Que es un Wok ?
Es un recipient entre olla, cassola, paella.....
Sembla ser que es coneix des de el segle X a la Xina, una eina bàsica a la cuina, ja que permetia cuinar de tot amb un sol recipient i no es necessitava de massa foc, a més de que servia per tot.
La seva peculiaritat es que es cuina amb poc oli, a foc fort, els aliments han de ser tallats a peces petites i remenar sovint, ja que es cou tot molt ràpid.
Un dia me comentava un expert en el tema,...la regla de cuinar en un Wok es ....
90 % del temps es te que invertir en preparar bé els aliments a cuinar i el temps de cocció només ha de ser el 10 % restant.
Normes a seguir
1.-Cuinar sempre amb oli suau, en poca qualitat i ha de ser ben calent abans de posar els aliments sinó
ens quedaran més bullits que daurats.
2.- No posar massa quantitat d´aliments de cop, doncs si no es fa així l´escalfor no arribarà igual a tot arreu, i ens poden quedar més bullides que fregides.
3.- Primer i posarem els aliments que costen més de coure i acabarem amb els més fràgils.
4.- Si cuinem en un Wok, mai el pots deixar sol en el foc, remenar molt sovint.
En un Wok i podem fregir, estofar, fer al vapor, daurar.....
Ara tenim un bon ventall de models al mercat, en diferents materials i adaptats a qualsevol tipus de fogó
Posa un Wok a la vida, cuina i ja ens explicaràs.
Bona Cuina !!
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna