Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

divendres, 6 de maig de 2011

FALÀFEL


Es un plat que varem descobrir en el nostre viatge a Egipte, el falàfel és una croqueta que pot ser de cigrons o faves , el seu origen es remunta als temps de la Biblia i sembla ser que es va originar en algun lloc del subcontinent indi, actualment es menja a l ´ India, Pakistan i Orient Mitjà., es costum de servir-se amb una salsa de iogurt o de tahína.

Egipte, el seu nom oficial "República àrab d´Egipte " limita al Nort amb el Mar Mediterràni, al Est amb Israel , al Sud amb Sudà i a l´Oest amb Libìa amb una superficie d´uns 997.738 km2.

El Caire ( en àrab, Al-qahira) que vol dir " La Victoriosa" n ´es la seva capital ,  la ciutat més gran del país i del continent Africà,  per mi massa soroll, massa gent , es una ciutat activa les 24 hores del dia , en canvi em va agradar molt el creuer pel Nil, quina pau, tot tant verd....per descomptat que vaig disfrutar molt, i molt , a les piràmides, la Vall dels Reis, la Vall de les Reines, Luxor, Aswan, Memphis,...etc...






El meu som-mi es una realitat estic a Egipte , a les piràmides...
Aquesta es la meva recepta del falàfel, ni ha moltes variacions...jo el he preparat amb la meva olla màgica = Thermomix, però es pot fer a la "Clàssica "

Ingredients
400 grams de cigrons bullits
1 ceba grossa
All i julivert picats
Sal
Pebre
Oli d´oliva

1/2 sobre de llevat de pastisseria tipus "Royal"
Oli de gira-sol per fregir
Farina

Preparació
Sofregir la ceba tallada uns 10 minuts a v.2 amb una mica d´oli de oliva, desprès i sense temperatura i afegirem els cigrons escorreguts, sal, pebre, all i julivert, i triturar uns minuts, V.5/8, ens te que quedar una massa fina, passar a un bol i afegirem farina poc a poc mentre anem remenan fins que la massa agafi cos, això si, te que quedar tova , ara i posarem el "Royal".

Deixar reposar tapada en lloc càlid uns 30 minuts.

Posarem el oli de gira-sol a escalfar i amb l´ajuda de dues culleres petites anirem donan forma a les croquetes i fregirem, escòrrer sobre una reixeta i ja estan a punt de menjar.

* Es pot acompanyar amb una salsa feta amb iogurt, una mica de nata liquida, oli, sal, vinagre , orènga i pebre vermell.

* A casa les acompanyem amb salsa barbacoa, salsa romesco, salsa brava, all i oli, maionesa...

Bon profit.

AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...