Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 26 de maig de 2012

Cigrons a la cassola amb xelets (Zamburiñas ) a la salsa de vieira



Xel o xelet. mol.lusc de la família dels pectínids (Chlamyps opercularis) molt semblant a la petxina variada, però amb els plecs més amples i arrodonits, la coloració es mes uniformada i clara, molt apreciada per la seva carn gustosa, es captura principalment a les Costa de Galícia 

Ingredients
Un pot de cigrons
Ceba
Tomàquet triturat
Sal
Pebre
Una fulla de llorer
Oli d´oliva
Xelet (Zamburiñas) en llauna a la salsa de vieires
Un raig de vermut blanc sec
Alls

Preparació
Farem un bon sofregit amb oli d´oliva,  de ceba, tomàquet, els alls sencers sense treure la pell i la fulla de llorer,  quan estigui a mitja cocció li afegirem els cigrons escorreguts i esbandits, els saltarem una mica i regarem amb un raig de vermut blanc sec, deixar reduir, en el darrer moment i posarem la llauna de xelet  ( zamburiñas ) amb la seva salsa de vieires, condimentar amb sal i pebre al gust, remenar, deixar coure uns 10 minuts tot junt i  ja esta a punt de servir.

Bon profit

* Evidentment com fresques no ni ha res, però a la meva zona es molt i molt difícil de trobar-ne en el mercat

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...