La coca de recapte es molt coneguda a Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al damunt a més de verdures i podem posar tot el que en vingui de gust, ..d´això la paraula recapte que significa "provisió"" dons a l´hora d´elaborar-la s´estirava de tot allò que ni havia en el rebost , el seu origen es confós, es diu que si va venir d´Itàlia a l´època de la dominació romana d´ Hispania, també es comenta si les seves arrels son d´origen aráb...la questio es que gràcies a qui fora, tenim un plat sa, deliciós i digne de la millor taula ....
Ingredients per la massa
200 grams d´aigua50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força
Preparació de la massa amb la Thermomix
( també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.
Afegir el llevat fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.
Estirar sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.
Ingredients per farcit
Tomàquet fregitOli d´oliva
Ceba
Pebrot vermell tallat a tires ( que ja tindrem escalivat )
Albergínia
Gambes petites pelades
Sal
Pebre
Tallar els albergínies a llesques i les farem una mica a la planxa amb unes gotes d´oli, pas del tot doncs ja s`acabaran de coure al forn, aquesta operació també la podem tenir feta amb antelació.
Sofregir una mica la ceba tallada al vostre gust, i reservar.
* * * * *
Quan la massa ja estigui a punt , cobrirem la base amb el tomàquet fregit i la resta d´ingredients.
Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)
Bon profit
Ummm... que rico este relleno que le has puesto Susanna.
ResponEliminaBesos
aquesta coca de recapte t'ha quedat bonisima
ResponEliminaquina delicia
ResponEliminaEsa combinación me gusta mucho, tiene que estar muy rica.
ResponEliminabesos
que rica que te ha quedado la coca¡¡¡¡¡me encanta
ResponEliminaUn pedacito para mí, porfa"!
ResponEliminaUna coca deliciosa, me gusta todo lo que le has puesto, tomo nota de ella. Besicos
ResponEliminaEspectacular Susanna!!!!! Petonets!
ResponEliminaLes meves preferides!
ResponEliminaDe buena gana me comería un trocito, me ha encantado la combinación de ingredientes que le has puesto.
ResponEliminaBesinos
M'encanten les coques de recapte i amb alberginies i pebrot es la preferida.
ResponEliminaPetons.
Hola amiga, gracias a la riqueza de las diferentes culturas los pueblos creamos nuestras costumbres. El intercambio cultural y la mezcla de culturas enriquecen este nuestro mundo, pero para eso, deberemos defender nuestras raíces y no perder nuestra identidad.
ResponEliminaBesos.
Una autentica delicia tiene que esta coca, a la vsita esta con estas ricas fotos, besos
ResponEliminaSofía
milideasmilproyectos.blogspot.com
No he menjat mai la coca amb recapte amb aquestos ingredients, pero segur que ho probaré. Jo soc tradicional, sola o amb butifarra o amb arengada
ResponEliminaUna Abraçada, Agustí Cangrejo Grande
M'encanten les coques! i aquesta té molt bona pinta! Marta
ResponEliminaQue bona t'ha quedat i molt complerta.
ResponEliminaUna abraçada
Qué pinta más rica, yo la hago parecida pero nunca se me había ocurrido echarle gambitas!!
ResponEliminabesos
Quina delícia, Susanna!
ResponEliminaM'encantne les coques de recapte! Amb aquesta combinació d'ingredients ha de ser ben gustosa.
ResponElimina