La massa filo -o- brick, està forma pel moltes fines lamines de pasta, que en coure queda molt cruixent, i es utilitzada per fer farcida.
Es necessari hidratar la massa amb algún tipus de greix..... oli d´oliva, de gira-sol, mantega..., també es important que si estàs molta estona sense utilitzar-la, sigui coberta, en cas contrari ens quedará seca i trencadissa.
Ingredients
1
paquet de pasta "filo "
Ceba
Pebrot vermell
Ceba
Ceba
Pebrot vermell
Ceba
Pastanaga
CarbassóTomàquet
fregit
Sal
Pebre
Preparació
Tallarem tota la verdura i la passarem per la paella amb una mica d´oli, quan ja estigui a punt afegir el tomàquet , deixar reduir una mica, condimentar amb sal i pebre al gust, deixem refredar una mica.
Agafar les fulles de pasta filo i les farcim formant rotllets ( o triangles ), pintar la punta final de la pasta amb una mica d´aigua que ens servirà de cola.
Per cuinar.les tenim dues versions:
1.- Al forn que ja tindrem escalfat a 200 graus, ( les pintarem per sobre amb oli d´oliva ) durant uns 15 minuts aproximadament, dependrà del forn
2.- Fregir.les amb abundant oli.
Acompanyar d´una salsa, arròs blanc, pasta, amanida....
Bon profit
Sal
Pebre
Preparació
Tallarem tota la verdura i la passarem per la paella amb una mica d´oli, quan ja estigui a punt afegir el tomàquet , deixar reduir una mica, condimentar amb sal i pebre al gust, deixem refredar una mica.
Agafar les fulles de pasta filo i les farcim formant rotllets ( o triangles ), pintar la punta final de la pasta amb una mica d´aigua que ens servirà de cola.
Per cuinar.les tenim dues versions:
1.- Al forn que ja tindrem escalfat a 200 graus, ( les pintarem per sobre amb oli d´oliva ) durant uns 15 minuts aproximadament, dependrà del forn
2.- Fregir.les amb abundant oli.
Acompanyar d´una salsa, arròs blanc, pasta, amanida....
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/Dsesitjo que t´agradi , petonets Susanna
¡Qué rico! Lo intentaré en el horno. Saludos!
ResponEliminaHOLA MANDARINA, GUAPA TU
ResponEliminaA VECES TAMBIEN LOS HAGO EN EL HORNO, QUEDAN MUY RICOS DE LAS DOS MANERAS..
PETONETS SUSANNA
Que bueeeeeeenos! como si fueran rollitos de primavera. Ya me gustaría unos cuantos.
ResponEliminaUn beso.
HOLA EMPAR, GUAPA TU
ResponEliminaQUEDAN RICOS Y RAPIDOS DE HACER, PREPARAS LAS VERDURAS CON ANTELACIÓN Y CUANDO LLEGAS A CASA SOLO TIENES QUE HACER LOS ROLLITOS Y A LA SARTEN...O AL HORNO..SEGÚN GUSTOS..
CUIDATE DEL CALOR UFF...MIL PETONETS SUSANNA
Susana guapisima ¿Que tal estás? Hace dias que no te escribo.
ResponElimina¡¡Que cosa más rica has preparado!! A mi que me encanta la comida oriental; un pelín de salsa de soja o una agridulce y a disfrutar.
En "mi cocina" vuelan, son vistos y no vistos.
Besos
HOLA CARMEN ROSA, GUAPA TU
ResponEliminaCOMO SIEMPRE ENCANTADA CON TU VISITA, PERDONA QUE YO TAMPOCO TE HAYA VISITADO, ESTE JULIO A SIDO TREMENDO DE FAENA, LIOS, CALOR....CASI NI HE TENIDO TIEMPO NI GANAS DE ENTRAR EN EL BLOG,..ESPERO QUE AGOSTO SEA UN POCO MÁS TRANQUILO..
EN CASA TAMBIEN VUELAN LITERALMENTE, Y ESTO QUE A MI HIJO NO LE GUSTAN LAS VERDURAS...Y ESTAS ASÍ SE LAS COME...BIENNNNN
PETONETS Y CUIDATE DE ESTOS TERRIBLES CALORES..
PETONETS FRESQUITOS PARA TI, SUSANNA
Susana ¡Que buenos! Tengo pasta filo, igual te los copio.
ResponEliminaUn abrazo.
Qué ricos estos rollitos!. Me gustan mucho estas cosillas y siempre quedan bien para una cena o una comida informal.
ResponEliminaUn besote
Semblen rotlles i xinesos. I dius que en Marc s'els menja? Tinc que provar.
ResponEliminaPetons guapa.
HOLA ANNA, GUAPA TU
ResponEliminaDONCS ,..SI NENA..S´ELS MENJA...JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA LAURA, GUAPA TU
ResponEliminaQUEDAN RICOS Y RAPIDOS DE HACER,....JE,JE
PETONETS SUSANNA
Me gustan muchísimo los rollos de pasta filo y con verdura más aún,tomo nota Susana ;))
ResponEliminaSusanna,
ResponEliminaUna variant dels rotllets de primavera... cruixents, que bons!!!
Una abraçada.
HOLA MANEL, GUAPO TU
ResponEliminaLA VERITAT ES QUE VA MOLT BE DE TENIR SEMPRE A LA NEVERA O EL CONGELADOR UN PAQUET DE PASTA FILO....SI PODEN FER MERAVELLES
PETONETS SUSANNA
HOLA SILVIA, GUAPA TU
ResponEliminaCOMO HE COMENTADO A MANEL, SIEMPRE A MANO UN PAQUETE DE "FILO"...DEJA VOLAR TU INMAGINACIÓN Y LO QUE TENGAS EN LA DESPENSA,...JE,JE...UN RESULTADO DE 10...
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA AMPARO, GUAPA TU
ResponEliminaENCANTADA DE QUE LA PRUEBES, ENC ASA LES ENCANTA, INCLUSO A MI HIJO QUE NO ES MUCHO DE VERDURAS
MIL PETONETS SUSANNA