TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dissabte, 9 de juny del 2012

Cargols de la Sra. Lola de Cal Tit



En primer lloc tinc que dir que tot, tot i tot el mèrit d´aquesta cargolada es de la meva mare, la Sra Lola, pel que la seva recepta esta penjada amb molt d´honor, així no es perdrà en el temps i moltes persones la podran cuinar, gràcies mama per aquesta recepta, per mi, els millor cargols del món.

Ingredients
Cargols
Sal
Pebre
Costella de porc tallada petita
Oli d´oliva
Ceba tallada a juliana , molta ( uns dos plats plens )
Tomàquet triturat
Fulles de llorer
Una ampolla de vi blanc


Preparació
En primer lloc em de netejar molt be els cargols en un gibrell i els i canviarem l´aigua varies vegades fins que surti neta.

Els posarem al foc amb aigua, sal i unes fulles de llorer i quan comencin a bullir els traurem del foc i els i canviarem l´aigua, doncs ens quedarà l´aigua molt bruta, posarem altre cop al foc amb aigua nova  freda i deixarem bullir uns 40 a 60 minuts, ( dependrà de la quantitat de cargols i la seva mida ) , per saber si estan be estirem un cargol de la closca, si surt sense problemes, es que ja estan a punt, escórrer i reservar.

Mentre sofregirem la costella porc fins que ens quedi daurada, treure i reservar, a la mateixa paella amb el greix que a deixat la costella, si es necessari afegir una mica d´oli d´oliva, farem un bon sofregit amb la ceba i el tomàquet, condimentar amb sal i pebre al gust, quan estigui el sofregit quasi fet, el regarem amb el vi ( de 1/2 l a 1 l. depenent de la quantitat de cargols )  quan comenci a reduir la salsa i afegirem la costella de porc i els cargols, remenar tot amb precaució de no trencar les closques, deixar una estona a la cassola a foc baix.

Es un plat que reposat d´un dia pel altre encara esta més bo.
  
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

1 comentari:

  1. Així és com els fa la meva mare, a demés hi afegeix un allioli negat deu minuts abans d'apagar el foc. Per llepar-se'n els dits!

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...