Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 15 de març de 2011

Crema Catalana

 Expliquen una divertida anècdota catalana, en la qual el bisbe de torn anava a veure unes monges famoses per el seu flam, i em les preses les pobres monges no tenien el flam quallat quan va ser l’hora. La sor cuinera nerviosa decidí quallar-la amb midó, el bisbe acostumat al flam, que estava sempre fred, amb golafreria agafar una cullerada i se la ficar a la boca tal com anava, bo i calenta i exclama, CREMA!!!!, vet aquí el seu nom.

Aquesta crema es molt típica a Catalunya, abans nomes es prenia per St. Josep, (de aquí que també es digui crema de St. Josep) o els dies de festa grossa, però ara el seu consum esta molt mes estes, en la versió tradicional en contes de farina de blat de moro es fa amb midó, es serveix en cassoletes de fang i es sol cremar amb una mica de sucre, que l’hi dona un cruixent molt agradable.



Ingredients ( 8 cassoletes ) elaboració amb la Thermomix
1 litre de llet
6 ROVELLS D´OU ( amb les clares podem fer merenga...per ejemple )
100 grams de sucre
40 grams de midó o farina de blat de moro (Maizena)
1 pessic de sal
1 pell de llimona
1 pal de canyella


Preparació en TH
Posarem en el vas la 1/2 de la llet + pell de llimona + canyella 10 minuts, 100 c, velocitat 2


Retirar i colar la llet, ( es perquè no tingui impureses )  ja podem tirar la llimona i la canyella.


Barrejar  tots els ingredients i abocar-los en el vas, 30 segons ,velocitat 4.


Ara posar la " papallona" i coure 20 minuts, 90C, velocitat 2


Quan acabi el temps,sense temperatura deixar funcionar 2 minuts, velocitat 3.


Abocar en petits recipient ( si son de fang millor ) i deixar refredar.


Ingredients ( 8 cassoletes ) elaboració manual
Escalfar la meitat de la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella durant uns 10 minuts a foc fort, colar i retirar la pell de llimona i la canyella.


Barrejar la resta  d´ingredients fora del foc, un poc fet posarem el recipient al foc a temperatura mitja , i remenar  amb cullera de fusta durant uns 20 minuts , passat aquest temps i amb el fogó apagat remenar 2 minuts més.


Abocar en petits recipient ( si son de fang millor ) i deixar refredar.

Abans de servir-la cobrir per sobre amb força sucre i cremar-lo, ( es pot fer amb una pala de ferro manual, elèctrica o amb un bufador de cuina.) el sucre ens quedarà cruixent, servir tot seguit 


Bon profit


AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

66 comentaris:

  1. Hola Susanna, muy buena la crema catalana, yo no se hacerla, pero la como casi todas las semanas, mi yerno que es catalán las hace muy a menudo, és un manitas en la cocina.........saludos paco

    ResponElimina
  2. Hola Sr. Paco, guapo

    doncs ja veu que es molt fàcil de fer,...va diumenge els i fa vostè i quedarà com un rei,...je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. ¡Qué pinta tiene esta crema catalana", me la llevo con tu permiso..ja,ja.

    ResponElimina
  4. Pues a mi churri le encanta y a mi madre le priva pero hasta que no me compre el soplete no puedo quemar el azúcar (que a mi personalmente no me gusta y siempre lo quito) mientras tanto haremos natillas con tu estupenda receta!

    Besis

    ResponElimina
  5. Avui m'empatxare de crema eh? jejejje entre el meu pastís de crema que encara me'n queda i els que veig vostres que tenen una pinta boníssima, ja me les menjaria totes :P M'encanta que t'ha quedat ben cremadeta!!

    Un petó :)

    ResponElimina
  6. Susanna guapa que rica te ha quedado, la verdad es que me encanta la crema.
    ¡¡¡Deliciosa!!!

    Besitos,

    ResponElimina
  7. hum.... este creme deve ser uma delicia adorei o aspecto dele, e aind apor cima com limão que maravilha.

    beijinhos

    ResponElimina
  8. Susanna ¡¡me rechifla la crema catalana!! Voy a tener que comprar un quemador, hace tiempo que lo tengo en mente, pero ahora ¡¡¡lo quiero ya!! Quiero hacer una cremita como la tuya!! jaja!!

    Besos

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies Susanna!! Aquesta me l'enduc ara mateix per postres, que té una pinta fantàstica!!
    T'esperem a la pròxima recepta del 15!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. La versió clàssica de la crema sempre triomfa. T'ha quedat de restaurant. Gràcies per participar a "La recepta del 15". Un plaer. Ens veiem el mes vinent.
    Petons!

    ResponElimina
  11. A casa és típica per Sant Josep, no falta mai una bona crema catalana de postres!

    ResponElimina
  12. Adoro questo dolce..l'ho preparata nei mesi scorsi..:-)
    Bravissima Cara un bacione*

    ResponElimina
  13. Hola Honey82, guapa tu

    je,je, veritat que queda molt bona ?? hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  14. Hola Bulma, guapa tu

    a mi me encanta por su suavidad...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. Hola Gemma, guapa tu

    a casa en faig tot sovint, doncs agrada molt a tothom

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  16. Hola Marina, guapa tu

    es que a casa son molt clàssic nena, i si els i comences a fer coses massa modernes, no mengen ,
    així es com els i agrada, la de sempre,....

    a l espera de la propera mostra

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  17. Hola Sandra, guapa tu

    a sigut un plaer, i a l´espera de la propera

    mentre ,mil petonets Susanna

    ResponElimina
  18. Hola La casita, guapa tu

    si tienes que comprarte un quemador,...y quieres un consejo..comprate un "soplete" de cocina, yo tengo los dos, y le saco mucho más partido al soplete, te servirá para un montón de tareas...( y no son caros )

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  19. Hola Beth, guapa tu

    estic contenta de que t´agradi, que molt bona, prova de fer-la

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  20. Hola Suny, guapa tu

    es delicosa y suave al paladar,..( por esto el obispo tenia tantas ganas de visitar a las monjas, je,je,)

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  21. Susana nena, desconeixía l'història, moltes gràcies wapa.
    la recepta boníssima, a casa ens encanta la crema catalana
    petons

    ResponElimina
  22. Espectacular te ha quedado Susana, me ha encantado. Un besazo.

    ResponElimina
  23. Hola Lily, guapa tu

    quasi totes les receptes , sobre tot les antigues tenen una historia al darrera i a mi m´encanta descobrir-les, je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  24. Hola Nati, guapa tu

    esta es la clásica receta de toda la vida, con un resultado delicado y delicioso

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  25. Susanna, m´agrada l´anècdota que has publicat sobre la crema catalana. Jo també estic a punt de publicar-la amb història.
    Las teva recepta és igual que la meva però només amb un rovell d´ou de més.

    ResponElimina
  26. Susanna! que bona l'anècdota.. però més encara la teva maravella de crema! Petonets

    ResponElimina
  27. Qué ricura! No hay duda que con todos estos sabores la crema quedó deliciosa!

    ResponElimina
  28. mmmmmmmmmm...una vera bontà!!!baci!

    ResponElimina
  29. M'ha agradat molt la història de les monges. La crema deu tenir un gust fantàstic!

    ResponElimina
  30. Boníssima!!! no coneixia la llegenda del nom.
    Petonets

    ResponElimina
  31. Hola Talita, guapa tu

    celebro que te guste, la verdad es que queda autentica,..y deliciosa

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  32. Hola la cuina de L´Eri, gupa tu

    la veritat es que antigament els millors àpats, postres, vins,...de on sortien....dels convents...ells si que en sabien de viure be...

    He aconseguit un llibre de receptes de les monjes clarises que quan m´el hagi asseborit tot, posaré unes receptes per compartir que son per que i cantin els àngels, ja veuràs,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  33. Hola Cristima, guapa tu

    doncs nena que es només avui, ja fas tard, je,je

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  34. Hola Sole, guapa tu

    recuerdo la abuela que para quedar la crema usava una antigua plancha ( para la roba) de hierro que pesaba como una vaca...

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  35. Hola Marilou, guapa tu

    je,je, la majoria de plats, sobre tot d´abans tenen la seva historia amagada...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  36. Hola a peu coix, guapa tu

    un gust, diví, nena diví, je,je
    les monjes en saben molt

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  37. mmmm...quina pona pinta!!! a casa la fem igual pero a ma!!

    ResponElimina
  38. Hola Emma, guapa tu

    sempre que la facis triunfarás, je,je

    i agrada a tothom, que tindrà la crema catalana ??

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  39. Hola Federica, guapa tu

    celebro que t´agradi,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  40. !! Qué ricura !! me encanta, nunca la he preparado y mira que me gusta.....tomaré nota de tu receta, es que la bordas!!!
    Besos

    ResponElimina
  41. Hola Susana gracias por seguirme en mi cocina virtual...me quedo por la tuya.Entiendo el catalan soy de la francha aragonesa asi que no me voy a perder nada.besicos
    http://cocinandoenmislares.blogspot.com/

    ResponElimina
  42. Hola Marisa, guapa tu

    Bienvenida a mi cocina, tengo traductor arriba a la izquierda, por si lo necesitas,...espero que me visites otro dia

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  43. Hola Carmen Rosa, guapa tu

    pues ya...si es super fácil, y ya ves el resultado...hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  44. Hola Anniki, guapa tu

    es veritat avui tenim crema catalana per arreo, amb propostes molt modernes, molt divertides,...i molt bones...hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  45. Hola Brujix, guapa tu

    pues si tienes oportunidad compratelo, lo usarás para muchas cosas, hace poco lo habia en Lidl de mi zona, controla que igual el dia menos pensado lo tienen otra vez, puedes darte de alta por internet i te avisan de las ofertas

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  46. Hola Lidia de la O, guapa tu

    encantada, tu misma sirvete, je,je
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  47. Un lloro que fa crema catalana!! ara si que ho hem vist tot!! Susana digues a en Roc que li ha quedat de conya!!

    ResponElimina
  48. Hola Taller de cuina, guapo tu

    je,je, si ja o sap, ell sempre controla des de sobre la porta tot el que jo faig a la cuina, i de tant en tant, deixa un...o que boooooo

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  49. Hola Pilar, guapo tu

    esta queda rica,rica, pero te recomiendo que tambien pruebes la que te enllazo y ya me dirás.

    http://enrocalacuina.blogspot.com/2011/02/pastis-de-crema-de-flam.html


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  50. Hola Susanna
    Una vegada més ens has ensenyat quelcom nou sobre la crema
    Felicitats
    Bona cuina

    ResponElimina
  51. Que cremita más rica!! nunca la he preparado, pero con tu receta, seguro que me animo. Un beso

    ResponElimina
  52. Per Sant Josep no pot faltar mai una cassoleta de crema com la teva i a més, acompanyada de l'anècdota del seu origen, perfecte!

    ResponElimina
  53. Boníssima com totes les teves receptes.
    Petons.

    ResponElimina
  54. Ous, llet, canyella i llimona, si senyora la de tota la vida... A casa tenim costum de presentar-la en una plata gran, que bellugi....
    petons gastronómics

    ResponElimina
  55. Hola Susanna, me gusta muchisimo la crema catalana y fue una de las primeras recetas que publiqué, pero el azucar cremat no me quedò como a ti, me he cansado de la pala de hierro y creo que me voy a comprar el elèctrico, pero naturalmente los cassoletes no me faltan. Besos Alex
    El pollo debe de estar buenisimo y el licor no lo conocìa! gracias

    ResponElimina
  56. Hola Alex, guapa tu

    buenas noches, el secreto para que te quede un cremat doradito y crujiente es poner una buena cantidad de azucar por encima, por lo que yo pongo menos azucar a la receta ,pues se compensa con el cremat,..la pala de hierro es un poco pesado pues tiene que estar muy, muy caliente para que dore,...lo mejor es un soplete de cocina, además de que va estupendo, puedes usarla para diferentes cosas

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  57. Jo no l'he feta mai a la TMX, ho provaré de fer.
    Salutacions!

    ResponElimina
  58. Hola cotó de sucre, guapa tu

    dons prova i veuràs que crea vici , je,je
    queda igual que feta a ma i sense tenir que remenar

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  59. Hola com gat i gtos, guapa tu

    recordo de petita que sempre anava a casa dels tiets per la festa major i la tieta en feia una gran plata de crema cada d´any i que bona qu´era,...es el meu gran record d´aquelles festes majors...je,je

    a casa m´agrada més fer-la en petites cassoletes ,es mes pràctic per guardar a la nevera

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  60. Hola Anna Betulo, guapa tu

    gràcies maca, molt agraïda pel teu comentari..je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  61. Hola Glòria guapa tu

    en primer lloc Felicitats pels tres anys, i dir-te que estic molt contenta de la teva visita, gràcies per ser aquí

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  62. Hola Carmen , guapa tu

    pues animate nena, que ya ves que de difícil nada de nada, con suave sabor a limón y canela, se funde en el paladar y el cerebro pide...quiero más.....

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  63. Hola Narcís, guapo tu

    je,je, celebro que t´agradi , i la seva historia també

    mil petonets ..i bon cuina , sempre, Susanna

    ResponElimina
  64. Muy rica crema se ve dorada muy linda,me encantó bien hecha por lo que sé de la tradición,abrazos y cariños.

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...