http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/11/20/la-recepta-del-15-de-desembre/
Aquest mes ens conviden a fer torrons, jo no he fet el torró però si una recepta per gaudir-ne d´ell en una altre versió, i aquesta es la meva proposta
http://ollasferroviarias.blogspot.com/2011/12/tarta-de-turron-de-jijona-con-capa-de.html
Fa molt de temps de faig aquest pastís però una mica diferent al que ens presenta en Pedro, el seu farcit es millor que el que jo feia servir.
http://recetascarmelilla.blogspot.com/2009/01/yema-pastelera.html
També fa temps que faig crema cremada, he provat la versió de la Carmela i tinc que dir que és genial.
Quan veus tanta lletra sembla molt complicat de fer, i es tot el contrari, en un tres i no res el tenim fet, fàcil, deliciòs i de Luxe a la taula, son diferents passos, però res complicats.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
(1) Ingredients per fer la base del pastís ( un motlle de 26 cm folrat com la foto )
160/200 grams de melindros
(2) Ingredients pel farcit
300 grams de torró de Xixona
600 grams de nata per montar de 35 % materia grasa
400 grams de llet
3 sobres de cuallada
60 grams de sucre ( jo no li poso )
(3) Ingredients per la coberta de crema cremada
3 ous + 1 rovells
Sucre el mateix pes dels ous ( jo li poso 1 tercera part, doncs la resta ja li posarem per sobre al cremar-lo)
15 grams de farina de blat de moro ( Maizena)
90 grams d´aigua
(4) Ingredients per engalanar el pastís (Opcional)
Xocolate negre ( Postres Nestlé)
(1) Preparació base del pastís
Un motlle desmuntable de 26 cm, folrar la base amb paper vegetal i els laterals amb film de cuina, posarem els melindros a la base del motlle , que no es quedi cap forat sense cobrir i reservar.
(2) Preparació del farcit
Trossejar el torró i junt amb la reste d´ingredients detallats en el seu apartat , posarem un cassó al foc a temperatura suau fins que quedi tot desfet ( per la cuallada seguir les instruccións del fabricant ), retirar del foc i sense parar de remoure esperar que quedi tebi abans de bolcar per sobre dels melindros, un cop fred ja podem posar a la nevera un minim de 2 a 3 hores tapar amb film de cuina.
(3) Preparació de la crema cremada
Batre junts tots els ingredients detallats en el seu apart, i desprès passar la barreja per un colador per evitar qualsevol impuresa , posar al foc a temperatura suau sense deixar de remenar, quan ja tingui l´espessor desitjada retirar del foc i estendre la crema sobre una superficie freda ( marbre, xapa, vidre), doncs te que refredar ràpid , si no la crema ens pot agafar un color verdós que no ens interessa pas.
* la Carmela comenta que ella li posa un pessic de colorant de paella perquè quedi més groc, jo si no tinc ous de pagès, li poso un fil de safrà
Cobrir el pastís amb la crema i deixar altre cop a la nevera tapat amb film de cuina.
(4) Per engalanar el pastís ( Opcional)
Desfer al bany maria la xocolate i desprès sobre d´un marbre fred ( si es té) o un paper vegetal farem uns dibuixos o sanefes que deixarem refredar.
Es millor de fer el pastís d´un dia pel altre i deixar refredar a la nevera, quan el treurem del motlle li posarem sucre generosament per sobre i amb un bufador (soplete) el cremarem, engalanar amb les sanefes de xocolate i a gaudir d´un postres de Luxe i fet a casa.
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Un pastís de torró boníssim!!
ResponEliminat'ha quedat preciós, aquesta recepta si la guardo per fer-la
ResponEliminapetonets
Quin pastís de luxe, t'ha quedat molt be, amb la crema cremada per sobre ha de estar exquisit.
ResponEliminaIdeal per celebrar els 50 anys del vostre amic.
Petons.
Aquest pastís ja és el súmmum, no es pot demanar res més!
ResponEliminaQUINA DELÍCIA SUSANNETA!!!
ResponEliminaApa que avui has treballat i t'has lluit, perque t'ha quedat GENIAL!!
FELICITATS XATA, PETONETS y que descansis:)
S'hem ha escapat el primer comentari i no se si quedará per partida doble, pero el PASTIS s'ho val
ResponEliminaApa SUSANNETA quina DELÍCIA ens deixas avui!!!
Has treballat i t'has lluit, perqué t'ha quedat GENIAL!!!
FELICITATS, PETONETS i BONA NIT XATA:)
Me gusta mucho , es un postre muy navideño.
ResponEliminaComo lo haces para que quede el chocolate ligeramente redondeado??? Es un decoración preciosa.
Besitos!!!
Olá Susanna,
ResponEliminaQue delioso bolo e que bela apresentação,
Parabéns para o Antonio,
Fica Bem!!!
1000 Beijokinhas
Bueno, es cuestión de opiniones, a mi me gusta mas la tuya, claro..... lo ideal seria probar de las dos, no te parece?, yo creo que se acabarían las dos, hay pequeñas diferencias, pero las texturas seguro que varían, dos opciones muy dignas.
ResponEliminaLo dicho...me ha encantado.
Un abrazo y FELIZ NAVIDAD¡¡¡¡
Pedro
Complicat no, però una mica de feineta si que té. Ara, que el resultat ha de ser ben bó!! :)
ResponEliminaespectacular aquest pastis....un cop a taula... segur que compensa l'esforç
ResponEliminaHola Alfons, guapo tu
ResponEliminala veritat es que sembla molt complicat, però ja veus que es super fàcil, a més de deliciòs
mil petonets Susanna
susanna, espectacular este pastís, seguro que está fabuloso
ResponEliminaM'encanten les postres amb torró. La cobertura amb yema cremada fa molta festa i lliga molt bé amb la mousse de sota. Recepta apuntada!
ResponEliminaHola Gemma, guapa tu
ResponEliminadoncs segur que t´agradará molt , queda tant i tant suau que sembla qu´et poses a la boca una mica de cel, je,je
mil petonets Susanna
Hola Paquita guapa tu
ResponEliminaes muy fácil, tomé otro molde de la misma medida que el que estaba el pastel, hice las cenefas de chocolate sobre un papel vegetal, espere unos minuts que el chocolate se enfriara un poco y tomara cuerpo y lo enrrollé al molde, despues con una spizas de tender la ropa lo sujeté en los extremos, y listos...je,je, fácil, verdad ?
mil petonets Susanna
Fantàstic!
ResponEliminaJa deia jo a l'altre entrada que el pastís el tenies que haver fet tu, quedat perfecte, millor que els de la pastisseria.
ResponEliminaUn pastís boníssim elaborat, tinc moltes ganes de provar-lo.
ResponEliminaUn abraçada
Receta de la torta maravillosa es increíble! :-))) Cuando tiene tiempo, creo que espera una sorpresa antes de Navidad, Susanna!
ResponEliminaAquí está el link: http://magiasmoni.blogspot.com/2011/12/200-post-nr-200.html#comment-form
Besos
Susana, es una tarta magnífica, me ha encantado y buenísima debe estar. Mil gracias por tu interés por mi mano, voy regular. Me acaban de hacer la 2º cura y me ha dolido tanto...Se me saltan las lágrimas. Un besito hermosa y muchas gracias...
ResponEliminaGracias Susanna por la explicación , me lo has puesto muy fácil jajajaja.
ResponEliminaMañana tengo que hacer una tarta de cumpleaños para mi hija intentaré hacerlo , si me sale ya veras las fotos en el blog.
Un besito guapaaaa!!!
hola Moni, guapa tu
ResponEliminamuchas gracias por tu tarjeta de felicitación
hasta pronto, mil petonets Susanna
Hola maca!!
ResponEliminaJa saps que el repte era fer torrons, però aquesta proposata és igual de llaminera!! Quina bona pinta!
Moltes gràcies per aprticipar al 15!
Petonets
Sandra
Que delicia de tarta y que navideña.
ResponEliminaBesos. Lola
Que bonita te quedó y qué rica.
ResponEliminaBesos.
Bonísimmmm!!!! M'encanta aquest pastís!!!
ResponEliminaQue buena Susanna! feliz fin de semana, Alex
ResponEliminaExquisit! I molt ben detallat tot.
ResponEliminaUn pastis torroner! t'ha quedat de maravella.
ResponEliminaUn petonet
Una delícia Susanna! M'encanta aquesta proposta. La guardo, eh? :)
ResponEliminaMoltes gràcies per participar a la recepta del 15!
Petonets!!
Un pastís que fa molta festa!! jo també el vaig veure en el blog del Pedro... ha d´estar "de mort".... gaudeix-lo. Petons,
ResponEliminauna gran pastis mousse y la decoracion que has puesto le sienta de maravilla
ResponEliminaA vegades, com dius, quan veus totes les passes que has de seguir t'espantes. però el resultat paga la pena, oi?
ResponEliminaÉs fabulós aquest pastís i amb aquesta corona de xocolate segur que es converteix en el rei de tots els pastissos!
ResponEliminaDoncs sí que et va quedar bé!!!
ResponEliminaMolt xulo el pastís!!!
T'ha quedat molt maco el blog. Quina feinada això de posar totes les receptes per ordre alfabètic!!!
Petons!
Hola Anna guapa tu
ResponEliminala veritat es que no costa res de fer i ja veus quin resultat, deliciòs i de Luxe
mil petonets Susanna
´He legado hasta tu blog, Susana, a través de tu foto de eprfil, el aestiva....veo que compartimos gustos en cocina y loros. Si visitas mi log de cocina, verás abajo el enlace a mi web de psittácidas.
ResponEliminaLa tarta de lujo.
Besos