Ingredients
1 bonítol o tonyina d´uns 3/ 4 kg senser ( sense tallar )
Sal ( 140 grams de sal per litre d´aigua )
Oli de gira-sol / o d´oliva ( això al gust)
Pots de vidre amb tapa, nets i esterilitzats
Preparació
Posar al foc una olla grossa amb l ´aigua i la sal, ( el peix te que quedar cobert per l´aigua ) i deixar coure prop d´una hora, dependrà del pes del peix, per saber i ja està a punt, només tenim que punxar-lo amb un bastonet de fusta, si està cuit el travessarem sense fer força.
Retirar de l ´olla i deixar refredar una bona estona, fins que no cremi, tot seguit treure la pell i les espines, son grosses i es treuen ràpid.
Posarem els trossos de bonítol nets dins dels pots, un cop plens omplir amb oli i els deixarem una estona que reposin sense tapar, així treuen tot l´aire que pugui haver dins del pot.
Tapar els pots i bullir al bany maria per estai de 1/2 hora, apagar el foc i deixar.los dins de l´olla fins que l´aigua estigui freda.
Etiquetar i reposar al rebost, si es possible no tocar en uns 3 mesos, estarà molt més bo.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Que pinta tan buena tiene los tuyos, hoy el abierto el primero de los que hice hace unos meses y estaba muy rico.
ResponEliminapetons.
Hola Susanna, bonica, vinc a donar-te les gràcies per la teva visita i el comentari tan amable que m'has deixat.
ResponEliminaVeig que ja has fet el bonítol i t'ha quedat molt maco. Si mai el vols preparar com jo o tens cap dubte, digues-m'ho. Estaré encantada de compartir experiències amb tu.
un petó.
qué gusto preparar las propias conservas, verdad???
ResponEliminaSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
HOLA MADUIXA, GUAPA TU
ResponEliminaMAI !! DIUS,...QUE VÁ SEGUR QUE AQUEST ESTIU, QU´ES QUAN NORMALMENT EL FAIG, DONCS PER AQUI EL MARESME ES QUAN MÉS NI HA, I A MÉS BON PREU, DINS DE TOT,...SEGUR QU´EL PROBO A LA MANERA "MADUIXA".TE MOLTA MENYS FEINA, JO EM VAIG COMPRAR UNA OLLA ESPECIAL PER LA CUINA D´INDUCCIÓ QUE QUASI I "QUEPO" JO, PERQUE I ENTRESIN ELS PEIXOS ,...ELS COMPRO DE 5 A 6 KG., I CADA ESTIU, ES FAIG 3/4 BONÍTOLS, ELS TING QUE ENCARREGAR A LA PEIXETERIA
SOC AIXI DE "BRUTA JO"..PENSO , FEINA PER FEINA..JA QUE MI POSSO ,QU´EN SORTIN FORÇES..JE,JE.A MÉS A CASA NO DURA, UN POT QUE REGALES PER ACI, UN ALTRE PER ALLÁ,..I COM QUE TOTHOM I PER EL CULET....LA NENA A FER BONÍTOL...( I PER CERT NO TÉ RES QUE VEURE AMB EL QUE ES COMPRA ENVASAT...)
MIL PETONETS I FINS AVIAT
SUSANNA
HOLA PAULA, GUAPA TU,
ResponEliminaCOMO BIEN DICES, QUE GUSTO PREPARAR SUS CONSERVAS, SUS PASTELES, TUS PANES, TUS TODOOOO
JE,JE, VERDAD ?, Y MÁS CUANTO RECIBES FELICITACIONES DE LOS TUYOS, Y TE PREGUNTAN, CUANDO VOLVERÁS A HACERNOS...BLA, BLA, BLA,?
ESTO NO TIENE PRECIO
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA MILA, GUAPA TU...
ResponEliminaPUES SI LA VERDAD, ES QUE DÁ MUCHO GUSTO DE ABRIR UN BOTE DE ESTOS, DESPRENDE UN AROMA ...Y NO TE DIGO NADA DEL SABOR, TU YA SABES
PETONETS SUSANNA
Que envidia paso siempre que veo vuestras conservas, es una cosa que yo no me he atrevido todavía a hacer. Esta tuya el bonito tiene una pinta...
ResponEliminaUn beso
HOLA NIEVES, GUAPA TU
ResponEliminaNENA, PUES LANZATE AL ESTRELLATO,YA VES QUE NO ES TAN DIFICIL
SOLO TEDRÁS UN "PROBLEMA"...QUE CUANDO LOS TUYOS SE ENTEREN DE LO BIEN QUE TE SALE LA CONSERVA DE BONITO..TE PASARÁS TODO EL AÑO HACIENDO CONSERVAS, PUES DESAPARECERÁN EN UN PLIS, PLAS
MIL PETONETS SUSANNA
Casualmente ayer comimos el último bote de bonito ,era del envasado en noviembre, y que rico estaba, al que hice en julio no le dejaron ni macerar,jajaja.
ResponEliminaEs verdad lo que dices, una vez que lo prueban te tienen preparando botes todo el año. Y muchas veces te saca de un apuro guisando unas papas y una buena ensalada. Yo lo preparo con el mismo método qu tú, pero cambiando la cantidad de sal y le añado unos granos de pimienta negra, que le dan un toque muy bueno.
Un saludo y encantada de conocer tu blog.
HOLA SUSAN, GUAPA TU
ResponEliminaMI AMIGA EN SU RECETA LE PONIA MÁS SAL, PERO YO PREFIERO PONER MENOS, PRIMERO PORQUÈ SIEMPRE TE PUEDES ENTRAR CON LA PERSONA QUE POR MOTIVOS DE SALUD, POR DIETA... NO PUEDE COMER CON SAL, Ó POCO SAL, ETC..
Y SEGUNDO, COMO NO ES PROBLEMA AL USARLO SIEMPRE SE LE PUEDE AÑADIR UNA POQUITA MÁS.
POR CIERTO, LO DEL TOQUE DE LA PIMIENTA NEGRA, QUEDA APUNTADO PARA LA PROXIMA VEZ QUE HAGA CONSERVA..NO ESTÁ MAL
PETONETS SUSANNA
hola susanna, soc l´Olga del ajunt.
ResponEliminame ha xivat el teu blog l´anna....et visitaré amb calma...
una abraçada, olga
HOLA OLGA, GUAPA TU
ResponEliminaQUINA AGRADABLE SORPRESA NENA, ESTIC CONTENTA QUE HAGIS VISITAT LA MEVA CUINA, ESPERO QUE SIGUI DEL TEU GUST, I TORNIS , I SI DE PAS SI TROVES ALGUNA RECEPTA QUE T´AGRADI,.I LA FÁS, MOLT MILLOR ...
MIL PETONETS SUSANNA
Susana una conserva perfecta. Me la llevo guapa. Un besazo.
ResponEliminaHola Susanna, paso per agrairte que hagis visitat el meu blog.
ResponEliminaAquesta recepte de conserva tinc que ferla, pero no m'acabo de atrevir .... Haure de animar-me.
Un petó
Marga
HOLA NATI, GUAPA TU,...
ResponEliminaY YO ENCANTADA, PONLA EN PRACTICA, Y LUEGO ME CUANTAS, ESTÁ DE MUERTE....VERÁS COMO TENDRÁS QUE PASARTE EL AÑO HACIENDO CONSERVA DE BONITO, EN CASA A VECES CASI NO LA DEJAN NI REPOSAR, PUES ESTÁ MÁS SABROSO PASADO 2 A 3 MESES....
PETONTES SUSANNA
HOLA MARGA, GUAPA TU
ResponEliminaGRÀCIES A TU TAMBÉ, SEMPRE ESTÀ BE AIXÓ DE COMPARTIR RECEPTES DE CUINA, AIXI NO ES PODRÀN PERDRE MAI, SI NO TOT AL CONTRARI,...
EN QUAN AL TEMA DE FER CONSERVA DE BONÍTOL, NO TE CAP PROBLEMA, SI ES D´ALLÓ MÉS FACÍL, COMENÇES AMB UN PEIX PETIT, I ACABARÁS COM JO QUE ELS COMPRO DE 5 I 6 KG. JE,JE, QUAN VAIG A LA PEIXETERIA LA GEN S´ESPANTA.
PETONETS I FINS AVIAT SUSANNA
Hola Susana!!!. Yo suelo hacer estas conservas de atún y de bonito. En casa nos encanta. Qué diferencia con el comprado!.
ResponEliminaVeo que tienes muchas clases de panes y, como yo sigo sin atreverme, me quedaré muy cerquita de tu blog para no perderme ninguna de tus entradas.
Un besote desde Gran Canaria
HOLA LAURA, GUAPA TU
ResponEliminaGRACIAS POR ESTAR AQUI, NADA MUJER TU LANZATE AL " TORO", NO PASA NADA, EMPIEZA CON EL DE "PIREX", SIGUE LA RECETA EXACTA, Y YA VERÁS EL RESULTADO..
ESPERO TUS NOTICIAS, DICIENDO QUE HAS HECHO EL PRIMER PAN DE TU VIDA, Y QUE NO SERÁ EL ÚLTIMO...
MIL PETONTES SUSANNA, HASTA PRONTO