TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dijous, 16 de març del 2017

Com sembrar caps de pinya tropical...i que visquin







Pinya tropical,  americana o  ananas, originaria del Brasil.

De fulles espinoses que poden arrivar de 25 a 100 cm de llarges, fan una flor de color rosa, necesita una temperatura de 25-35 graus, pel que a l´hivern no es pot deixar fora ,  molta humitat, aixì com terra adobada, li encanta el nitrogen.


A casa ens agrada molt la pinya americana al natural, ... en un viatge per terres Tropicals, i durant una excursió vaig observar que sembraven caps de pinya, mai havia inmaginat que es podien sembrar, vaig preguntar que com ho feien, senzill i simple, total si en una ocasió no funciona, repetim i no passa res ...

 

Aquesta és la nostra proposta .... i funciona
És molt important comprar una pinya que estigui sana, tirant a verdosa i que el seu cap estigui sencer, en bon estat, que no li faltin fulletes del centre.

Li tallem el cap com a dos dits per sota de la part de les fulles, i el deixem inclinat perquè es curi el tall durant un parell de dies, observarem que s'ha assecat la part per on ho hem separat de la pinya.

Seguidament posarem terra fèrtil en un petit test, ( quan creixi ja el canviaremos ) sembrem el cap, regarem i deixar a l'exterior entre sol i ombra, fins que li surtin arrels, és important que sempre tingui humitat a la terra.

I ja està ... també he de dir que no totes les vegades s'aconsegueix que visquin .... pel que repeteixo és important comprar bones peces..


Fa molta il.lusió quan ens sortim amb la nostre, bones pinyes.




Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...