Aquesta es una coca molt coneguda arreu de Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al seu damunt i podem posar tot el que ens vingui de gust, o el que tinguem al nostre abast, això es que es que feia abans, sobre tot a pagès ( doncs la paraula "recapte" vol dir "provisió " ), a la seva elaboració s´estirava de tot allò que ni havia en aquell moment en el rebost o en el camp, d´origen confós, es creu que va arribar de la ma dels romans a la seva època de dominació d´Hispania, encara que qui diu que si varen ser els àrabs ..?, gràcies al "turisme" de l´època tenim un deliciós àpat, de el que ens sentim orgullosos a més de identificats.
Ingredients
per la massa
200
grams d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25
grams de llevat de flequer
400 grams de farina de
força
Ingredients
per farcit
1
pot de tomàquet triturat
Oli
d´oliva
Ceba
Espàrrecs frescos
Pebrot
vermell escalivat
Sal
Pebre
Olives negres
Salsitxes tipus alemany
Olives
negres
Botifarra
crua de pagès
Xampinyons frescos laminats
Preparació
de la massa amb la Thermomix
(
també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar
en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.
Afegir
el llevat fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina
tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.
Estirar
sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli
serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar
reposar una hora en lloc càlid.
Desfer
la botifarra , i treure el budell (
el truc perquè ens quedi desfeta ....posem la carn en un plat i la
ragem amb un fil d´oli d´oliva, treballar la carn amb les mans i
queda tota esmicolada ), sofregir una mica amb oli d´oliva i reservar.
Saltar també a la paella els espàrrecs tallats i els xampinyons condimentar amb sal i pebre al gust.
Quan
la massa ja estigui a punt , cobrirem la base amb una mica de tomàquet fregit , i la resta d´ingredients.
Pre-escalfar
el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)
* Com es pot observar a la foto ni ha una "petita barrera" feta de rodanxes de salsitxa alemanya, doncs es que ni ha una persona a casa que no vol ni ceba ni pebrot i te una " parc-cela feta al seu gust
Bon
profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Hola guapa, esta coca de recapte es molt bona ummm me encanta.
ResponEliminaBon cap de setmana. Petonets
Hola Susanna!!! Que bona que es veu!!! Ideal per veure davant d'una bona pel.li una nit de divendres :)
ResponEliminaRes millor que una bona coca de recapte!! Com aquesta teva que fa un goig... Petonets i bon cap de setmana!
ResponEliminaSUSANNA, después de muchos meses he entrado al blog a dar un vistazo, y he visto con mucha alegria el detalle de tu entrada respecto al pequeño detalle que te entregó Ana de mi parte, muy agradecido por tu detalle, en cuanto a mí, todavia tardaré un poco en volver al "trabajo" pues todavia me falta mucho para mi total recuperación.........y la coca es fantástica........abraçades paco
ResponEliminaQuè bona que surt, oi?
ResponElimina