En memòria i record de la Sra. Mercè.
Antigament no es tenien a mà tots els estris que afortunadament avui es pot disposar a la cuina, però les mestresses de casa se les enginyaven per elaborar bons i deliciosos postres com els bunyols que els presentem avui.
Es diuen a la patacada perquè en la seva preparació no es fan servir balances per pesar els ingredients i a més s'utilitzaran productes bàsics que podem trobar a la cuina.
Ingredients
Farina
Un pessic de sal
Ous ( o clares que ens sobrin de fer una crema, per exemple )
Llet
Sucre
Una culleradeta de llevat químic tipus Royal ( abans feien servir bicarbonat )
Pell de llimona o taronja ratllada
Oli de gira-sol per fregir.
Preparació
Tan fàcil com ...., comencem batent els ous o clares, afegim la pell de llimona ratllada, el pessic de sal, sucre al gust i un raig de llet, després afegirem una mica farina i començarem a batre, així anirem afegint més farina fins que la massa tingui la consistència adequada per fer els bunyols, a l'últim moment afegirem una culleradeta de bicarbonat o llevat químic tipus Royal
Fregir els bunyols en oli calent, escórrer sobre una reixeta i passar per sucre.
* Ara les podem fer-los amb una " bunyolera " o com abans a cullerades.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna