Formula dels Mestres pastissers Vilardell - Jornet de l´any 1933
Ingredients
500 grams de farina de tot ús o de reposteria
600 grams d´aigua
75 grams d´oli d´oliva
Un pessic de sal ( uns 5 grams )
Oli de gira-sol per fregir
Sucre per decorar
Preparació tradicional :
Posarem una cassola al foc amb l´aigua, la sal i l´oli d´oliva, quan comenci a bullir retirar.
Abocarem la farina de cop i remenar amb un cullerot de fusta fins que tota la farina quedi integrada amb els líquids, amassar be a ma, o amb una pastadora fins que ens quedi una massa fina, deixem refredar una mica per poder.la manipular.
Mentre agafem una safata que folrarem amb paper vegetal, per anar posant els xurros que farem i així no s´ens enganxin.
Posarem massa a tandes en una xurrera, si no en tenim també podem fer servir una màniga pastissera amb un filtre en forma d´estrella.
Ja podem començar a fabricar tires de xurros sobre la safata que tenim preparada, quan la tindrem plena, els tallarem amb unes tisores a la mida que ens vingui de gust.
Escalfar abundant oli de gira.sol en una cassola grossa, i ja els podem anar fregint per tandes, perquè no s´ens refredi l´oli.
Escórrer sobre una reixeta o paper de cuina, ensucrar al gust, i a gaudir.
* Els podem fer amb antelació i guardar a la nevera unes hores.
* També els podem congelar i només els hem de fregir quan tinguem el caprici d´un xurro acabat de fer.
* Es important, estrènyer be la massa que no ens i quedi cap bombolla d aire, i no pugin explotar les peces.
Bon profit.
*****************************
Preparació amb Thermomix
Posarem en el vas l'aigua, la sal i l'oli, a 100 º, 6 minuts, Velocitat. 2.
Passat aquest temps afegirem la farina de cop i sense temperatura, remoure durant 8 minuts a Velocitat espiga.
Ens quedarà una massa fina que traurem del vas i deixarem temperar una mica per no cremar-nos en manipular.
Omplir una xurrera o, si no una màniga pastisseria amb filtre en forma d'estrella, procurarem que no ens quedin bosses d'aire en la massa, ja que ens explotarien els xurros al fregir.
Folrar una safata amb paper vegetal per anar col·locant els xurros conforme els anem fent. Tallar-los a la mida que ens vingui de gust.
Fregir en abundant oli calent, a tandes perquè no baixi la temperatura del mateix.
Escórrer sobre paper de cuina i ensucrar.
* Podem fer-los amb antelació i guardar unes hores a la nevera.
* També els podem congelar i fregir la quantitat que necessitem en el moment que ens vinguin de gust uns deliciosos xurros acabats de fer.
* Es important, estrènyer be la massa que no ens i quedi cap bombolla d aire, i no pugin explotar les peces.
Bon profit.
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna