Ingredients
Per uns 60 bunyols de 26 grams de pes en cru
Per fer la massa mare
150 grams de farina de força ( la de fer pa )
100 grams de llet tèbia
50 grams de llevat fresc ( el de fer pa )
Preparació
Desfer el llevat amb la llet tèbia , despres i afegim la farina, pastar, formar una bola i reposar mínim 1/2 hora tapat.
Per fer la massa del bunyols
700 grams de farina de força ( la de fer pa )
1 culleradeta petita de sal
80 grams de mantega desfeta ( freda)
100 grams de licor d anís dolç
80 grams de sucre ( ja qui en posa més, això al vostre gust )
2 ous
200 grams de llet ( ja qui li posa aigua, això al vostre gust )
La pell d una llimona ratllada
20/30 grams de matafaluga ( es el mateix que dir anís verd)
* Oli de girasol per fregir els bunyols
* Sucre per arrebosar els bunyols un cop fets.
Preparació
Pastarem tots els ingredients a má o a maquina, quan estiguin integrats, aferir la massa mare que hem fet abans, i seguirem treballant fins que estigui tot integrat i una massa fina amb cos, formar una bola i reposar tapada uns 10/15 minuts.
Passat aquest temps formarem petites boletes ( jo les faig de uns 25/26 grams, ( al gust ), i les colocarem sobre safates, o be pintades d´oli, o amb paper vegetal, les taparem i deixarem reposar sobre 1 hora.
Ara nomes tenim que posar un cassó a foc moderat per fregir els bunyols, aconsello que o fem a petites tandes de dos o tres peces, es fan depresa i axí pots controlar el tema , anirem agafan boletes i al mateix temps amb el dit gros i farem un forat, un cop fregits escòrrer i passar per sucre, això millor mentre siguin calents.
Ja qui desprès els ruixa amb una mica de licor d´anis, a casa no els i agrada, per tant jo no o faig.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna