La massa filo -o- brick, està forma pel moltes fines lamines de pasta, que en coure queda molt cruixent, i es utilitzada per fer farcida.
Es necessari hidratar la massa amb algún tipus de greix..... oli d´oliva, de gira-sol, mantega..., també es important que si estàs molta estona sense utilitzar-la, sigui coberta, en cas contrari ens quedará seca i trencadissa.
Ingredients
Un paquet de pasta filo
Mantega fossa per untar les fulles ( oli de gira-sol, margarina....al gust )
Ametlla picada per decorar
Pomes tallades a llesques que haurem escaldat uns minuts
Nabius
Sucre ( pot ser blanc, roig, panela)
Preparació
Escalfar el forn a 200 graus ( en el meu el baix i ventilador ) cada forn es un mon
Preparar una safata de forn i cobrir amb un paper vegetal ( es millor a l´hora de treure la coca )
Untarem les fulles de pasta filo d´una en una, les tenim que hidratar...... ( mentre la resta te que estar tapada, si no s´assequen molt ràpid ).
Anirem posant dues fulles, una capa de fruita i sucre , dues fulles més, altre capa de fruita i sucre , així fins que os vingui de gust.
Per sobre i posarem l ametlla picada que abans haurem tingut hidratant amb aigua, així no es crema.
Enformar per espai d´uns 25/30 minuts, temps orientatiu.
Bon i dolç profit, si es amb bona companya millor !
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Que bom aspecto!
ResponEliminaPassei para desejar uma semana feliz!
Beijinhos,
Espero por ti em:
strawberrycandymoreira.blogspot.pt
http://www.facebook.com/omeurefugioculinario
https://www.instagram.com/marysolianimoreira