Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimarts, 22 de juliol de 2014

Samfaina a l´aroma de vermut blanc sec

La samfaina, sanfaina, xamfaina,  xanfaina, mullador, pebrereta, tomacat ......és un plat fer de barreja de trossos de verdures amb tomàquet , com pebrot, ceba, carbassó, albergínia, patata....

Fins i tot podem posar herbes com orenga, farigola, romaní, llorer, julivert....


És pot menjar sola o d'acompanyada amb pasta, arròs bullit, carn, cargols, peix, ous...

Ingredients
Tomàquets madurs
Alls amb pell
Ceba
Pebrot vermell
Pebrot verd
Albergínia
Carbassó
Oli d´oliva
Sal
Pebre negra
Vermut blanc sec
Sucre ( per si el tomàquet es molt àcid )

Preparació
Tallarem totes les verdures a trossos petits per separat.

Posarem una paella al foc amb un raig d´oli i començarem per sofregir la ceba i els alls amb la pell,  quan comenci a quedar la ceba tova i afegirem la resta de verdures, menys el tomàquet,  les deixarem coure a foc mig fins que agafin color, ara li posarem el tomàquet que tindrem triturar o ratllat, remenar bé i deixar reduir, regar amb un generós vas de vermut blanc sec i tornarem a deixar reduir, condimentar amb sal i pebre al gust, ( si el tomàquet es molt àcid i posarem una mica de sucre ) i ja la tenim preparada.

* Reposada encara està més bona.

* També la podem congelar o fer en conserva

* Podem preparar totes les verdures tallades i congelarles, aixì les tenim a punt quan tinguem ganes de fer samfaina.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...