https://enrocalacuina.blogspot.com/2024/06/com-tenir-sempre-ma-uns-fesols-bullits.html
Les mongetes o fesols blanques son un aliment que no pot faltar a la nostra dieta i hem de consumir tot l´any, calentes a l´hivern, tèbies o fredes pel estiu, aquí un exemple de les seves qualitats i virtuts...
Riques en fòsfor, en vitamina B9, magnesi, potassi, fibra, ferro, proteïnes, calci, iode, sodi, vitamina C, fòsfor pels nostres ossos i dents, .....entre altres
La mongeta es un aliment que no conté colesterol.
Ingredients
Mongetes del ganxet seques
Sal
Pebre
Pernil curat tipus serrano
Oli d´oliva
Un os de pernil ( opcional )
Un os de pernil ( opcional )
Preparació
La nit anterior posarem les mongetes en remull en aigua freda tota la nit perquè s'hidratin, tenen que tenir aigua de sobre doncs s´inflaran i tenen que quedar cobertes.
Al matí següent la posarem en una olla amb aigua freda, un grapat de sal i deixarem que comencin a bullir, ara afegirem un bon raig d'aigua freda a l'olla, aquest procés serveix perquè les mongetes quedin més toves.
Si es volen amb més gust afegir al principi a l'olla un os de pernil.
Bullir fins que estiguin cuites, no poso temps ja que depèn de la quantitat i classe de mongetes, sempre a foc baix.
Servir calents, fredes o tèbies, seques o amb una mica del seu propi brou, escampar per sobre una mica pernil curat picat, condimentar amb pebre negre i un generós raig d´oli d´oliva.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Al matí següent la posarem en una olla amb aigua freda, un grapat de sal i deixarem que comencin a bullir, ara afegirem un bon raig d'aigua freda a l'olla, aquest procés serveix perquè les mongetes quedin més toves.
Si es volen amb més gust afegir al principi a l'olla un os de pernil.
Bullir fins que estiguin cuites, no poso temps ja que depèn de la quantitat i classe de mongetes, sempre a foc baix.
Servir calents, fredes o tèbies, seques o amb una mica del seu propi brou, escampar per sobre una mica pernil curat picat, condimentar amb pebre negre i un generós raig d´oli d´oliva.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna