Quan arriba Quaresma és tradició pensar en elaborar plats en els qu ´el bacallà és l'estrella principal.
El bacallà és un peix blanc, molt ric en vitamina B, baix en greix i porta molta proteina.
Normalment el comprem salat i sec com una espardenya, doncs....
Aquesta és la nostre proposta........i funcionen
Abans de posarlo en remull netejarem la capa de sal que porta sota l ´aixeta amb aigua freda, aixì trigaria menys temps a desalarse.
Posarem les peces dins un recipient amb aigua, tenen que quedar cobertes, es important que les col.loquem amb la pell cap amunt perque quedin més ben desalades.
El temps orientatiut per desalar el bacallà que jo faig servir
Peces molt petites en remull unes 2 hores, canviar l´aigua cada 1 hora
Peces petites en remull unes 36 hores, canviar l´aigua cada 8/10 hores
Peces grosses en remull unes 48 hores, canviar l´aigua cada 6/ 8 hores
Es molt important guardar a la nevera, fora ens pot fermentar, i es una pena haver de tirarlo....doncs molt barat actualment no es.
Jo a l´ultim canvi d´aigua o faig per llet, queda el bacallà més blanc i més melòs.
Tambè per tenirne sempre a punt un cop desalat el congelo.
Bon bacallà i bon profit
Aquesta informació pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna