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dimarts, 6 d’abril de 2010

Escudella de pagès de la mama Lola



EL MERIT D´AQUESTA ESCUDELLA TANT BONA QUE ELS I PRESENTO NO ES MEU,........LA XEF ES LA MEVA MAMA LOLA, ELLA LA HA CUINAT AMB TOT EL SEU AMOR ..TING QUE DIR QUE FA L´ESCUDELLA MES BONA DE MON...

INGREDIENTS

CARNS
OSSOS DE VEDELLA DEL " MOLL DE L´OS "
OSSOS D´ESPINADA DE PORC
1/4 DE GALLINA
1/4 DE POLLASTRE
CANSALADA SALADA
1 BOTIFARRA NEGRE
1 OS DE PERNIL RANCI
1 TALL DE VEDELLA
1 PEU DE PORC
1 TROS DE XAI

VERDURES
CIGRONS REMULLATS
FESOLS BLANCS REMULLATS
PATATES
COLL
CEBA
PASTANAGA
API

PER FER LES PILOTES
BOTIFARRA CRUA ( O CARN PICADA)
ALLS I JULIVERT PICATS
OUS
PA RATLLAT ( O PA MULLAT AMB LLET)
SAL

* FARINA PER ARREBOSSAR LES PILOTES

1.- POSAREM TOTS ELS OSSOS A L´OLLA AMB AIGUA, QUAN JA COMENCI A BULLIR L´OLLA I AFEGIREM POLLASTRE + GALLINA, BULLIR PROP 1 HORA, DESPRÈS AFEGIR TOTES LES VERDURES ( MENYS LA COL ) RECTIFICAR DE SAL I DEIXAR BULLIR.

MENTRE PREPAREM LES PILOTES :
BARREJAR EN UN RECIPIENT TOTS ELS INGREDIENTS DE LA LLISTA, FORMAR PILOTES DE LA MIDA QUE VINGUI DE GUST I PER ULTIM PASSAR LES PILOTES PER LA FARINA SECA, I RESERVAR.

QUAN FALTI PROP DE 1/2 HORA PER ACABAR L´ESCUDELLA, I POSAREM LA COL A TROSSOS GROSSOS I LES PILOTES.

COLAR L´ESCUDELLA PER UN COSTAT EL BROU, I PER L´ALTRE LES CARNS I VERDURES. AMB EL BROU FAREM UNA SOPA AMB PASTA..POT SER FIDEUS, MACARRONS, ...ARRÒS...AIXÒ AL GUST DE LA CASA.

SERVIR A TAULA L´ESCUDELLA AMB UNA SOPERA I ELS CARNS EN PLATES A PART.

BON PROFIT



SUSANNA dijo...
ESCUDELLA DE PAYES DE MAMÁ LOLA

INGREDIENTES

CARNES
HUESOS DE TERNERA QUE TENGAN TUETANO
HUESOS DE ESPINAZO DE CERDO
1/4 DE GALLINA
1/4 DE POLLO
TOCINO SALADO
1 BUTIFARRA NEGRA
1 HUESO DE JAMON RANCIO
1 PIEZA DE TERNERA
1 PIE DE CERDO
1 TROZO DE CORDERO

VERDURAS
GARBANZOS REMOJADOS
JUDIAS BLANCAS REMOJADAS
PATATAS
COL
CEBOLLA
ZANAHORIA
APIO

PARA HACER LAS PELOTITAS
BUTIFARRA CRUDA ( O CARNE PICADA)
AJO Y PEREJIL PICADOS
HUEVOS
PAN RALLADO ( O PAN REMOJADO EN LECHE)
SAL

* HARINA PARA REBOZAR LAS PELOTITAS

1.-PONDREMOS TODOS LOS HUESOS EN LA OLLA CON AGUA, CUANDO YA EMPIECE A HERVIR LA OLLA, AÑADIR POLLO + GALLINA, HERVIR CERCA DE 1 HORA , DESPÚES AÑADIMOS LAS VERDURAS ( MENOS LA COL) RECTIFICAR DE SAL I DEJAR HERVIR.

MIENTRAS PREPARAMOS LAS PELOTITAS :
MEZCLAR EN UN RECIPIENTE TODOS LOS INGREDIENTES DE LA LISTA, FORMAR PELOTITAS DE LA MEDIDA QUE NOS VENGA DE GUSTO, Y POR ÚLTIMO PASARLAS POR LA HARINA SECA, RESERVAR.

CUANDO FALTE UNA 1/2 HORA PARA FINALIZAR NUESTRA ESCUDELLA, PONDREMOS LA COL A TROZOS GRANDES Y LAS PELOTITAS.

COLAR LA ESCUDELLA , POR UN LADO DEJAREMOS EL CALDO Y POR EL OTRO LAS CARNES Y VERDURAS,

CON EL CALDO HAREMOS UNA SOPA CON PASTA,..FIDEOS, MACARRONS....ARROZ, ESTO AL GUSTO DE LA CASA.

SERVIR A LA MESA, LA ESCUDELLA EN SOPERA , LAS CARNES Y VERDURAS, EN PLATAS A PARTE.


BON PROFIT



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