Amb unes precioses peres de Lleida que ven la meva amiga Julia de Fruites
i verdures Montsant , vaig fer confitura en un almívar lleuger ja que la fruita estava dolçament divina, calenteta a la cuina, mentre fora plovia a gust.
Ingredients
Peres
Sucre
Un pessic de sal
Una culleradeta de canyella ( quantitat al gust )
Pots
de vidre amb tapa hermetica esterilitzats
* Les meves mesures per fer un almívar lleuger = 1 Kg de préssec = 400 grams sucre, a partir aquí al gust de cada cadascú
* Les meves mesures per fer un almívar lleuger = 1 Kg de préssec = 400 grams sucre, a partir aquí al gust de cada cadascú
Preparació
Pelarem
i tallarem les peres a trossos, posar en una olla amb el sucre , la culleradeta de canyella i un pessic de sal, barrejar perquè el sucre s'uneixi a la
fruita, tapar l 'olla i deixar reposar de 30 a 60 minuts , dependrà
de la quantitat de fruita, observareu que s'omple l'olla de suc, ara
és el moment de posar-la al foc, que serà de moderat a baix
per espai d'uns 50 minuts, quan comprovem que la fruita està
cuita la triturarem més o menys, segóns el vostre gust i ja
podem posar als pots.
*
Encara que veiem que queda bastant liquida, en refredar s'espessirà.
Un
cop els pots plens i ben tapats, posarem a coure al bany maria durant
uns 30 minuts, deixar refredar dins de l'olla, un cop freds,
etiquetar i guardar en lloc sec i fosc.
*
Si deixem reposar les conserves un mínim d'1 mes, estan més bones.
Bon
profit.
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna