TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 18 de setembre del 2024

Pastís tipus genovès, amb cobertura de ganache de xocolate blanca i farcit de crema - MAKSIM


Ingredients per la base del pastís
350 grams de farina fluixa -tamisada-
350 grams de sucre
    7 ous ( de 50 grams cada un )
(No porta pas tipus de llevat )

* El pes de la farina i del sucre es el mateix del pes dels ous.
* A casa però  i posem menys sucre, ja que després la decoració es dolça.
* Hem fet servir un motlle de 24 cm
* Si el pastís te que anar decorat i farcit, es millor un cop fred,  embolicar amb paper film i reservar unes hores

Preparació
Batre les clares amb la meitat del sucre fins aconseguir una massa espessa  i reservar.   

Ara batre els rovells amb la resta del sucre fins aconseguir una crema espessa, tot seguit i afegim la farina i les clares d´ou a tandes, mentre anem remenant amb molta precaució que no ens baixi l´aire de la massa.

Fornejar a temperatura moderada  ( 160 º ) en un motlle engreixat i enfarinat, uns 30 a 35 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle. 

Desemmotllar i refredar sobre una reixeta.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Ingredients per la crema pastissera
200  grams de sucre ( dependrà del que agradi el dolç a casa )
  90  grams de midó de blat - o- Maizena
    8 rovells d´ou
    1 litre de llet
Canyella en pols  - o- una branca
La pell d´una llimona

Preparació
Separar els rovells de les clares i reservar aquestes per a una altra preparació.

Barrejarem en un bol els rovells amb el sucre.

Posarem al foc la llet, amb la canyella i la pell de llimona, quan estigui a punt de bullir la retirarem del foc i barrejarem batent sense parar però suaument als rovells amb el sucre que hem preparat abans.

Colar per evitar impureses i tornar a posar al foc remoure fins que la espàtula ens quedi lleugerament napada, és el moment d'afegir la maizena que tindrem dissolta en una mica de llet freda, remenar altra vegada fins aconseguir l'espessor desitjat.

Retirar del foc, abocar a un recipient perquè refredi, tapar amb un film perquè no formi crosta que ha de tocar la crema.

Un poc freda reservar a la nevera fins el moment de fer servir.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

Ingredients pel ganache de xocolate blanca 
( La formula es 1/4 part de nata de muntar mínim 35 % matèria grasa + 3/4 parts de xocolate blanca)
750 grams de xocolate blanca ( que sigui de qualitat )
200 grams de nata de muntar 

Preparació
Posarem la nata en un cassó al foc,- foc suau- li deixarem durant 10 minuts, ( la petita proporció que porta d´aigua  desapareixerà ), ara retirar del foc i anirem incorporant la xocolate blanca esmicolada mentre anem remenant perqué quedi desfeta.

Es molt important que no ens i quedi cap grumoll, seguidament la taparem amb paper film - que toqui directament amb la xocolate- així no ens i farà crosta......un cop freda posarem a la nevera mínim 4 hores.

Al moment de fer-la servir per cobertura -o - farcir, la passarem per la batedora perqué agafi cos i ja la tenim a punt.

***************************************************************************************

Engalanar el pastís
Ara només tenim que obrir el pastís per la meitat, farcir amb la crema pastissera i cobrir amb ganache de xocolate blanca, decorar al vostre gust......i a gaudir.


* * * * * * * * * * * * * 
Sembla molt complicat , però es molt i molt fàcil  de fer a més de deliciós, 
Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...