Ahir la meva amiga Julia de Fruites i verdures Montsant ens va regalar dues caixes de préssecs madurs de diferents varietats, i per la tarda vaig gaudir fent conserves, concretament en un almívar lleuger ja que la fruita estava dolçament divina.
Ingredients
Préssecs
Aigua
Sucre
Llimones
Pots de vidre amb tapa hermetica esterilitzats
* Les meves mesures per fer un almívar lleuger = 1 litre aigua + 250 grams sucre, i el suc d´una llimona, a partir aquí al gust de cada cadascú
Preparació
Pelarem i tallarem els préssecs a trossos, reservar en un recipient.
Preparem l´almívar lleuger, tant fàcil com posar en una olla l´aigua + sucre + suc de llimona, quan comenci a bullir baixar a foc mig i deixar coure uns 25 minuts, mentre posarem els trossos de préssec en els pots de vidre ( a mi particularment no m´agrada deixar-los massa apretats ), una vegada estigui l´almívar fet abocar-lo dins de cada pot, tapar i bullir al bany maria uns 20 minuts, deixar refredar els pots dins de la mateixa olla.
Reposar-los en el rebost un mínim d´un mes, i llestos
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Ja tens uns quants pots per l'hivern.
ResponEliminaSent una fruita tan dolça i bona no necesita gaire sucre.
Petons.
Tengo un montón de melocotones en los árboles y la verdad es que me viene de perlas esta receta, nunca la he hecho y me hace ilusión. Gracias!! Besos
ResponEliminaJo no n´he fet mai, ni tant sols sabia com es feia, gracies per la recepta.
ResponElimina