TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 20 de desembre del 2023

Panettone a les 3 xocolates blanca, negra i de llet





Panettone- a les 3 xocolates, blanca, negra i amb llet


* Que ningú s´espanti, sembla molt complicat, però NO o es

Per un de gros, -o- 2 de petits 
Aquestes son les mesures que hem fet servir a casa....

Detall del total d´ingredients que hem de tenir a ma per fer aquesta recepta.
500 grams de  farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
       ( i una mica més per enfarinar el marbre on treballem )

25   grams de llevat de fer pa fresc -o- 1 sobre de llevat sec de 7 grams 
180 grams d´aigua tèbia ( que no passi de 36 graus )
135 grams de mantega toba 
3     ous sencers
3     rovells d´ou ( les clares guardar per altre ús )
120 grams de sucre
1     pessic de sal
100 grams de gotes de xocolate blanca -o- una teula de xocolate blanca ratllada
100 grams de gotes de xocolate negre
100 grams de gotes de xocolate amb llet

* A qui li agradi amb més xocolate....ja sap
***********************************************************************************

 1.Pas.
Ingredients -  Preparar la massa mare
90   grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
25   grams de llevat de fer pa fresc -o- 1 sobre de llevat sec de 7 grams 
180 grams d´aigua tèbia ( que no passi de 36 graus )

Preparació
Desfer el llevat amb l´aigua i afegir la farina tamisada, remanar que quedi tot ben integrat, tapar i reposar a temperatura ambient 1 hora.

Passada 1 hora la massa mare ja estará activada, ara.....

Ingredients - Per preparar la primera massa del Panettone
La massa mare que hem preparat abans
135 grams de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
45   grams de mantega toba -temperatura ambient -
2     ous sencers
30   grams de sucre

Preparació
Barrejar tots aquests ingredients fins que estiguin ben integrats, tapar i deixar reposar a temperatura ambient unes 3 hores , dependrà del clima i l´escalfor del lloc on reposi.

**********************************************************************************
2.Pas.
Ingredients - Per preparar la massa final del Panettone 
275 grams  de farina de força ( la de fer pa , entre 12 i 14 % proteïna )
1     ou sencer
3     rovells d´ou ( la clara la guardarem per un altre ús )
90   grams de mantega toba - temperatura ambient -
90   grams de sucre
1     pessic de sal
100 grams de xocolate blanca

100 grams de xocolate negra
100 grams de xocolate amb llet

Preparació
Pastarem tots els ingredients ( menys les gotes de xocolate negra i les gotes de xocolate amb llet )  fins que en quedi una massa que quasi no s enganxi a les mans, ara i afegirem les gotes de xocolate negre i les de xocolate amb llet, seguirem  pastan fins que ens i quedin ben incorporades, si o fem a ma durant uns 50 minuts, si o fem amb una maquina de pastar, uns 30/ 40 minuts.


Podem per fer un Panettone gros o dos de més petits, els posarem dins d´un motlle de paper que venden especials per ells, es el millor,  ja que un cop fets es tenen que posar cap per vall i aquest paper aguanta molt bé.


Els posarem directament sobre la safata que te que anar al forn, tapat amb paper film untat amb oli, cobrir amb un drap de fil, i deixar reposar unes 3 hores.   
   
Quan veiem que la massa arriba quasi a d ´alt del paper del motlle será hora d´anar al forn, que ja tindrem calent , 170 graus, durant uns 35 minuts, calor a baix i a d alt.

Ara, abans de posar la forn amb un ganivet esmolat o una fulla d´ afeitar i farem una creu a sobre, això ajudarà a que es faci un barret a sobre.

* El temps sempre será orientatiu, ja que cada forn es diferent.



A la que es treguin del forn ràpidament en calent ...es tenen que atravesar amb uns punxons i posar de cap per vall penjats, entre dos objectes més d´alts que els Panettones, perqué refredin i no perdin volum, forma ni esponjositat.

* Jo faig servir unes caixes de plàstic i punxons inoxidables dels de fer barbacoes.



Ara a esperar que estiguin ben freds, despenjar, gaudir...i si es amb bona companya Millor !

* Guardar sempre dins de bossa de plàstic o recipient hermètic..


Bon profit




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...