La salsa beixamel, i que bona es, com combina en infinitat de plats que només pensar que porten aquesta blanca salsa, ja ens llapem els dits.
Els uns diuen que si bé de Françe, altres que si d´Itàlia, sigui com sigui vá ser una gran aportació a la cuina, l any 1533 sembla ser que ja l asseborien a la Cort de França, encara que la recepta original era una mica diferent de l´actual.
Ingredients
Macarrons
Tomàquet fregit
Ceba
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Un vas de vi blanc sec
Carn picada de vedella i porc
Tomàquet fregit
Ceba
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Un vas de vi blanc sec
Carn picada de vedella i porc
Mantega
Salsa beixamel
Formatge ratllat
Preparació
Preparar
un bon sofregit amb la ceba tallada molt petita, la carn i bon raig d´oli d´oliva, a foc molt baix, sense pressa, que vagi fen, quan ja
començi a daurar afegim el vas de vi, després, posarem el tomàquet,
condimentar amb sal i pebre al gust , deixar
reduïr la salsa.
Bullir els macarrons el temps que ens indiqui el fabricant, recòrrer, i els posarem a una safata de forn engreixada amb una mica de mantega,
abocar per sobre la salsa i remenar perqué se integri amb els
macarrons
Mentre bullen els macarrons podem preparar la salsa beixamel
Forn a uns 200
graus ( per gratinar fins que ens quedin daurats ) també els poden fer amb antelació i
gratinar al darrer moment.
Divíns, a gaudir amb bona companya i bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna