TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 24 de gener del 2024

Croquetes de pernil salat





Si per les Festes vares comprar un pernil i ara quasi només queden aquells raconets a prop de l´os....... una manera d´aprofitar els retalls i fer Feliç a tota la Familia....

Ingredients
Pernil salat picat molt petit ( menys un tros que guardarem per fer un brou )
Llet
Pebre - opcional-
Ceba ratllada molt petita
Oli d´oliva
Farina per la beixamel
Un ou
* Inicialment no ens caldrà sal

- Per arrebossar les croquetes -
Farina 
Pa ratllat ( a casa fem servir sense gluten) ens agrada molt més el resultat que amb el normal 
Ous batuts 

* No posem mides ja que normalment es fan a ull...... en relació amb el que tenim per la nevera 

* Com orientació per 1 litre de llet unes 4 cullerades soperes de farina, recordeu que la beixamel ens te que quedar espessa 

Preparació
En primer lloc bullirem un tros de pernil salat ( que després també farem servir per fer les croquetes)  amb la llet i reservar.

Posarem oli en un cassó i sofregirem la ceba, afegirem unes cullerades de farina i sense deixar de remenar fins que agafi color tot plegat, ara i posarem el pernil , seguidament de mica en mica afegirem la llet a tandes, que i haurem posat un ou batut dins,  millor que estigui calenta, sino se´ns  poden fer grumolls, anirem remenant i afegint llet, ens te que quedar una massa espessa que es desenganxarà de les parets del cassó, això indica que ja la tenim a punt.
 
Retirar del foc , estendre en una safata, tapar amb paper film ( que aquest toqui la massa ), així no ens farà costra....deixar refredar per formar les croquetes ....molt "cloquetes.".....

Formarem boletes que quedin de la mateixa mida, ( a casa fem servir una cullera de les de servir gelat, la mida més petita de 4 cm ).......però ......  - aquest cop hem estrenat una pinça especial per fer croquetes , hem quedat contents amb el resultat ja que dona al moment forma a la croqueta......... les passarem  per farina, ou batut i pa ratllat.

Ara ja les podem passar a l oli calent.

* A casa tenim un petit cassó que només es fa servir per fregir, es gasta menys oli ,  es millor de fer les croquetes a tandes de 3 o 4 unitats així mai baixarà la temperatura de l´oli, i no queden gens greixoses.

* La gràcia de les croquetes artesanes es que no queden iguals, totes amb la seva personalitat, que maques i que bones.....


Si estan congelades millor deixar temperar, doncs amb el canvi brusc de temperatura es quan esclaten

A gaudir, i bon profit !!




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...