Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dijous, 25 de febrer de 2010

Conserva de bonítol o tonyina Montse
























Ingredients
1 bonítol o tonyina d´uns 3/ 4 kg senser ( sense tallar )
Sal ( 140 grams de sal per litre d´aigua )
Oli de gira-sol / o d´oliva ( això al gust)
Pots de vidre amb tapa, nets i esterilitzats

Preparació

Posar al foc una olla grossa amb l ´aigua i la sal, ( el peix te que quedar cobert per l´aigua ) i deixar coure prop d´una hora, dependrà del pes del peix, per saber i ja està a punt, només tenim que punxar-lo amb un bastonet de fusta, si està cuit el travessarem sense fer força.

Retirar de l ´olla i deixar refredar una bona estona, fins que no cremi, tot seguit treure la pell i les espines, son grosses i es treuen ràpid.

Posarem els trossos de bonítol nets dins dels pots, un cop plens omplir amb oli i els deixarem una estona que reposin sense tapar, així treuen tot l´aire que pugui haver dins del pot.

Tapar els pots i bullir al bany maria per estai de 1/2 hora, apagar el foc i deixar.los dins de l´olla fins que l´aigua estigui freda.

Etiquetar i reposar al rebost, si es possible no tocar en uns 3 mesos, estarà molt més bo.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...