
Unes gotes de vainilla
Pell de llimona ratllada
50 grams de mantega a temperatura ambient ( -o- llard )
200 grams de llet freda ( -o- aigua )

* Una mica d oli d oliva per untar la massa i manipular.la després.

Ingredients per decorar
1 ou batut per pintar la coca
Sucre al gust
Fruita confitada
Pinyons ( un grapat)
* Opcional = licor d anís per ruixar per sobre un cop feta.
*****************************************************
Preparació massa de la coca
1.- Desfer el llevat amb la llet freda.

2.-  Barrejar tots els ingredients , i posarem al final el llevat desfet amb la llet i la farina,  pastar durant uns 20 minuts fins que la massa ens quedi elàstica i nos es trenqui si l estirem.    Formar una bola que untarem amb una mica d oli d oliva, i deixar reposar uns 20 minuts tapada.

3.- Mentre preparem una safata de forn amb paper vegetal, les fruites confitades i posarem els pinyons en remull amb aigua ( així no es cremen ).

4.- Untar el marbre de la cuina amb una mica d´oli d ´oliva, estirar la massa amb un corró li donarem la forma, passar a la safata i escampar les fruites confitades.

5.- La deixem reposar en lloc càlid durant dos o tres hores, ( es pot deixar dins del forn apagat ).

6.- Després del repós, veurem que ha augmentat de volúm, le treiem i mentre posarem el forn en marxa a 180 graus calor dalt i baix.

7.- Pintar la coca amb ou batut, cobrir de pinyons i sucre al gust.

8.- Fornejar a 180 graus per espai d uns 20/25 minuts ( dependrá del forn )

9.- Retirar del forn, posar sobre una reixeta a refredar i tot seguit espolçar amb licor d anís, ( jo tinc una ampolleta amb spray que només es per aquesta tasca ) 

* Com molt bé diu l Albert Super Star, l anís al barrejarse amb el sucre calent queda caramel.litzat i li dona una capa brillant per sobre ( moltes gràcies Albert, est un sol, i tu ja o saps )

Deixar refredar, si pots, a gaudir d una bona Coca i si es amb companya millor .

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...