Font d´inspiració de la Sra. Mariola Grau, moltes gràcies per compartir la formula
( aquesta es la versió de casa )
Ingredients per la massa mare
80 grams d aigua tèbia
25 grams de llevat fresc (de fer pa)
140 grams de farina de força ( la de fer pa )
Barrejar tots aquest ingredients fins formar una bola que deixarem reposar en un bol tapada en lloc càlid uns 45 minuts .
Ingredients per la coca
500 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
90 grams de sucre
Pell de llimona ratllada ( pots ser de taronja )
80 grams de llet
60 grams d´anís ( si no agrada , canviar per un altre licor -o- llet )
3 ous
90 grams de mantega tova que tallarem a daus petits
1 pessic de sal
Per decorar : al gust, fruites, crema, pinyons, sucre.....
Preparació ( o fem a maquina )
Per un costat barrejar tots els ingredients líquids inclòs el llevat desfet, els ous i la mantega a daus
Afegir tots els ingredients secs, pastar uns 10 minuts, deixar descansar la massa uns 5 minuts i tornar a pastar uns 5/ 10 minuts mes.
Posar sobre el marbre que tindrem enfarinat lleugerament i treballar fins que la massa no s enganxi a les mans, formar una bola.
Preparar una safata de forn amb paper vegetal, untar amb oli i estirar la massa que acabem de fer, donar forma de coca, untar amb les mans d´oli per sobre.
Posar les fruites, pinyons.....etc
* Ja qui la pinta amb ou batut, a casa no o fem normalment.
Deixarem reposar durant 1 hora en lloc càlid i tapada.
Forn a 175 graus , baix i ventilador ( a casa ) uns 20 minuts
( com ja es un clàssic, cada forn es una historia )
Refredar sobre una reixeta,...i a gaudir de la Festa , si es amb bona companya Millor !!
Bon Profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna