TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


divendres, 12 de gener del 2024

Brioix, massa base ....del Sr. Ramon serveix per coques i tortells


Brioix, massa base ....del Sr. Ramon


Font d´inspiració http://quehihadepostres.blogspot.com.es/

* Ens serveix de la base per coques, tortells i derivats...
ideal per la coca de llardons i la de Sant Joan

Per preparar aquesta base de brioix cal fer-la en 2 dies, però no us espanteu que no requereix massa temps la seva preparació i el resultat val la pena  per aconseguir un Broix de súper 10

Ingredients per la primera elaboració - ( Massa mare )
250 grams de farina de força
150 grams d´aigua - o - llet
25 grams de llevat frec

Preparació de la massa mare
Desfer el llevat amb la llet que tindrem tèbia , no més de 30 graus.

Afegir la farina i amassar fins que ens quedi ben tot ben integrat, formar una bola, posar dins d´un recipient tapat i reservar a la nevera unes 10/12 hores.

* * * * * * * *
Ingredients per la segona elaboració - ( Base de brioix )
250 grams de farina de força
90/100 grams de sucre ( dependrà de lo llaminers que sigueu )
50 grams de mantega tova ( o greix de porc )
2 ous
La pell d´una llimona ratllada
Un pessic de sal
*
Oli per engreixar la taula de treball
Una mica d´aigua, ( si la massa ens quedes massa espessa )

Preparació de la base pel brioix
Barrejar tots els ingredients menys la farina, un cop tots units afegirem la farina i la massa mare que tenim preparada del dia anterior, (si veiem que ens queda massa dura, amb compte afegirem unes gotes d'aigua, pastarem fins a aconseguir una massa uniforme, elàstica i perfecta.

Col.locar sobre la taula de treball que tindrem lleugerament untada amb oli d'oliva i aixafar-la amb les mans, doblegant un parell de vegades, formar una bola i deixar reposar en un lloc càlid i tapada per espai d'una hora.


Passat aquest temps ja està a punt per elaborar les peces que es desitgin, que tindrem que deixar reposar per espai de una hora abans d´enfornar.

Decorar amb llardons, fruita confitada, xocolate.....

Forn a 175/180 graus.

Bon profit.



Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...