En primer lloc tinc que dir que tot, tot i tot el mèrit d´aquesta cargolada es de la meva mare, la Sra Lola, pel que la seva recepta esta penjada amb molt d´honor, així no es perdrà en el temps i moltes persones la podran cuinar, gràcies mama per aquesta recepta, per mi, els millor cargols del món.
Ingredients
Cargols
Sal
Pebre
Costella de porc tallada petita
Oli d´oliva
Ceba tallada a juliana , molta ( uns dos plats plens )
Tomàquet triturat
Fulles de llorer
Una ampolla de vi blanc
Oli d´oliva
Ceba tallada a juliana , molta ( uns dos plats plens )
Tomàquet triturat
Fulles de llorer
Una ampolla de vi blanc
Preparació
En
primer lloc em de netejar molt be els cargols en un gibrell i els i
canviarem l´aigua varies vegades fins que surti neta.
Els
posarem al foc amb aigua, sal i unes fulles de llorer i quan comencin
a bullir els traurem del foc i els i canviarem l´aigua, doncs ens
quedarà l´aigua molt bruta, posarem altre cop al foc amb aigua nova freda i deixarem bullir uns 40 a 60 minuts, ( dependrà de la quantitat de
cargols i la seva mida ) , per saber si estan be estirem un cargol de la closca, si surt sense problemes, es que ja estan a punt, escórrer i reservar.
Mentre sofregirem la costella porc fins que ens quedi daurada, treure i reservar, a la mateixa paella amb el greix que a deixat la costella, si es necessari afegir una mica d´oli d´oliva, farem un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet, condimentar amb
sal i pebre al gust, quan estigui el sofregit quasi fet, el regarem
amb el vi ( de 1/2 l a 1 l. depenent de la quantitat de cargols ) quan comenci a reduir la salsa i afegirem la costella de porc i els cargols, remenar tot amb precaució de no trencar les closques, deixar una estona a la cassola a foc baix.
Es un plat que reposat d´un dia pel altre encara esta més bo.
Bon
profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Així és com els fa la meva mare, a demés hi afegeix un allioli negat deu minuts abans d'apagar el foc. Per llepar-se'n els dits!
ResponElimina