La
coca de recapte es molt coneguda a Catalunya, consisteix en una
massa de pa estirada prima i que al damunt a més de verdures i podem
posar tot el que en vingui de gust, ..d´això la paraula recapte que
significa "provisió"" dons a l´hora d´elaborar-la
s´estirava de tot allò que ni havia en el rebost , el seu origen es
confós, es diu que si va venir d´Itàlia a l´època de la
dominació romana d´ Hispania, també es comenta si les seves arrels
son d´origen aráb...la questió es que gràcies a qui fora, tenim un
plat sa, deliciós i digne de la millor taula ....
Ingredients
per la massa
200 grams
d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força
Preparació de la massa amb la Thermomix (també es pot fer a ma o amb panificadora)
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força
Preparació de la massa amb la Thermomix (també es pot fer a ma o amb panificadora)
Posar en
el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.
Afegir el
llevat fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada
6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.
Estirar
sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli
serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar
reposar una hora en lloc càlid.
Ingredients
per farcit
Tomàquet
fregit
Oli d´oliva
Ceba
Pebrot vermell tallat a tires ( que ja tindrem escalivat )
Albergínia
Carbassó
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Ceba
Pebrot vermell tallat a tires ( que ja tindrem escalivat )
Albergínia
Carbassó
Sal
Pebre
Tallar l´albergínia, el carbassó i la ceba a rodanxes, laminar els xampinyons i o passarem tot una mica a la planxa amb unes
gotes d´oli, pas del tot doncs ja s`acabaran de coure al forn,
aquesta operació també la podem tenir feta amb antelació.
*
* * * *
Quan
la massa ja estigui a punt , cobrirem la base amb el
tomàquet fregit i la resta d´ingredients.
Escalfar el forn a 200 graus, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.), abans de servir tallarem el ous durs i decorarem la coca.
Bon
profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna