TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dilluns, 11 de desembre del 2023

Croquetes del brou......un plaer mortal.....




Esmicolar tot el que hem posat a l´olla per fer un brou, ( nosaltres....col, pastanaga, patata, ceba, cigrons, fesols del ganxet, api, carbassó, un tros de magra de pernil, 2 pits de pollastre, carbassa .....)
Llet
Farina comú
Sal
Pebre negra
Oli d´oliva


Ingredients per arrebossar 
Ou batut
Pa ratllat ( el nostre era sense gluten i es fantàstic, diré que millor que el normal )
Farina comú

Oli de gira-sol per fregir

Preparació
Posarem a la paella tot el bullit del bou esmicolat amb una mica d´oli d´oliva,  quan ja comenci a agafar color i posarem un parell de cullerades de farina, remenar altre cop i deixar que la farina es cuini una estona, condimentar amb sal i pebre al gust, remenar tot seguit , després anirem regant amb la llet de mica en mica, te que quedar una consistencia espesa i es te que desenganxar la massa de les parets de la paella, això indica que ja está al seu punt.

Retirar del foc , estendre en una safata, tapar amb paper film ( que aquest toqui la massa ), així no ens farà costra....deixar refredar per formar les croquetes ....molt "cloquetes.".....

Formarem boletes que quedin de la mateixa mida, ( a casa fem servir una cullera de les de servir gelat, la mida més petita de 4 cm )   donar forma de croqueta i passar per farina, ou batut i pa ratllat.

Ara ja podem passar a l oli calent.

* A casa tenim un petit cassó que només es fa servir per fregir, es gasta menys oli ,  es millor de fer les croquetes a tandes de 3 o 4 unitats així mai baixarà la temperatura de l´oli, i no queden gens greixoses.

* La gràcia de les croquetes artesanes es que no queden iguals, totes amb la seva personalitat, que maques i que bones.....


Si estan congelades millor deixar temperar, doncs amb el canvi brusc de temperatura es quan esclaten

A gaudir, i bon profit !!

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...