Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 3 de desembre de 2011

Coca de iogurt grec amb cobertura de sucre a la Ratafia

Aquesta amb aranyons i pinyons 
La ratafia és un licor que està elaborat amb nous tendres macerades i  diverses plantes aromàtiques,  a Catalunya té el segell de DG ( denominació geogràfica) des de l´any 1989.

La seva formula més antiga coneguda es de l´any 1842 i està en un receptari trobat a la Comarca de la Selva. 

Ingredients
4 ous
1 iogurt grec
2 mides del vas del iogurt de sucre ( una la posarem dins i l´altre per la cobertura)
3 mides del vas del iogurt de farina de pastisseria 
3/4  mida  del vas del iogurt de..( oli d´oliva, o de gira-sol o de mantega fosa)
1/4  mida  del vas del iogurt de ratafia 
1 pell de llimona ratllada
1 cullerada petita de llevat químic tipus Royal
Licor de Ratafia
1 Mica de cremor tartàr ( opcional ) - la punta d´una cullerada de postres -
1 Pessic de sal
Nous o pinyons

Preparació
Tamisar la farina amb  el llevat i reservar.

Agafarem una mida del vas del iogurt ple de sucre i el barrejarem amb el licor de Ratafia, ens te que quedar espès, reservar.

Batre les clares d´ous + un pessic de sal + cremor tartàr i reservar quan estigui a punt de neu.

Batre els rovells + pell de llimona ratllada + 1 vas de sucre fins que ens quedi com una pomada, afegir poc a poc l´oli  , desprès el iogurt i la ratafia , la farina i les clares que tenim reservades a punt de neu sense batre, donarem unes voltes suaus fins que quedi tota incorporada.

* Millor si es fa a tandes 1/2 farina, 1/2 clares, 1/2 farina i finalment la resta de les clares.

Posar la massa en un motlle que ja tindrem untat amb mantega i enfarinat , ensucrarem tota la coca per sobre amb la barreja de sucre i Ratafia que tenim reservada.

* Es pot cobrir de nous o pinyons.

Fornejar a 180 graus uns 30/35 minuts ( dependrà del vostre forn i de la mida del motlle escollit ) , deixar refredar sobre una reixeta, ideal a totes hores

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

6 comentaris:

  1. Quin gustet més bo li deu donar la ratafia a la coca!!! prenc bona nota que a casa ens agrada força.. petons,

    ResponElimina
  2. Apa, quin aspecte que té tan bó aquesta COCA!!!
    El toc de RATAFÍA li deu donar un gustet molt ESPECIAL oi?
    M'ha agradat molt i ja queda anotada, pero primer hauré de trobar la RATAFÍA
    Petons bonica:)

    ResponElimina
  3. Es una bona idea posar el sucre amb la ratafia per sobre.
    Petons.

    ResponElimina
  4. ¿¿¿ratafía??? i Roset, m'encanta

    ResponElimina
  5. Has vestit de gala la coca. No se m´hauria ocorregut donar-li aquesta sortida a la ratafic ensucrada.

    ResponElimina
  6. Ohhhh!!! Qué pinta tan buena. Estoy vienod los panes que has hecho últimamente y me gustan todos... a ver si me animo de una vez a hacer pan. Besos

    ResponElimina

Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.

Mil petonets i fins aviat Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...