Es un tipus de coca molt apreciada tot any i a casa agrada molt, aquest cop he fet la formula que ens ha proposat la Lidía, i tinc que dir que el resultat es de Super 10
http://atrapadaenmicocina.blogspot.com.es/
Ingredients per la massa mare
100 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
100 grms de llet tibia
Preparació
Preparar la massa mare amb antelació, ( es suficient amb unes 2 hores ) tant fácil com barrejar els ingredients i deixar reposar en un lloc temperat.
*****************************************
Ingredients per la coca
350 grams de farina de força
80 grams de sucre
45 grams de llet
2 ous
80 grams de mantega toba
Un pessic de sal
Una cullerada petita d´aigua d´azahar ( opcional)
La pell d´una llimonada ratllada
Per decorar
Pinyons, Ametlles, fruites confitades,......al gust
50 grams de sucre
Anís
Un ou batut amb una mica d´aigua
Preparació
Barrejar la llet, el pessíc de sal, la pell de llimona ratllada, el sucre i la mantega toba, després i afegirem els ous d´un en un i l´aigua d´azahar, per últim la farina tamissada i la massa mare que em preparat abans, amassar fins que no s´engaxi a les mans, formar una bola que extendrem sobre una placa de forn que tindrem preparada amb paper vegetal, amb la ma plana la anirem estiran fins que ens quedi el mateix gruix per tot arreu.
Pintar amb l´ou batut amb aigua i decorar amb les fruites confitades i els fruits secs.
Agafar el sucre que tenim reservat i mullar amb una mica d´anis, ens te que quedar espès, i deixarem caure per sobre la coca petits pilons de sucre.
Deixar reposar en lloc càlid i tapada per espai de 2 hores.
Enfornar a 180 graus uns 20 minuts, dependrà del forn, ( el forn ja te que estar calent al moment de posar-hi la coca )
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Una coca muy buena te ha quedado muy bonita.
ResponEliminaPetons. Me apunto la receta.
Una coca estupenda que yo tengo pendiente de elaborar ya que nun cal a he hecho.....
ResponEliminaUna ríca coca Susanna, como unos caracoles que he visto más abajo... me encantan, mi suegra tambien los hacia muy rícos.
ResponEliminaBesitosss.
Susana, me alegro de que te haya gustado, la masa queda estupenda y la textura es maravillosa. Besos.
ResponEliminaEstà boníssima i amb les fruites que més m'agraden la taronja i les cireres.
ResponEliminaPetons maca.
Quina bona pinta que te la meva recepta crec que es igual, va quedar boníssima, el que passa que a casa no agrada la fruita confitada.
ResponEliminaUna coca per tot l´any- Per menjar-la amb fred i calor...Quin invent tan fantàstic el brioix, oi?
ResponEliminaDeliciosa aquesta coca!!!!!
ResponEliminaUna delicia, Susanna.
ResponEliminaBs
Que receta mas rica!!
ResponEliminaSeguro que esta deliciosa, tiene muy buena pinta.
Un besito
quina coca mes bona noia, cada dia et surten mes bonesssssss.petonsss
ResponEliminaQue buena pinta tiene esta coca,
ResponEliminagracias por pasarte por nuestro blog.
besos