La samfaina, sanfaina, xamfaina, xanfaina, mullador, pebrereta, tomacat ......és un plat fer de barreja de trossos de verdures amb tomàquet , com pebrot, ceba, carbassó, albergínia, patata....
Fins i tot podem posar herbes com orenga, farigola, romaní, llorer, julivert....
Ingredients
Tomàquets madurs
Alls amb pell
Ceba
Pebrot vermell
Pebrot verd
Albergínia
Carbassó
Oli d´oliva
Sal
Pebre negra
Vermut blanc sec
Sucre ( per si el tomàquet es molt àcid )
Preparació
Tallarem totes les verdures a trossos petits per separat.
Posarem una paella al foc amb un raig d´oli i començarem per sofregir la ceba i els alls amb la pell, quan comenci a quedar la ceba tova i afegirem la resta de verdures, menys el tomàquet, les deixarem coure a foc mig fins que agafin color, ara li posarem el tomàquet que tindrem triturar o ratllat, remenar bé i deixar reduir, regar amb un generós vas de vermut blanc sec i tornarem a deixar reduir, condimentar amb sal i pebre al gust, ( si el tomàquet es molt àcid i posarem una mica de sucre ) i ja la tenim preparada.
* Reposada encara està més bona.
* També la podem congelar o fer en conserva
* Podem preparar totes les verdures tallades i congelarles, aixì les tenim a punt quan tinguem ganes de fer samfaina.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna