La xocolata és un dels materials més usats i delicats en aquest món dolç , però si se la tracta amb el temps que necessiti , paciència i amor , aconseguirem un resultat meravellós , en la seva justa textura i brillantor .
Ens serveix per cobrir, napar, fer bombons i figures....
Tan fàcil com ....
1 . - Tallar la xocolata que vulguem temperar a trossos petits i reservar 1/4 part del total .
2 . - Prendre les 3/4 parts restants i la posarem a escalfar al bany maria ( consisteix a posar un recipient amb aigua a foc lent i sobre un altre de metall amb la xocolata , ) és important que no ens caigui aigua ni vapor al recipient que tenim la xocolata , ja que això ens destrossaria el temperat , temps aproximat uns 4/5 minuts ( dependrà de la quantitat de xocolata )
* Temperatura 40/45 graus , no més, si no tenim termòmetre , apropar una mica de xocolata als llavis , ha d'estar molt tebi .
3 . - Retirar del foc , afegir la resta de xocolata que tenim reservada , remoure fins que es fongui i quedi incorporada a la barreja , seguir remenant fins que perdi la calor .
Per saber si el temperat és correcte , posar una gota de xocolata entre els dits , si queda ferma , és que ens ha quedat perfecte.
* Treballar sempre la xocolata amb recipient de metall i remoure amb cullera de fusta, millor NO fer servir el microones.
Bon profit
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna