Ingredients
Carxofes ( que siguin totes de la mateixa mida )
Tomàquet fregit
Ceba
Sal
Pebre
Gambes pelades
Crema de llet
Formatge ratllat
Vermut blanc sec
Farina
Preparació
Netejar les carxofes que deixarem senceres, només tallarem les puntes i traurem totes les fulles dures.
Bullirem uns 10 minuts ( dependrà de la mida de les peces ) amb aigua, una cullerada de farina i una mica de sal, treure de l´olla i escórrer de cap per vall, reservar.
Mentre farem un sofregit de ceba, que i afegirem el tomàquet que ja tenim a punt i un raig de vermut blanc sec i les gambes pelades, finalment la crema de llet, condimentar amb sal i pebre al gust i deixarem reduir una mica.
Omplir les carxofes, posar en una safata de forn, cobrir de formatge ratllar i gratinar fins qu´estiguin daurades.
Aquesta
recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Hola guapa, quina il.lusió m' ha fet aquesta dedicatoria, es que m' encantan les carxofes, per demà tinc una truita feta per dinar. Aquestes amb les gambes deuen estar insuperables.
ResponEliminaUn petó
Unes carxofes de festa major. Gràcies. Petons
ResponEliminaMuchas gracias por seguir mi blog, el tuyo me ha encantada y el repertorio de alcachofas, una delicia.
ResponEliminaBesos
HOLA ANNA, GUAPA TU
ResponEliminaJE, JE, ESTIC CONTENTA QUE T´AGRADI LA SORPRESA,
ARE, JA SAPS, QUAN PUGIS LES FAS I DESPRÈS M´EXPLIQUES SI ESTÀN , O NO BONES
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA CARMEN , GUAPA TU
ResponEliminaGRÀCIES PER ESTAR AQUI
LA VERITAT ES QUE ESTÀN MOLT BONES, TAMBÉ LES FAIG DE VEGADES AMB BUTIFARRA CRUA ..I
ESTÀN DIVINES...
PETONETS SUSANNA
Susana se ven riquísimas. Un besazo.
ResponEliminaHOLA NATI, GUAPA TU
ResponEliminaESTÁN DIVINAS,...PUEDES TAMBIEN HACER LA MISMA RECETA PERO EN VEZ DE GAMBAS, CON BUTIFARRA CRUDA
PETONETS SUSANNA
¡Hola Susanna!
ResponEliminaQue estupenda receta! y que gran consejo el de la harina con el agua; no lo conocia, pienso ponerlo en práctica ya mismo.
Quiero agradecerte que pasaras por mi blog y me dejases tu tarjeta de visita, aquí te dejo yo también la mia, así podremos visitar nuestras cocinas e intercambiar nuestras recetas.
Un beso.
Las alcachofas me encantan, esta receta tiene que estar riquísima.
ResponEliminaSaludos
HOLA, EMPAR, GUAPA TU
ResponEliminaGRACÍAS POR ESTAR AQUI, Y POR TU COMENTARIO, PUES SI ESTO DE LA HARINA FUNCIONA ESTUPENDAMENTE, QUEDAN BLANQUITAS Y HERMOSAS...YA ME CONTARÁS
PETONETS SUSANNA
HOLA MARIATEM, GUAPA TU
ResponEliminaGRACÍAS POR VISITAR MI COCINA
SI TE GUSTAN LAS ALCAHOFAS, TE INVITO A QUE PRUEBES TODAS LAS RECETAS QUE HE "COLGADO"..ESTÁN RIQUISIMAS
PETONETS SUSANNA
Hola Susana, me encantan las alcachofas y estas tienen que estar riquisimas. Esta me la apunto.
ResponEliminaUn beso
HOLA, GUAPA TU
ResponEliminaGRACÍAS POR ESTAR AQUI, CELEBRO QUE TE GUSTE LA RECETA, YA ME CONTARÁS, QUE RIQUISIMA
HASTA PRONTO, PETONETS SUSANNA
Me fascinan las gambas, esta se ven divinas. Como quisiera probarlas en este instante.
ResponEliminaUn Saludo,
Mari
Ummm quina recepta tan bona!! a mi les carxofes em xiflen!! i escolta que la recepta anterior també ha de ser magnífica...petonets
ResponEliminaLes carxofes són tan i tan bones...i aquesta estacionalitat que tenen les fan encara més seductores perque a mi la temporada s'em fa molt curta. Molt bona recepta!
ResponEliminaHOLA MARI, GUAPA TU
ResponEliminaSI NENA , LA GAMBAS ESTÁN MUY RICAS, Y PUEDEN COCINARSE DE TANTAS MANERAS...
PETONETS SUSANNA
HOLA M.JOSE, GUAPA TU
ResponEliminaES VERITAT LES CARXOFES LI AGRADEN QUASI A TOTHOM, A MÉS SON FONT DE VITAMINES,...ES PODEN CUINAR DE MOLTES MANERES, I ARE N ´ES EL MILLOR TEMPS PER MENJAR-LES,
PETONETS SUSANNA
HOLA COCINICA, GUAPA TU
ResponEliminaESTOY CONTENTA DE TENERTE AQUI, Y TE PIDO PERDÓN POR NO HABERTE CONTESTADO ANTES,NO SE QUE ME POSÓ , ME DESPISTE, Y NO CONTESTÉ TU MENSAJE, PARA MI TODOS SON SAGRADOS, ...ESPERO VERTE EN OTRA OCASIÓN, Y TE PIDO DISCUTAS OTRA VEZ....
MIL PETONETS SUSANNA
HOLA STARBASE, QUE CONTENTA QU´ESTIGIS AQUI...
ResponEliminaDONCS SI LES CARXOFES COM ESTÀN MÉS BONES ES AL NATURAL, I LA TEMPORADA ES TANT CURTA...
PETONETS SUSANNA
Me encantan las alcachofas y veo que tienes un buen surtido de ellas. Estas rellenas tienen una pinta bárbara, así que, con tu permiso, me guardo tu receta para cuando tenga alcachofitas recién cogidas.
ResponEliminaUn besote
HOLA LAURA, GUAPA TU,
ResponEliminaCONTENTA POR SU VISITA, PARA ESTO ESTÁ AQUI PARA QUE LA TOMES, LA COCINES Y TE ACUERDES DE MI MIENTRAS ESTÁS SABOREANDO UNAS BUENAS ALCACHOFAS
HASTA PRONTO, MIL PETONETS SUSANNA
MOLT BONES .
ResponEliminaMe encantan de todas maneras,pero estas tienen que estar deliciosas. Un abrazo.
HOLA MARIA JESUS, GUAPA TU
ResponEliminaTE INVITO A QUE PRUEBES LA RECETA, Y VERÁS,..LO QUE HE COMENTADO ANTES ES QUE YO LO HAGO CON PIMENTÓN DULCE, Y LE AÑADDO UN POQUITO DE PIMIENTO NEGRA, PERO A QUIEN LE GUSTE LO PICANTE...DIRECTAMENTE PIMENTÓN PICANTE..
PETONETS SUSANNA