TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dissabte, 3 de novembre del 2012

Coca de recapte d´albergínies,pebrot i gambes


La coca de recapte es molt coneguda a  Catalunya, consisteix en una massa de pa estirada prima i que al damunt a més de verdures i podem posar tot el que en vingui de gust, ..d´això la paraula recapte que significa "provisió"" dons a l´hora d´elaborar-la s´estirava de tot allò que ni havia en el rebost , el seu origen es confós, es diu que si va venir d´Itàlia a l´època de la dominació romana d´ Hispania, també es comenta si les seves arrels son d´origen aráb...la questio es que gràcies a qui fora, tenim un plat sa, deliciós i digne de la millor taula ....


Ingredients per la massa
200 grams d´aigua
50 grams d´oli de oliva
1 pessic de sal
25 grams de llevat de flequer
400 grams de farina de força


Preparació de la massa amb la Thermomix

( també es pot fer a ma o amb panificadora ) Posar en el vas, aigua + oli+ sal, 1 minut, 37 c, velocitat 4.

Afegir el llevat  fresc 2 segons, velocitat 4, desprès la farina tamisada 6 segons, velocitat 4, i 1 minut, velocitat espiga.

Estirar sobre una placa de forn pinta amb oli, si ens mullem els dits amb oli serà més fàcil estirar la massa, tapar amb un drap i deixar reposar una hora en lloc càlid.

Ingredients per farcit
Tomàquet fregit

Oli d´oliva
Ceba
Pebrot vermell tallat a tires ( que ja tindrem escalivat )
Albergínia
Gambes petites pelades
Sal
Pebre

Tallar els albergínies a llesques i les farem una mica a la planxa amb unes gotes d´oli, pas del tot doncs ja s`acabaran de coure al forn, aquesta operació també la podem tenir feta amb antelació.

Sofregir una mica la ceba tallada al vostre gust, i reservar.

* * * * *
Quan la massa ja estigui a punt ,  cobrirem  la base amb el tomàquet fregit i la resta d´ingredients.
Pre-escalfar el forn a 200 c, i fornejar uns 15 minuts ( dependrà del forn.)

Bon profit

Aquesta recepta pertany al Blog http://enrocalacuina.blogspot.com/  Desitjo que t´agradi  tant, com a mi compartir-la amb tu  , Petonets SUSANNA



19 comentaris:

  1. Ummm... que rico este relleno que le has puesto Susanna.
    Besos

    ResponElimina
  2. aquesta coca de recapte t'ha quedat bonisima

    ResponElimina
  3. Esa combinación me gusta mucho, tiene que estar muy rica.
    besos

    ResponElimina
  4. que rica que te ha quedado la coca¡¡¡¡¡me encanta

    ResponElimina
  5. Una coca deliciosa, me gusta todo lo que le has puesto, tomo nota de ella. Besicos

    ResponElimina
  6. De buena gana me comería un trocito, me ha encantado la combinación de ingredientes que le has puesto.
    Besinos

    ResponElimina
  7. M'encanten les coques de recapte i amb alberginies i pebrot es la preferida.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Hola amiga, gracias a la riqueza de las diferentes culturas los pueblos creamos nuestras costumbres. El intercambio cultural y la mezcla de culturas enriquecen este nuestro mundo, pero para eso, deberemos defender nuestras raíces y no perder nuestra identidad.
    Besos.

    ResponElimina
  9. Una autentica delicia tiene que esta coca, a la vsita esta con estas ricas fotos, besos
    Sofía
    milideasmilproyectos.blogspot.com

    ResponElimina
  10. No he menjat mai la coca amb recapte amb aquestos ingredients, pero segur que ho probaré. Jo soc tradicional, sola o amb butifarra o amb arengada

    Una Abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  11. M'encanten les coques! i aquesta té molt bona pinta! Marta

    ResponElimina
  12. Que bona t'ha quedat i molt complerta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  13. Qué pinta más rica, yo la hago parecida pero nunca se me había ocurrido echarle gambitas!!

    besos

    ResponElimina
  14. M'encantne les coques de recapte! Amb aquesta combinació d'ingredients ha de ser ben gustosa.

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...