Egipte, el seu nom oficial "República àrab d´Egipte " limita al Nord amb el Mar Mediterrani, al Est amb Israel , al Sud amb Sudán i a l´Oest amb Líbia amb una superficie d´uns 997.738 km2.
El Caire ( en àrab, Al-Qahirah) que vol dir " La Victoriosa" n ´es la seva capital , la ciutat més gran del país i del continent Africà, per mi massa soroll, massa gent , es una ciutat activa les 24 hores del dia , en canvi em va agradar molt el creuer pel Nil, quina pau, tot tant verd....per descomptat que en vàrem gaudir molt, i molt , a les piràmides, la Vall dels Reis, la Vall de les Reines, Luxor, la resclosa d´Assuan, Memphis,...etc...
El meu som-mi es una realitat estic a Egipte , a les piràmides... |
Aquesta es la nostre recepta del falàfel ( croquetes de cigró ) ni ha moltes variacions de la mateixa............així es com agrada a casa...
Ingredients
Cigrons bullits ( poden ser de pot ) - a casa per salut els pelem -
Ceba - a casa no en posem , ni ha algú que no li agrada -
All i julivert picats
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Farina de tot ús
Una mica de llevat de pastisseria tipus "Royal"
Una mica de llevat de pastisseria tipus "Royal"
Oli de gira-sol per fregir
Preparació
Sofregir la ceba tallada -o-ratllada, amb una mica d´oli de oliva fins que estigui daurada.
En un bol posarem la ceba, els cigrons escorreguts, sal, pebre, all, julivert, i un raig d ´oli d´oliva, triturar uns minuts, ens te que quedar una massa fina, i afegirem farina poc a poc mentre anem remanan fins que la massa agafi cos, això si, te que quedar tova , ara i posarem el "Royal".
Deixar reposar tapada en lloc càlid uns 30 minuts.
Preparar una mica de farina en un plat.
Posarem l ´oli de gira-sol a escalfar i amb l´ajuda d´una cullera anirem agafan porcions de la massa, donarem forma a les croquetes mentre la treballem amb les mans , pasar una mica per la farina que tenim al plat i fregirem, escórrer sobre una reixeta i ja estan a punt de menjar.
* Es poden acompanyar amb salsa de iogurt, de tahina, barbacoa, romesco, brava, all i oli, maionesa...amanida...o res, igual de bones.
Bon profit, i si es amb bona companya...millor !!
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/ desitjo que t´agradi - Susanna
Que rico Susanna, me encanta. Yo también lo he tomado por esos países de Oriente. Guardo la receta.
ResponEliminaUn abrazo.
mamma mia che bontà! complimenti! buon w.e.!
ResponEliminaHola,
ResponEliminaOh... quin viatge! També era un dels meus sommnis i va ser un viatge fantàtic. M'agrada molt el falafel! Petons i bon cap de setmana
Guauuu, m'encanta el falafel, però encara mai l'he preparat a casa. Amb el teu permís em porto la recepta perquè caurà en breu ;-)
ResponEliminaprecioses fotos ens ensenyes.
Moltes gràces per compartir
Bon cap de setmana
Petonets
Hola Susanna, no conocia el faláfel, si lo has preparado es que está muy rico, pero me alegra mucho que, lo hayaís pasado tan bién en egipto.......saludos paco
ResponElimina¡¡ Me encanta !! Y no lo he hecho nunca, por lo que con tu permiso copio la receta.
ResponEliminaAdoro Egipto, he ido en cuatro ocasiones, la última con todos nuestros hijos (3) a fin de que llegaran a enamorarse, como nosotros, de tan increible y fantástica cultura.
He sufrido enormemente viendo los últimos acontecimientos, sobre todo el desastre en el Museo.... en fin. ¡¡ Hay que volver!! Mientras me conformaré probando tu riquisima receta, que me hará soñas y viajar en el recuerdo.
Besos y buen fin de semana.
pues yo no lo he probado nunca..las fotos muy chulas
ResponEliminaJo també he estat a Egipte.Fins i tot vaig pujar al Mont Sinaí...em vaig fer una fart de menjar pa de pita, falafel, swarm...quins records!
ResponEliminaEgipte és un altre viatge que tenim pendent i moltes ganes de fer! Els falafels ens agraden molt, i pensar que es poden fer amb la Thermomix!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar guapa (i tu Roc també guapu), ens fa molta il·lusió!
Petonets i bon cap de setmana!
Que ricoooo es el falafel,como me gusta la comida árabe....lindo viaje ,verdad?....anda que habrás aprendido cosas.
ResponEliminaBuen finde susana!
Hola Susanna, yo tambien los preparè hace unos dias y me gustaron mucho, pero en casa me dijeron que demasiada cebolla :( buen fin de semana
ResponEliminaNunca lo he comido, unas buenas tomas de fotografias.
ResponEliminaAquesta és una gran recepta, a casa ens encanta el falàfel!
ResponEliminaNo he tenido ocasión de probarlos pero estoy deseando. Qué viaje tan bonito!.
ResponEliminaBesos
No se m'hauria acudit mai acompanyar el falàfel amb una salsa romesco o brava, però ja que ho dius si que ha de estar bo.
ResponEliminaQuin bon aspecte tenen i tinc cigrons bullits al congelador.
Mil petons guapíssima i molts ànims.
Hola Susanna!! m'han agradat els teus falafel, jo també els vaig probar en el viatge a Egipte. Veig que no perds corda.
ResponEliminaBon cap de setmana i un petonet
HOLA ANNA BETULO, GUAPA TU
ResponEliminaMOLTISIMES GRÀCIES PELS TEUS BONS DESITJOS
MIL PETONES I GRÀCIES ALTRE COP,SUSANNA
Hola Alex, guapa tu
ResponEliminapues les reducer la cantidad de ceba y listos,...en casa tengo a uno que no le gusta para nada la cebolla, la trituro y no se entera...je,je ( Ja viajaste a Barcelona ? )
mil petonets Susanna
Hola SIlvia, guapa tu
ResponEliminala verdad es que es la mejor manera de estudiar historia, costumbres, cocinas,...etc...es una DE MIS PASONES,....viajar...pena que ahora no es el mejor momento...los euros escasean...
mil petonets Susanna
Hola Carmen Rosa, guapa tu
ResponEliminacuando visitas un pais y la primera vez te gusta, tienes que volver la segunda lo disfrutas mucho más, pues como ya sabes lo que hay, puedes profundizar más en los detalles, la primera quieres acumular demasiada informaciónen poco timepo,....yo tambien tengo ganas de volver...
mil petonets Susanna
La cocina de tipo árabe le encanta a mi Barbas... a mí no tanto, pero no parece difícil y para una noche en plan 1001 noches se lo puedo hacer... jeje. Un besote.
ResponEliminaQue bo Susanna!! Y quins récords m'has fet venir..fa una dos anys que hi van anar a egipte!
ResponEliminaPetons
Hola Susanna,acabode descubrir el teu blog i m'agrada molt.Jo no tinc facebook,per tant no hem puc fer seguidora, pero ja et tinc localitzada i anire seguin-te.
ResponEliminaM'encanta la capçalera, jo se el que es passar la malaltia, amb la meva mare, pero per sort n'hem sortit! i dues vegades!.
Petonets
Hola Susanna, acabo de descubrir el teu blog. M'encanta la capçalera, ja que a casa hem passat el trangol de la malaltía, per dues vegades, amb la meva mare. Per sort n'ha sortit.
ResponEliminaAniré seguint el teu blog, no ho dubtis.
Petonets
Si s'han copiat els dos missatges, només cal que en publiquis un.
ResponEliminaPerdona pero m'he fet una mica de lio perque internet va com vol,jaja.
Una abraçada
No lo he probado nunca!! me anoto tu receta
ResponEliminaBesos wapa
Gracias por tu visita y por aca me quedo!!....me encantan los falafel....y Egipto es sin duda una experiencia maravillosa.....me alegro haberte encontrado!!.........Abrazotes, Marcela
ResponEliminaHola!
ResponEliminam´encanta el falafel, i anar a Egipte es un dels meus somnis! Algún dia...
Petons
Jo no l'he tastat mai, però ha d'estar ben bo!!!! a veure si un dia m'animo i el preparo! Petons, guapa!
ResponEliminaBonito el viaje y las fotos y muchas gracias por tu receta, un día probaré para ver si me sale bien porque el falafel me gusta mucho y suelo comerlo en un restaurante sirio.
ResponEliminaQue tengas un feliz domingo.
Y otra receta que me llevo. Seguiré pasando por aquí, con tu permiso....
ResponEliminaAbrazos repetidos.
Quines croquetes mes curiós, n'estic segura que deuen ser bonísimes.
ResponEliminaUna delicia Susanna. Un viaje de envidia, que maravilla.
ResponEliminaBesos,
Querida Susanna
ResponEliminaLos croquetes te han quedado de lujo, deliciosos.
Un viaje muy cultural y interesante, una maravillosa oportunidad de juntar placer y conocimiento.
Besos.
No he provat el Falàfel, serà qüestió de provar-lo, te mol bona pinta
ResponEliminaPetons
M'encanta tota la cuina d'aquesta regio del mon. Prop de la feina hi ha un Libanes i hi anem a menjar sovint. El falafel, l'humus, el taboule (l'amenida de julivert) esta tot molt pero que molt bo. Un dia, pero, vaig intentar fer l'humus a casa i gairebe em quedo sense olla a presio... Vaig haver de treure-la del foc, pensava que anava a explotar... En fi, coses que passen!
ResponEliminaQuan vaig publicar les hamburgueses de cigrons, vaig tenir diversos comentaris que em deien que eran molt semblans als falàfel. Aaaaara veig el que son, i efectivament la diferència es que jo vaig rebossar amb farina de cigrons, i aquests no. Doncs m´agrada molt, una manera de menjar llegums camufladets, un bon soparet. Petons,
ResponEliminaMmmm... no tinc res per dinar, potser em decideixo a fer-ne :-)
ResponElimina