TRADUCTOR D ´IDIOMES

TRADUCTOR D ´IDIOMES

Translate

dimecres, 21 d’abril del 2021

Pota a la planxa amb all, julivert i un raig de vermut blanc sec ( El calamar desconegut per molts )

La pota és un mol · lusc molt semblant al calamar i , segons l'espècie i la procedència , adquireix una mida considerable , per aquest motiu se li conegui amb el nom de calamar gegant . Tots dos són mol · luscs que tenen petxina , el que fa que es classifiquin dins dels cefalòpodes , igual que passa amb la sèpia , el calamar o el pop . Altres espècies conegudes de la família de la pota són la pota voladora , de mida petita , i la pota argentina , de molt bona qualitat .

La qualitat de la pota és inferior a la del calamar , cosa que es veu reflectit en el seu preu . De fet , és més barata que la majoria de mol · luscs similars . No obstant això , el seu consum està encara poc estès tot i tenir , entre els consumidors , una acceptació cada vegada més gran.  

Ingredients
Pota ( en aquest cas la hem comprada ja tallada, per pot ser sencera i la tallem al nostre gust ) 
* Si es fresca millor congelar primer, queda més tova)

Oli d´oliva
Sal
Pebre ( opcional )
All i julivert picats
Un raig de vermut blanc sec


Preparació
Posarem una planxa al foc i esperem que estigui molt calenta.

Mentre untarem la pota amb oli d´oliva ( no posar l ´oli directament a la planxa ), seguidament ja la podem coure, remenar de tant en tant, quant ja estigui quasi feta, condimentat amb la sal, pebre, all, julivert, i un raig de vermut blanc sec, deixar reduir i ja està a punt per anar a taula.

Bon profit, i si es amb bona companya millor !!

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

1 comentari:

  1. La pota queda molt bona i a millor preu que el calamar. M'agrada el toc de vermut que has ficat, ha de deixar molt bon sabor.
    Petons maca!

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...