TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 10 de gener del 2024

Flamenquines cuinats amb la fregidora d´aire sense greixos Lanova



Sembla ser que el flamenquín va néixer de les mans del cuiner Sr. Manuel Gavilán Mena en l´any 1939 en el seu restaurant de Andújar, i el nom es el resultat de l ´expressió que va dir al provar el plat...“¡Esto nos ha quedado muy flamenco!”
 
Qui el va donar a conèixer però, va ser un seu amic també cuiner Sr. Antonio Penalva que es va emportar la formula a Còrdova i ràpidament va agafar una gran fama, actualment es un plat molt conegut per tot el país.

Es tracta d´un filet de llom de porc molt fi, enrotllat i farcit de pernil salat, fregit en oli d´oliva .... 
( aquesta es la versió original )  des de llavors s´han fet moltes variacions de la mateixa formula....per adaptarla al gust de cada comensal.

Nosaltres la farem en versió fregidora d´aire sense greixos.....i adaptada tal com la fem a casa...

UN TRUC PERQUÉ TANT LA CARN COM EL PEIX ENS QUEDI MÉS TENDRE...una estona abans posarem el producte en una safata amb un dit de llet.......

Ingredients
Filet de llom de porc 
Pernil dolç
Llesques de formatge
Ou batut
Pa ratllat
Farina de tot ús
Oli d´oliva

Preparació
Estirarem les filets de porc perqué ens quedin molt fins, ( a casa o fem amb un corró de fusta )

Si queden peces molts grans, es poden partir per la meitat, i posarem una capa de pernil dolç  i una capa de formatge, seguidamente enrotllar, pasar primer per farina, després per ou batut i al final pel pa ratllat.

Untarem amb unes gotes d´oli d´oliva el recipient escollit per anar a la fregidora , o directament sobre la seva reixeta...

Ja o tenim a punt per passar a Lanova.


Els  hem posat a 200 graus - 10  minuts ,  donar la volta, baixar a 180 graus  i afegir uns 7 minuts més , amb un "xuxu" d´oli en espray o pinzell.

* Potencia i temps, sempre serà orientatiu, dependrà del vostre aparell, potencia i volum de producte.


* Ep !!, si no en teniu, cap problema, es pot seguir la recepta igualment i es fa a la paella o al forn.


Notes:
- Com hem comentat l´original va amb pernil salat sense formatge.
- No es necessari afegir sal 
- A casa uns estan fets amb formatge cremós, altres amb formatge baix en sal que estan marcats amb un escuradents.
- La versió original son llargs i prims, a casa més petitons i grassonets....


 
Bon profit !!


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...