TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate


dimecres, 12 de maig del 2021

Wok........que és ?






Que es un Wok ?

Es un recipient entre olla, cassola, paella.....

Sembla ser que es coneix des de el segle X a la Xina, una eina bàsica a la cuina, ja que permetia cuinar de tot amb un sol recipient i no es necessitava de massa foc, a més de que servia per tot.

La seva peculiaritat es que es cuina amb poc oli, a foc fort, els aliments han de ser tallats a peces petites i remenar sovint, ja que es cou tot molt ràpid.

Un dia me comentava un expert en el tema,...la regla de cuinar en un Wok es ....

90 % del temps es te que invertir en preparar bé els aliments a cuinar i el temps de cocció només ha de ser el 10 % restant.

Normes a seguir
1.-Cuinar sempre amb oli suau, en poca qualitat i ha de ser ben calent abans de posar els aliments sinó
ens quedaran més bullits que daurats.

2.- No posar massa quantitat d´aliments de cop, doncs si no es fa així l´escalfor no arribarà igual a tot arreu, i ens poden quedar més bullides que fregides.

3.- Primer i posarem els aliments que costen més de coure i acabarem amb els més fràgils.

4.- Si cuinem en un Wok, mai el pots deixar sol en el foc, remenar molt sovint.

En un Wok i podem fregir, estofar, fer al vapor, daurar.....

Ara tenim un bon ventall de models al mercat,  en diferents materials i adaptats a qualsevol tipus de fogó

Posa un Wok a la vida, cuina i ja ens explicaràs.


Bona Cuina !!

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...