Pastís d´aniversari per la Dolors, persona especial, bona filla, bona mare, bona esposa, bona germana, senzillament molt bona persona ....i aquest va ser el regal d´en Roc a la Cuina
Els meus millors pastissos son fets amb aquesta formula editada per primera vegada l´any 1933, del libre "El formulario del pastelero" per Vilardell-Jornet jo en tinc la edició del 1976.
Ingredients per la base del pastís
200 grams de farina
200 grams de sucre
6 ous
(no porta pas tipus de llevat )
Preparació
Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una crema espessa, afegir la farina tamisada.
Fornejar a temperatura moderada ( 170 º ) en un motlle engreixat i enfarinat, uns 25 a 30 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle. ( aquest motllo es de 20 cm )
Desmotllar i refredar sobre una reixeta.
* * * * * * * * * * * * *
Ingredients per fer la crema de mantega
200 grams de sucre
4 rovells d´ou
500 grams de mantega tova ( pomada )
500 grams de mantega tova ( pomada )
Colorants alimentaris
Preparació
Escalfar el
sucre a foc suau fins 34 graus, no més , quan ja estigui
desfet , deixar refredar una mica, afegirem els rovells d´ou en forma de fil, mentre no parem de batre, quan ja tingui consistència
la barreja, incorporar la mantega que la tindrem qualitat "
pomada ", tornar a batre i guardar a la nevera perquè agafi
cos.
* * * * * * * * * * * * *
Ingredients per engalanar el pastís
Encenalls de xocolate ( he fet servir xocolate blanca, negre i amb llet ) els podem fer rascant una barra de xocolate amb un ganivet )
Colorants ( en el meu cas en pols, doncs son els que més m´agraden )
Confitura d´albercoc i de maduixa pel farcit
Preparació
Un cop la crema de mantega estigui freda cobrir el pastís, que ja tindrén farcit amb les confitures d´albercoc i maduixa, en reservarem una mica per fer els adornos.
Ara amb l´ajuda d´una espàtula enganxarem els encenalls de xocolate pel voltant del pastís.
Amb una màniga pastissera i crema de
mantega tenyida de colors engalanarem el pastís al nostre gust
* * * * * * * * * * * * *
Sembla molt complicat , però es molt i molt fàcil de fer a més de deliciós,
Bon profit
* * * * * * * * * * * * *
Sembla molt complicat , però es molt i molt fàcil de fer a més de deliciós,
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
que buena estaría¡¡¡¡
ResponEliminabesotes
T'ha quedat preciós i es veu molt esponjós. Es l' aniversari de la teva mare o la teva germana? Felicitats!
ResponEliminaPetons.
Que buenoooo
ResponElimina;)
Tengo que probar de hacer este bizcocho, me intriga que no lleve levadura.
ResponEliminaTe que precioso y tenia que estar delicioso.
Mil besos
Una delícia, per rexupar-se els dits.
ResponEliminaHola Susanna, que preciosidad.
ResponEliminaMe parece complicado, pero es precioso.
Petóns