Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

divendres, 8 de juny de 2012

Coca de recapte de verdures, botifarra de pagès i salsitxes tipus alemany

Aquesta es una coca molt coneguda arreu de Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al seu damunt i podem posar tot el que ens vingui de gust, o el que tinguem al nostre abast, això es que es que feia abans, sobre tot a pagès ( doncs la paraula "recapte" vol dir "provisió " ), a la seva elaboració s´estirava de tot allò que ni havia en aquell moment en el rebost o en el camp, d´origen confós, es creu que va arribar de la ma dels romans a la seva època de dominació d´Hispania, encara que qui diu que si varen ser els àrabs ..?, gràcies al "turisme" de l´època tenim un deliciós àpat, de el que ens sentim orgullosos a més de identificats.


Ingredients per la massa
200 grams d´aigua

50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força

Ingredients per farcit
1 pot de tomàquet triturat
Oli d´oliva
Ceba
Espàrrecs frescos
Pebrot vermell escalivat
Sal
Pebre

Olives negres
Salsitxes tipus alemany

Olives negres
Botifarra crua de pagès
Xampinyons frescos laminats

Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Desfer la botifarra , i treure el budell ( el truc perquè ens quedi desfeta ....posem la carn en un plat i la ragem amb un fil d´oli d´oliva, treballar la carn amb les mans i queda tota esmicolada ), sofregir una mica  amb oli d´oliva  i reservar.


Saltar també a la paella els espàrrecs tallats i els xampinyons condimentar amb sal i pebre al gust.

Quan la massa ja estigui a punt ,  cobrirem  la base amb una mica de tomàquet fregit , i la resta d´ingredients.

Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)

* Com es pot observar a la foto ni ha una "petita barrera" feta de rodanxes de salsitxa alemanya, doncs es que ni ha una persona a casa que no vol ni ceba  ni pebrot  i te una " parc-cela feta al seu gust 
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/


Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...