UN TRUC PERQUÉ TANT LA CARN COM EL PEIX ENS QUEDI MÉS TENDRE I MELÓS ...una estona abans posarem el producte en una safata amb un dit de llet.......
Ingredients
Calamars sencers ( que siguin més o menys de la mateixa mida )
Tomàquet fregit
Ceba
Sal
Pebre negre
Oli d´oliva
Dues fulles de llorer
Botifarra crua de pagès
Un raig de vermut blanc sec
Avellanes torrades
Alls i julivert
* Per acompanyar Arròs bullit
* Al donar la volta als calamars no fa falta posar escuradents, ja es tanquen sols.
Preparació
Netejar els calamars i sense treure les aletes donar la volta ( com si fos un mitjó) , si son petits ens valdrà amb un dit, si son grossos jo o faig amb una cullera de fusta, fer amb precaució que no es trenquin )
Farem un sofregit amb la ceba tallada petita, quan estigui ben cuita i afegim la tomàquet i reservar.
Ara sofregirem la carn de la botifarra esmicolada, quan comenci a agafar color i afegirem les potes dels calamars, donar unes voltetes i tot seguit afegirem unes cullerades del sofregit que tenim reservat.
Omplir els calamars amb aquest farcit, jo o faig amb una màniga pastissera i va molt be.
Els posarem en una cassola que ja tindrà unes gotes d´oli d´oliva calent, els i donarem unes voltetes perquè agafin color, seguidament i posarem la resta dels sofregit que tenim reservat, el llorer, una picada amb les avellanes uns alls i una mica de julivert, un raig de vermut blanc sec, els cobrirem al aigua, condimentar amb sal i pebre al gust, i a foc baix deixarem que el suc es redueixi.
Servir acompanyats d´un arròs bullit i bona companya
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Un plato con fundamento,rico y fácil, como a mi me gustan.
ResponEliminaGracias por la receta.
Un beso.
Susana aquest calamars tenem una pinteta molt bona, que bons amb botifarra, i la salseta umumum
ResponEliminapatonss maca
BONA setmana
Que manera mas curiosa de rellenar los calamares. Tomo buena nota guapa. Un besazo.
ResponEliminaQue pinta mas buena tienen y deben de estar riquisimos
ResponEliminaY despues de la caballa, menudo platito guapa.
ResponEliminaMe quedo con los dos, ya guardaré uno para mañana.
Buen día
HOLA CURRA, GUAPA TU
ResponEliminaLA VERDAD ES QUE ESTOS CALAMARCETOS QUEDEN SUPER RICOS Y CON EL ARRÓZ Y LA SALSITA...HUMMM
PETONETS SUSANNA
Els calamars sempre que els he tastat farcits ha estat de peix, aquests estan de mossegada!m'apunto la recepta.El calamar és de les menges que trobo més gustoses i bones.A REVEURE!
ResponEliminaHOLA MERCÈ, GUAPA TU
ResponEliminaDONCS SI, AIXÍ TING QUE DIR QUE QUEDEN D´ALLÓ MÈS BONS
PETONETS SUSANNA
Susanna,
ResponEliminaSí que és me habitual el farciment amb peix i amb les potes i aletes del propi calamar, però així amb carn o amb verdures, o amb diferentes barreges i combinacions, sempre els trobo exquisits.
Segur que vàreu sucar-hi pa fins que no calgués gairebé ni rentar els plats.
Manel.
HOLA ROSA, GUAPA TU
ResponEliminaPUES SI, "VOLARON" LITERAMENTE...TUVE VISITA EL SABADO NOCHE, Y ESTA FUÉ PARTE DE LA CENA...TODO EL MUNDO QUEDÓ ENCANTADO
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA MANEL, GUAPO TU
ResponEliminaA MI PERSONALMENT M´AGRADA EN EL CAS DE ACOMPANYAR-LOS AMB UNES GAMBAS O LLAGOSTINS DE POSAR-LOS SENCERS A LA SALSA COM A COMPANYA DELS CALAMARS,....AMB SAP GREU DE TRITURAR LES GAMBES I POSAR-LES DINS..
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA NATI, GUAPA TU
ResponEliminaTE INVITO A QUE PRUEBES LA RECETA, QUEDA DE 10
PETONETS SUSANNA
Hola Susanna, aquest es un plat per sucar-hi pa, quina salseta més bona amb avellanes.
ResponEliminaPetons i bona setmana.
Me gustan mucho las dos cosas los calamares y la butifarra, así que juntos deben quedar de muerte. Tengo que probarlos.
ResponEliminaUn besito.
¡¡Hola Sussana!!
ResponEliminaEn primer lugar darte las gracias por tu dedicatoria, no imaginas cuánta ilusión me he hecho cuando lo he visto. Muchas gracias de veras.
Esta receta tengo que probarla en casa, nunca los hemos comido así y tienen una pinta buenísima. Nos encantan los calamares y la butiffara. Tomo nota, sobre todo de tu truco de darles la vuelta.
Moltes gràcies i petons
o sigui, que els calamars an volat`, per lo tant al plat está net, val de acord, nó te convidaré a un plat de arrós del senyoret que váij fer air alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jajajajaja, molt bóns els calamars susanna....salutaçións paco
ResponEliminaHola Susanna,te mandé un comentario esta mañana,pero algo haría mal jajaja.
ResponEliminaMe encanta esa receta,con fundamento y fácil.
Me la apunto.
Besos.
Pero que pinta que tienen esos calamares y ese relleno con lo que a mi me gusta,me llevo un par para la cena,un besazo.
ResponEliminaHOLA GLORIA, GUAPA TU
ResponEliminaDE MOMENTO NO HA LLEGADO, PERO IGUAL LLEGA, HAY VECES QUE INTERNET HACE COSAS RARAS, YA SABES...
ES MUY INTERESANTE, FACIL Y QUEDAS MUY BIEN SI TIENES INVITADOS
PETONETS SUSANNA
HOLA AYNA, GUAPA TU
ResponEliminaLA VERDAD ES QUE QUEDAN MUY RICOS Y CON EL ACOMPAÑAMIENTO DEL ARROZ, UN 10
PETONETS SUSANNA
HOLA SR. PACO, QUE TAL ?
ResponEliminaAIÍ QUE VA ANAR BE L´ARRÒS DEL SENYORET, DONCS, VINGA...A VEURE SI ENS POSA LA RECEPTA, DONCS EM SEMBLA QUE SOMS MOLTES LES TEVES FANS QUE L´ESTÀN ESPERAN,...
ELS CALAMARCETS AIXÍ QUEDEN MOLT I MOLT BONS I AMB LA COMPANYA D´UN ARRÒCET PER LA SALSA,...NO EN VA QUEDAR NI UN...EREM 5 PERSONES I EN VAIG FER 20...JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA JAVIER, GUAPO TU
ResponEliminaPUES SI, ESTOS SON TUS CALAMARES, JE,JE
JA VES QUE QUEDAN DE CONYA Y SIN PONER EL PALILLO, EL TRUCO QUE QUE COMO LES DAS LA VUELTA AL PASARLOS POR LA SARTEN SE ENCOGEN Y CIERRAN LA BOCA, ( SABES QUE CON EL PALILLO AL MARGEN DEL ENGORRO DE SACARLO DESPUES SI NO VAN CON CUIDADO PUEDES ESTROPEARLOS.).
EN FIN
CELEBRO QUE TE GUSTEN Y ESTO SI...TIENES QUE PROBARLOS...JE,JE ESPERO QUE ME LO CUENTES
MIL PETONETS SUSANNA
Hola Susana, calamares rellenos he comido alguna vez, y estos creo que me gustarian mucho por los ingredientes que llevan, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Molt bons, jo els acostumo a farcir amb esbergínia escalivada i beixamel. Així que també hi podría posar una mica de botifarra i encara quedaran millor, oi?
ResponEliminaHOLA JUAN, GUAPO TU
ResponEliminaSEGURO QUE SI LOS PRUEBAS REPITES, QUEDAN DELICIOSOS
PETONETS SUSANNA
HOLA OSCAR, GUAPO TU
ResponEliminaSEGUR QUE ENCARE ESTARIEN MES BONS,..JO SEMPRE DIG QUE SI LA MATERIA PRIMA ES BONA, EL RESULTAT TE QUE SER MILLOR.
PETONETS SUSANNA
HOLA M.NIEVES, GUAPA TU
ResponEliminaESPERO Y DESEO QUE EL VIAJE A SANTIAGO HAYA IDO TODO BIEN.
PUES TE GARANTIZO QUE EL PLATILLO EN CUESTIÓN QUEDA DE CINE 3D
PETONETS SUSANNA
HOLA ANNA, GUAPA TU
ResponEliminaDONCS ET DIRÈ QUE QUASI ES MÉS BONA AMB AVELLANES QUE AMB AMETLLES, QUEDA DIFERENT..
A MÉS I TAL COM EXPLICO A LA RECEPTA, ES MILLOR QUE NO QUEDIN ENGRUNADES, I QUAN MENGES VAS TROVÀN ELS TROCETS, CRIC, CRIC, HUMMMM
PETONETS SUSANNA
HOLA MARIA JOSÉ, GUAPA TU
ResponEliminaLA VERITAT ES QUE QUEDEN MOLT, MOLT ,MOLT BONS
QUAN EN FAIG PER MÉS QU´EN PREPARI NO EN DEIXEN NI UN DE MOSTRA
PETONETS SUSANNA
Hola Susana,
ResponEliminaQue ricos! Calamares rellenos, me encantan.
Besicos
Molt bona idea aquet mar i muntanya, aprofita’n els calamars per farcir-los de botifarra, provarem
ResponEliminaPetons
HOLA SION, GUAPA TU
ResponEliminaQUEDEN MOLT BONS, QUAN EN PREPARO EN TING QUE FER UNA TONA,
PETONETS SUSANNA
HOLA MARIA, GUAPA TU
ResponEliminaTE RECOMIENDO QUE LOS PRUEBES, ESTÀN DIVINOS
PETONETS SUSANNA
No els he tastat però estic tan segura que estan boníssims... Ja estic pensant a veure quan els faré a casa.
ResponEliminaGràcies!
HOLA SARA, GUAPA TU
ResponEliminaBENVIGUNDA A LA MEVA CUINA, JE,JE
DONS SEGUR QUE SI ELS FAS TRIUNFAS I FINS I TOT ET FAN L´ONADA , COM A MÍ, A CASA ELS I ENCANTA, QUAN PREPARO CALAMARS D´AQUETS SEMPRE EN TING QUE FER UN PILÒ
PETONETS SUSANNA