La nostra proposta: Divendres dia 10 d´Octubre del 2014 preparar una recepta en què l'ou en sigui protagonista
*******************************************************************************
El
Dia Mundial de l'Ou es celebra el segon divendres del mes d'octubre , enguany el dia 10 d'octubre de 2014. Es
tracta d'un dia en què es posa de relleu totes les propietats que
ens aporta l'ou al nostre organisme .
El
dia de l'ou va ser establert per la Comissió Internacional de l'Ou (
Egg Commission ) l'any 1964 , en la segona conferència internacional
de l'ou . Cada
any s'exalcen els beneficis d'aquest aliment .
* Els ous NO aporten fibra ni carbohidrats
* A nivell calòric, un ou sencer de 50 grams de pes aporta aproximadament unes 80 calories.
* Això es deu al fet que és la proteïna de més alt valor biològic (conté els aminoàcids essencials per a l'organisme). Com hem esmentat anteriorment són proteïnes lliures de greixos.
* En 100 grams l'aportació proteica és de 12 a 14 grams.
* És important assenyalar que els ous tenen turó, molt convenient per a l'alimentació de dones embarassades, ja que facilita el correcte desenvolupament del sistema nerviós central de l'embrió / fetus, juntament amb l'àcid fòlic.
* D'altra banda els carotenoides, luteïna i zeaxantina, ajuden a prevenir trastorns oculars com les cataractes i la ceguesa....entre d´altres virtuts
Font d´informació http://www.zonadiet.com/comida/huevo-propiedades.htm
Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna