Quan vàrem estar a Grècia un del molts plats que recordem en especial es el pop a la brasa, i que bo, com que a casa no tenim una xemeneia ni una barbacoa, la nostre versió es a la planxa, això si, queda molt millor si es una de ferro.
La nostre experiència va ser en el Port Marítim del Pireo, que per cert es el mes gran de Grècia i un dels més importants de la nostre Mar Mediterrània.
Lo curiós es que et deixaven entrar a la cuina, t´ensenyaven com o preparaven ...bé d ´això fa moltes llunes, encara que sembla que va ser ahir......
La recepta la he adaptat als gustos de casa, pel que he canviat alguns ingredients....
Ingredients
Un pop cru , aquest feia 1,500 kg.
Dues fulles de llorer
1/2 copa de les de vi,..... ( de vinagre o de vi blanc )
Sal gruixuda
Oli d´oliva
Pebre vermell dolç
Pebre negra
Vermut blanc sec
Preparació
Posarem una olla grossa al foc sense res, quan ja estigui calenta posarem el pop i taparem uns minuts a foc suau, el pop començarà a " fer soroll " ja que la pell es començarà a encongir, ara i posarem unes fulles de llorer i aquella 1/2 copa de vinagre o de vi, tapar i deixar coure, el pop deixarà la seva aigua natural i ens sorprendrà la quantitat de líquid que ens quedarà a l´olla, bullir sense pressa a foc suau ( aquest ha tardat 60 minuts ), vigilar fins que estigui tou al punxar amb la punta d´un ganivet, ( el temps es orientatiu).
Un cop cuit, retirar de l´olla, deixar refredar una mica i ja podem tallar les seves vuit potes, les deixem senceres.
Escalfar la planxa, un cop estigui ben calenta, i posarem el pop que haurem untat amb oli d´oliva, seguidament condimentar amb pebre negre, daurar pels dos costats i al darrer moment regar amb un raig de vermut blanc sec, deixar uns minuts fins que s´evapori i ja el podem treure de la planxa.
Passar a una safata de servir, ara espolsar amb el pebre vermell dolç, sal gruixuda i un raig d´oli d´oliva del bo per sobre.
* Es pot acompanyar al gust, nosaltres normalment o fem amb unes patates bullides amb pell, tallades a rodanxes i acabades al forn amb sal, pebre negre i un raig d´oli d´oliva.
* Pots tenir les patates bullides amb antelació i al darrer moment coure al forn.
* Pots tenir el pop bullit, i al darrer moment fer el pas de la planxa.
* Si no vols "tanta feina" pots comprar el pop bullit,....però no te res, de res, a veure amb el resultat ni el sabor del pop.
Καλή σας όρεξη
Bon profit i si es en bona companya millor !!
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna