La coca de quarto és un pa de pessíc típic de Mallorca que es caracteritza per la manca de llevat a la seva composició. Una altra característica que la fa diferent a la resta de coques és la proporció de farina i sucre que conté, perquè porta més sucre que farina. Es coneixen moltes proporcions i diferents receptes per fer-la. De fet molta gent la fa amb fècula de patata en lloc de farina. És ideal amb gelat a l'estiu i amb xocolata a l'hivern. https://ca.wikipedia.org/wiki/Coca_de_quarto
En documents del sigle XVIII ja figura l'existència d'aquesta coca
Fonts d´inspiració
Ingredients
8 ous
100 grams de sucre pols ( original en porta 180 grams )
165 grams Maizena ( ó fècula de patata )
1 pessic de sal
Més sucre pols o del normal per posar per sobre
( Si es sucre en pols es posa un cop sortit del forn, si es sucre del normal abans d enfornar )
Motlle 24 cm
Forn 170 graus, posar al segón nivel des de baix, calor a baix
Temps Uns 40 minuts ( orientatiu, cada forn es diferent )
Forn 170 graus, posar al segón nivel des de baix, calor a baix
Temps Uns 40 minuts ( orientatiu, cada forn es diferent )
Preparació
Separar els rovells de les clares, montarles a punt de neu forta amb un pessic de sal i reservar.
Tamissar el sucre pols i la farina per separat.
Batre els rovells i el sucre fins que ens quedi com una crema bastant espessa, afegim la Maizena a cullerades mentre seguin barrejan, al final les clares a punt de neu, també a tandes i amb precaució perque no ens baixi la massa.
El motlle es te que untar amb mantega i enfarinar.
Enfornar per espai d´ uns 40 minuts, al treure la coca del forn, es te que deixar caure la safata a terra , i aixì no ens baixará la coca.
Deixar refredar uns 10 minuts dins del motlle i ja la podem treure, si no li hem posat sucre del normal, ara es l hora d´ensucrar per sobre amb el sucre pols.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna