100 grams de sucre
120 grams de farina de pastisseria
1 pessic de sal
Preparació
Escalfar el forn a 180.
Batre junt el sucre + sal + ous, fins que ens quedin escumosos i doblin el seu volum, tot seguit i afegirem la farina que ja tindrem tamisada, la barrejarem amb molta suavitat ( doncs si no perdríem tot l´aire que te la massa, ja que no porta cap tipus de llevat ).
Abocar en un motllo que ja tindrem preparat ( pintat de mantega fossa i enfarinat ), coure uns 20 /25 minuts
com sempre depèn del forn i el tipus de motllo.
Un cop cuit, refredar sobre una reixeta.
Ingredients per fer la crema de mantega
200 grams de sucre
4 rovells d´ou
500 grams de mantega tova ( pomada )
Preparació
Escalfar el sucre a foc suau fins 34 graus, no més , quan ja estigui desfet , deixar refredar una mica , i afegirem els rovells d´ou, d´un en un, mentre no parem de batre, quan ja tingui consistència la barreja, incorporar la mantega que la tindrem qualitat " pomada ", torna a batre i guardar a la nevera perquè agafi cos.
Ingredients per la coberta del pastís
ametlles Marcona laminades
sucre
cireres confitades
Preparació
En una paella plana calenta, torrar les lamines d´ametlla, fer molta atenció perquè es torren molt ràpid, pel que recomano fer-ho a foc suau, i reservar fins que estiguin fredes.
Passar les cireres confitades pel sucre i reservar.
Ara només ens falta muntar el pastís
El primer pas serà partir per la meitat horitzontalment el pastís ,( procurar que les dues meitat siguin iguals )
untar la part inferior amb crema de mantega i cobrir amb altre part, tot seguit untarem també els laterals i el sobre.
Posarem les ametlles torrades escampades sobre de un paper vegetal i amb precaució farem rodar el pastís pel damunt , ens i quedaran les ametlles enganxades, desprès també ni posarem per sobre , si queda alguna zona que ni faltin les i posem i ja està.
Amb l´ajuda de una màniga pastissera i crema de mantega engalanarem el pastís al nostre gust, per acabar i posarem les cireres ensucrades.
Sembla molt complicat , però es molt fàcil i deliciós,
Bon profit
* http://enrocalacuina.blogspot.com/2014/01/crema-de-mantega-la-vainilla-sense-ou.html
AQUESTA RECEPTA PERTANY AL BLOG http://enrocalacuina.blogspot.com/ DESITJO QUE T´AGRADI- SUSANNA
Hola querida Susanna!!!! que gusto pasar a visitarte y además, encontrarme con este delicioso pastel, especial para acompañar un café, infaltable para mi. Está hermoso!
ResponEliminaun besote
Hola Susanna,
ResponEliminaQuin pastís més espectacular! Enhorabona. Sort en el concurs maca, petons
¡Qué pastel más delicio!
ResponEliminaLa pinta es inmejorable.
Mucha suerte en el concurso.
Besitos.
;-D
Hola Susana!
ResponEliminaMuchas gracias por pasarte por el blog y por seguirme :) Yo también me quedo por aquí, viendo las delicias que preparas :)
Un besote!
UHMMMM!!!! El pastís de Sara m'encanta!!! Llàstima que a casa tinc un al·lèrgic als fruits secs i no en faig mai. Però a vegades me n'he comprat a alguna pastisseria. Que bona!!!
ResponEliminaHem deixes amb la boca oberta, es nota que tens les piles ben recarregades. Del 1 al 10 et donc un 11, si es més maco que els que venes a les pastisseries.
ResponEliminaPetons reina.
Hola Anna betulo, guapa, guapa , guapa tu
ResponEliminava, el dia que vinguis a casa t´el faré,...paraula
petonets Susanna
Hola Catieu, guapa tu
ResponEliminaquina mala sort, tens que vigilar molt doncs, ni picades, ni res de res,.....o sento molt
mil petonets Susana
Hola Carrot cake, guapa tu
ResponEliminagracías a ti por tu visita, celebro que estés por aqui, tu tambien tienes cada receta...hummm
mil petonets Susanna
Hola Amanda, guapa tu
ResponEliminaes una de mis especialidades, je,je, nada que envidiar a los que venden...
mil petonets y celebro verte por aqui, esto significa que todo va mejor, Susanna
Hola la cuina de l´Eri, guapa tu
ResponEliminacelebro que t´agradi, la veritat es que es molt fácil de fer....es un del preferits de casa
mil petonets i moltes gràcies, Susanna
Hola Gabriela, estimada i guapa tu
ResponEliminaestoy muy contenta de tu regreso, espero de corazón que todo esté controlado...y a la espera de tus ricas recetas....
mil petonets Susanna
wowwwwwwwwwwwww che delizia!complimenti!
ResponEliminaHola Federica, guapa tu
ResponEliminacelebro que t´agradi el pastís, està molt i molt bo
mil petonets Susanna
Uummm deliciosa tarta y que pinta tiene!!!
ResponEliminaBesitos,
ja sé d'on treuré la recepta de la mona d'aquest any!!! oeeeeee. Molts petonets guapa
ResponEliminaque bo...! Em recorda quan era petita, que cada dissabte anàvem a mercat de Girona amb tren i primer ens paràvem en un cafè, on jo i la meva germana sempre sempre demanàvem una sara...!!
ResponEliminamersi per recordar-m'ho i m'apunto la recepta!
Un gâteau de chef. BRAVO!!!!!
ResponEliminaA très bientôt.
Quin pastis mes bo. I com no podia ser meins te premi.
ResponEliminaPassat pel meu blog. Petons
Susanaaa!!! Pero que pastel tan rico y tan bonito te ha quedado, la presentación ¡¡¡fabulosa!!!!!
ResponEliminaSuerte en el concurso de Sara.
Besitos
Hola Susanna, sóc la Cristina de Bufet de Postres. Gràcies per deixar un comentari en el meu bloc.
ResponEliminaAra tafanejaré el teu.
M´encanta el pastís que has fet. Una Sara. Un pastís que reivindica la pastisseria tradicional i que algun dia faré...T´ha quedat perfecte.
Que delicia Susanna, me encanta este pastel, luce divino. Gracias por compartir la receta.
ResponEliminaUn saludo :)
Hola Mari, guapa tu
ResponEliminano se si conocias la formula, parece ser que fué dedicada por un pastelero francés, a Sara BERNHARDT, una persona importante en su época ...está riquisimo ( si buscas en internet encontrarás su historia )
mil petonets Susanna
Hola Cristina, guapa tu
ResponEliminaencantada de la teva visita, tinc pendent de fer el teu pastís tant boooo de formatge,...igual demá
mil petonets Susanna
Hola La casita, guapa tu
ResponEliminagracías querida,...pues no es nada difícil de hacer, has mucha letra pero a la practica un plis, plas,...je,je
mil petonets Susanna
Hola Ana Maria, guapa tu
ResponEliminamoltes gràcies per la vista, pel regalet/permi, i perquè t´agradi el meu pastís,...fins aviat
mil petonets susanna
Hola Nadji, guapa tu
ResponEliminacelebro que t´agradi el meu pastís,...es un honor venín de tu, que ets quasi una profesional
mil petonets Susanna
Hola Mandarina, guapa tu
ResponEliminahas vist la màgia que te la cuina, una imatge, un aroma, una recepta,...sempre et porten records...normalment bons,...i això, es bo
celebro que t´agradi la recepta,...es super fàcil de fer,...no t´espantis,...des de petit es el preferit del meu marit...
mil petonets Susanna
Hola Judith, guapa tu
ResponEliminaje,je, doncs ja saps,...pensa que seràs la madrina , com o diues això la mainada d´ara,...a sí, més GUAI,....
mil petonets Susanna
Hola Sunny, querida i guapa tu
ResponEliminaesta formula queda divina, ya ves el resultado,..la pones en la mesa..plis ,plas, y ya no queda nada,..je,je
por cierto tu pasta fresca de 10...
mil petonets Susanna
nena quin pastis mes ben fet està genial, quin pinta mes bona i de la manera que o expliques sembla de o mes senzill de fer, genial.
ResponEliminaHola Susanna, moltes gracies per participar al concurs, et desitjo molta sort. T'ha quedat genial. Un petó! :)
ResponEliminaHola, Susanna, m'ha encantat aquesta recepta, té una pinta exquisita i és diu com la meva filla. Moltes gràcies per fer-te seguidora del meu blog, has sigut la primera persona en fer-ho, pq els que hi havien abans eren amics i clar no és lo mateix.
ResponEliminaEspero seguir conversant amb tu i de mica en mica entrar en aquest món. Estic encantada de poder compartir les meves receptes i aprofitar la vostra experiencia en el meu benefici.
Moltes gràcies i fins aviat.
Hola, Susanna, m'ha encantat aquesta recepta, té una pinta exquisita i és diu com la meva filla. Moltes gràcies per fer-te seguidora del meu blog, has sigut la primera persona en fer-ho, pq els que hi havien abans eren amics i clar no és lo mateix.
ResponEliminaEspero seguir conversant amb tu i de mica en mica entrar en aquest món. Estic encantada de poder compartir les meves receptes i aprofitar la vostra experiencia en el meu benefici.
Moltes gràcies i fins aviat.
Hola M. José, guapa tu
ResponEliminaes un mon fantastic, ja veuràs, a més ni te inmagines les coses bones , bones, bones que se aprenen....je,je
fins aviat i mil petonets Susanna
Hola Sarita, guapa tu
ResponEliminaencantad e que t´agradi,..la veritat es que queda de 10
mil petonets Susanna
Hola Marta, guapa tu
ResponEliminaes molt fàcil de fer, ...
mira a mi em passa i crec a que molta més gent, quan agafes una recepta i ni ha una tona de lletra, ja quedes atabalat i ja s´et passen les ganes de fer-la
i segur que em menys paraules pots dir el mateix i més clar,
mil petonets Susanna
Suerte en el concurso!!! :D Besos!!!
ResponEliminaCon un par de estas ricas pastas no tendría yo suficiente...se ven exquisitas!
ResponElimina