Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dissabte, 3 de desembre de 2011

Coca de iogurt grec amb cobertura de sucre a la Ratafia

Aquesta amb aranyons i pinyons 
La ratafia és un licor que està elaborat amb nous tendres macerades i  diverses plantes aromàtiques,  a Catalunya té el segell de DG ( denominació geogràfica) des de l´any 1989.

La seva formula més antiga coneguda es de l´any 1842 i està en un receptari trobat a la Comarca de la Selva. 

Ingredients
4 ous
1 iogurt grec
2 mides del vas del iogurt de sucre ( una la posarem dins i l´altre per la cobertura)
3 mides del vas del iogurt de farina de pastisseria 
3/4  mida  del vas del iogurt de..( oli d´oliva, o de gira-sol o de mantega fosa)
1/4  mida  del vas del iogurt de ratafia 
1 pell de llimona ratllada
1 cullerada petita de llevat químic tipus Royal
Licor de Ratafia
1 Mica de cremor tartàr ( opcional ) - la punta d´una cullerada de postres -
1 Pessic de sal
Nous o pinyons

Preparació
Tamisar la farina amb  el llevat i reservar.

Agafarem una mida del vas del iogurt ple de sucre i el barrejarem amb el licor de Ratafia, ens te que quedar espès, reservar.

Batre les clares d´ous + un pessic de sal + cremor tartàr i reservar quan estigui a punt de neu.

Batre els rovells + pell de llimona ratllada + 1 vas de sucre fins que ens quedi com una pomada, afegir poc a poc l´oli  , desprès el iogurt i la ratafia , la farina i les clares que tenim reservades a punt de neu sense batre, donarem unes voltes suaus fins que quedi tota incorporada.

* Millor si es fa a tandes 1/2 farina, 1/2 clares, 1/2 farina i finalment la resta de les clares.

Posar la massa en un motlle que ja tindrem untat amb mantega i enfarinat , ensucrarem tota la coca per sobre amb la barreja de sucre i Ratafia que tenim reservada.

* Es pot cobrir de nous o pinyons.

Fornejar a 180 graus uns 30/35 minuts ( dependrà del vostre forn i de la mida del motlle escollit ) , deixar refredar sobre una reixeta, ideal a totes hores

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...