Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dimecres, 15 de març de 2017

Com desalar bacallà

Quan arriba Quaresma és tradició pensar en elaborar plats en els qu ´el bacallà és l'estrella principal.  

El bacallà és un peix blanc, molt ric en vitamina B, baix en greix i porta molta proteina.

Normalment el comprem salat  i sec com una espardenya,  doncs.... 
 
Aquesta és la nostre proposta........i funcionen

Abans de posarlo en remull netejarem la capa de sal que porta sota l ´aixeta amb aigua freda, aixì trigaria menys temps a desalarse.
 

Posarem les peces dins un recipient amb aigua, tenen que quedar cobertes, es important que les col.loquem amb la pell cap amunt perque quedin més ben desalades.


El temps orientatiut per desalar el bacallà que jo faig servir
Peces molt petites  en remull  unes   2 hores, canviar l´aigua cada 1 hora
Peces petites            en remull  unes 36 hores, canviar l´aigua cada 8/10 hores
Peces grosses           en remull  unes 48 hores, canviar l´aigua cada 6/ 8  hores

Es molt important guardar a la nevera, fora ens pot fermentar, i es una pena haver de tirarlo....doncs molt barat actualment no es.

Jo a l´ultim canvi d´aigua o faig  per llet, queda el bacallà més blanc i més melòs.

Tambè per tenirne sempre a punt un cop desalat el congelo.

Bon bacallà i bon profit

 Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna






Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...