Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 16 de juliol de 2012

Pastís genovés DOLORS



Pastís d´aniversari per la Dolors, persona especial, bona filla, bona mare, bona esposa, bona germana, senzillament molt bona persona ....i aquest va ser el regal d´en Roc a la Cuina

Els meus millors pastissos son fets amb aquesta formula editada per primera vegada l´any 1933, del libre "El formulario del pastelero" per Vilardell-Jornet  jo en tinc la edició del 1976.

http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=52

Ingredients per la base del pastís
200 grams de farina
200 grams de sucre
6 ous
(no porta pas tipus de llevat )

Preparació
Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una crema espessa, afegir la farina tamisada.

Fornejar a temperatura moderada  ( 170 º ) en un motlle engreixat i enfarinat, uns 25 a 30 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle. ( aquest motllo es de 20 cm )

Desmotllar i refredar sobre una reixeta.
* * * * * * * * * * * * *
Ingredients per fer la crema de mantega
200 grams de sucre 
4 rovells d´ou
500 grams de mantega tova ( pomada )
Colorants alimentaris 

Preparació
Escalfar el sucre a foc suau fins  34 graus, no més ,  quan ja estigui desfet , deixar refredar , un cop fred i afegirem els rovells d´ou, d´un en un, mentre no parem de batre, quan ja tingui consistència la barreja, incorporar la mantega que la tindrem qualitat " pomada ", tornar a batre i guardar a la nevera perquè agafi cos.
* * * * * * * * * * * * *
Ingredients per engalanar el pastís
Encenalls de xocolate ( he fet servir xocolate blanca,negre i amb llet ) els podem fer rascant una barra de xocolate amb un ganivet )
Colorants ( en el meu cas en pols, doncs son els que més m´agraden )
Confitura d´albercoc i de maduixa pel farcit

Preparació
Un cop la crema de mantega estigui  freda cobrir el pastís, que ja tindrén farcit amb les confitures d´albercoc i maduixa, en reservarem una mica per fer els adornos.
Ara amb l´ajuda d´una  espàtula enganxarem els encenalls de xocolate pel voltant del pastís.


Amb una màniga pastissera i crema de mantega tenyida de colors engalanarem el pastís al nostre gust
* * * * * * * * * * * * * 
Sembla molt complicat , però es molt i molt fàcil  de fer a més de deliciós, 
Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...