El mèrit d´aquesta escudella tant bona que els i presento no es meu....la cuinera es la meva mama Lola, ella la va aprendre de la seva..la iaia Antonia....es cuinada amb amor, tinc que dir que es la millor escudella del mon...
* Ens va deixar el Gener del 2019, t´estimem molt, molt... i més.
Ingredients Carns
Ossos de vedella del "moll de l´os "
Ossos d´espinada de porc
1/4 de gallina
1/4 de pollastre
Cansalada salada
1 botifarra negre
1 os de pernil ranci
1 tall de vedella
1 peu de porc
1 tros de xai
Ingredients Verdures
Cigrons remullats
Fesols blancs remullats
Patates
Coll
Ceba
Pastanaga
Api
Nap
Xirivia
Ingredients per fer les Pilotes
Botifarra de pagès crua - o- carn picada
All i julivert picats
Ous
Pa sec remullat amb llet - 0- pa ratllat ( al gust )
Sal
* Farina per arrebossar les pilotes
Preparació
Posarem tos les ossos a l ´olla amb aigua, quan ja comenci a bullir l aigua i afegirem el pollastre i la gallina, bullir aproximadament una hora, després afegir totes les verdures ( menys la col ), rectificar de sal i deixar bullir a foc moderat.
Mentre preparem les pilotes
Barrejar en un recipient el pa sec amb una mica de llet que quedi tou, afegir la resta d´ingredients i remenar fins formar una massa amb cos.
Formar pilotes de la mida que es vulguem , passar les pilotes per farina seca i reservar.
Quan falti como una mitja hora per acabar de bullir l escudella, i posarem la col a trossos grossos i les pilotes.
Ara només ens falta colar l´escudella, per un costat deixarem el brou, i per l´altre posarem les verdures i les carns en safates.
Amb el brou farem la sopa amb pasta, fideus, macarrons, arròs....al gust de la casa.
Es serveix a taula per un costat la sopa i per l´altre les carns i verdures en safata.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Estos platos me encantan. Caseros y sabrosos. Da gusto. Qué cosa más rica. Ponme un platio andaaaaaaaaa.
ResponEliminaUn besote
HOLA LAURA, GUAPA TU
ResponEliminaVERDAD QUE APETECE DE METERLE MANO ??, AHORA MISMO HE LLAMADO A MAMÁ PARA DECIRLE QUE SU RECETA HA SALIDO POR INTERNET,..NO VEAS LO CONTENTA QUE SE HA PUESTO ELLA, JE,JE
PETONETS SUSANNA
Aquest plat sempre en vé de gust!quin festival! felicita a la màma Lola de part meva.ptns.Catalina
ResponEliminaMuy ricos estos platos de cuhara, felicita de mi parte a la mama Lola. Para ti, un beso muy fuerte.
ResponEliminaHOLA CATALINA, GUAPA TU
ResponEliminaES VERITAT EL DIA QUE DIU, DEMÀ FAIG ESCUDELLA, TOTHOM ENS APUNTET A LA TECA,.....
PERQUÈ SERÀ QUE LES MAMES CUINEN TANT BE ?
PETONETS SUSANNA
HOLA MARIA DOLORES, GUAPA TU
ResponEliminaMAMÁ ESTARÁ CONTENTA , EL DIA QUE VENGA A CASA LE ENSEÑE SU RECETA CON ESTAS FOTOS TAN CHULAS Y QUE ELLA NO HA VISTO, CON TODOS LOS COMENTARIOS TAN CARIÑOSOS QUE LE HACEIS, SEGURO QUE SERÁ MUY FELIZ,.GRÀCIES
PETONETS SUSANNA
Qué bona escudella ha fet la teva mare, felicitats per a ella i per a tu perque "de casta le viene al galgo". Amb una mare tan bona cuinera ets com ella també molt bona cuinera, els honors per ambdues.
ResponEliminaMolts petons per la teva mare i per tu guapes.
Una receta maravillosa y con el cariño que hay puesta en ella más buena todavía.
ResponEliminaFelicidades a mama Lola y a ti.
Besotes.
Hola susanna, per fi entro al teu blog, per cert COMPLETÍSSIM!.M'han agradat les receptes que hi he trobat i l'estil fresc i familiar!amenaço a seguir-te d'aprop i posar-te a la meva llista...je,je. A reveure!(per cert, com les mamis no hi ha res,oi?)MERCÈ-destapant cassoles.
ResponEliminasusaneta, menuda escudella la que ha hecho tu madre, mis felicitaciones para ella, ahora comprendo lo grán cocinera que eres,....saludos paco
ResponEliminaDoncs té una aparença deliciosa, segur que la fa molt bona. Què donaria per provar-la. És tan rica la vostra menjar. Ai, que em poso a recordar i dóna una nostàlgia. Bé!!!
ResponEliminaUn petó,
Andri
Visca l'escudella. Senzillament :)
ResponEliminaHola Susana, esto es una escudella de honor. Lastima de no poderla probar.
ResponEliminaUn petonet
M'agrada molt l¡escudella peó mai l'ha he fet, a veure s'hi m¡animo amb la teva recepta.
ResponEliminapatonss maca
HOLA!
ResponEliminaSóc l'Henriette i vull dir-te que m'agrada molt el teu blog.
Perdona'm, el meu català és una mica dolent, l'estic aprenent i em costa perquè es una llengua molt difícil.
Je ne sais pas si tu comprends le français mais je trouve tes recettes extrêmement agréables.
Puedo escribir en castellano si prefieres pero pienso que com catalana t'agradarà més aquest llenguatge.
À bientôt,
Henriette
HOLA MARIA JOSE, GUAPA TU
ResponEliminaDONCS NENA, JA ET FALTA TEMPS PER ANIMAR-TE, JO QUAN EN FAIG TING UNA GRAN OLLA, ESPECIAL PER FER ESCUDELLA, DESPRÈS EN CONGELO EN POTS AMB LA MIDA PER UN APAT , I QUAN TENS GANES D´UN 1.PLAT DE SOPETA, EL TENS EN UN PLIS PLAS,
EL POSES A L´OLLA SENSE DESCONGELAR ,QUAN COMENÇI A BULLIR LI POSES UNA MICA DE PASTA..I JA TENS UN 1.PLAT D´ALLÒ MES BO,
PETONETS SUSANNA
HOLA HENRIETTE, GUAPA TU
ResponEliminaEL TEU CATALÀ ES PERFECTE, I ESTIC MOLT CONTENTA DE TENIR-TE AQUI, GRÀCIES
PETONETS SUSANNA
HOLA MERITXELL, GUAPA TU
ResponEliminaLA VERDAD ES QUE HUELE DIVINA Y SABE A GLORIAS,
AHORA YA NO ES SECRETO, SON ESTOS INGREDIENTES..Y MUCHO AMOR,..QUEDA RIQUISIMA
PETONETS SUSANNA
HOLA STARBASE, QUE TAL ?
ResponEliminaVERITABLEMENT ES UN DELS NOSTRES PLATS ESTRELLA,
ES HIVERN FORA ESTÀ NEVAN, ENTRES A LA CUINA UNA DOLÇA D´OLOR T´ENVOLTA , NO VOLS APROPAR-TE A L´OLLA , PERÒ LA TEVA CURIOSITAT ES MÉS SORTA QUE TU,...AIXECAS LA TAPA I HUMMMMMM, ESCUDELLA DE LA MAMA...
PETONETS SUSANNA
HOLA ANDRI, GUAPA TU
ResponEliminaM´AGRADA MOLT QUE TE PORTI BONS RECORDS, I JA SAPS SI LA VOLS FER, NO ES GENS DIFICIL, NOMÈS TENS QUE DEDICAR-LI UNA ESTONA,...I MOLT DE CARINYO,
MIL PETONETS I FINS AVIAT, SUSANNA
HOLA SR. PACO, QUE TAL ?
ResponEliminaPASARÉ SUS FELICITACIONES A MAMÁ DE SU PARTE, Y GRACIAS POR EL PIROPO DE BUENA COCINERA, JE,JE, LA VERDAD ES QUE ES UNA MIS GRANDES PASIONES, ..( ES QUE TENGO MÁS DE UNA, FOTOGRAFIA, MANUALIDADES, PINTURA, JARDINERIA, VIAJAR, PAJARITOS , TORTUGUITAS ..ETC. HUM..UN MONTÓN )
SR. PACO HA EMPEZADO SU CUENTA ATRÁS,...SOLO LE FALTAN 7 DIAS,......PARA EL GRAN DIA
MIL PETONETS SUSANNA
Susanna,
ResponEliminaJa pots fer una abraçada a la mama, de part del pare, hahaha.
Jo ja m'assec a taula. Amb una escudella així ja no cal parlar de gaires coses mes i en un dia rúfol com el d'avui ve molt de gust.
Una abraçada.
Manel.
HOLA MANEL, GUAPO TU
ResponEliminaLI DONARÉ UNA ABRAÇADA DE LA TEVA PART, LA VERITAT ES QUE AVUI FA DIA PER DINAR, Ó PER SOPAR UN BON PLAT D´ESCUDELLA, AQUI A MALGRAT TAMBÉ ENS FA MAL DIA, TORNA A FER FRED, I A SOBRE FA MOLT DE VENT VENTÒS...
PETONETS SUSANNA
HOLA MERCÈ, GUAPA TU
ResponEliminaESTIC CONTENTA DE TENIR-TE AQUI, I TAMBÈ DE QUE T´AGRADIN LES MEVES RECEPTES, AQUESTA ES LA MEVA CUINA, EL TIPUS DE MENJAR QUE AGRADA A LA MEVA FAMILIA, JA VEUS QU´ES UNA CUINA SENZILLA I TENDRE...JE,JE
PETONETS SUSANNA
HOLA AMANDA, GUAPA TU
ResponEliminaSERÁ FELICITADA DE TU PARTE NO FALTARIA MÁS, Y YO TE FELICITO A TI POR TUS PANES,...
PETONETS SUSANNA
HOLA ANNA, GUAPA TU
ResponEliminaLA VERITAT ES QUE COM A ELLA NO HEM SURT PAS, TAMBÉ QUEDA MOLT BONA PERÒ DIFERENT
PETONETS SUSANNA
HOLA DONIBANEKO, GUAPA TU
ResponEliminaSEGUR QUE SI LES PROVES QUEDARÀS TANT CONTENTA QUE REPETIRÀS...JE,JE
PETONETS SUSANNA
Ola Merce la escudella es un plato muy parecido a nuestro cocido , pero sin las albondigas .
ResponEliminaQue buena pinta y que rico .
Un bico guapa
HOLA COCIÑA POÉTICA, GUAPA TU
ResponEliminaSI,EN EL FONDO CON PEQUEÑAS VARIACIONES, ESCUDELLA, COCIDO, POTAJE,...LA BASE ES PARECIDA CON ALGUNA VARIACIÓN DEPENDIENDO DE LOS PRODUCTOS DE LA ZONA,..PERO QUE RICOS ESTAN TODOS VERIDAD, ?? .. Y CON EL MERITO QUE SON PLATOS CENTENARIOS Y HAN LLEGADO HASTA NUESTROS DIAS Y NO HAN DESAPARECIDO CON EL PASO DE LOS AÑOS....
PETONETS SUSANNA
Que platito más rico y contundente! Me encantan, estos platos autenticos.
ResponEliminaUn beso.
HOLA EMPAR, GUAPA TU
ResponEliminaEN CASA TAMBIEN NOS GUSTAN MUCHO,EL DIA QUE MAMÁ HACE ESCUDELLA VAMOS TODOS...ADEMÁS ES MUY BONITO PORQUE ES UNA MANERA DE VERNOS, CHARLAMOS, TENEMOS MUCHO CONTACTO POR TELEFONO, INTERNET,...PERO NO ES LO MISMO QUE COMPARTIR UNA BUENA CONVERSACIÓN Y UN BUEN PLATO DE ESCUDELLA,
PETONETS SUSANNA
I que bona es l´escudella, oi?. Es el meu plat preferit!. M´agrada el teu blog; m´agrada el menjar cassolà !!
ResponEliminaHOLA NATI, GUAPA TU
ResponEliminaESTIC CONTENTA DE LA TEVA VISITA I DE QUE T´AGRADIN LES MEVES RECEPTES, JA VEUS CASSOLÀNES 100X100, ES EL QUE AGRADA A CASA, I GENS COMPLICADES DE FER
FINS AVIAT, MIL PETONETS SUSANNA