Visita la nostra petita botiga

TRADUCTOR D´IDIOMES, AQUI

dilluns, 19 de desembre de 2011

Pessebre vivent a Santa Susanna 2011



La XIIIa. edició del Pessebre Vivent de Santa Susanna ha reunit 904 visitants (691 adults i 213 nens), i cap a 200 col.laboradors entre figurants, ajudants en el muntatge, desmuntatge, etc... podem dir que va movilitzar 1100 persones.

 

Moltes gràcies a tots els col.laboradors que ho heu feu possible.

Esbart Dansaire de Santa Susanna.



CANVI DE DATA
El proper 08 DE GENER DEL 2012 a les 18 hores , representació del pessebre vivent en el Castell de Can Ratés a Santa Susanna ( unica representació ), i participa tothom qui o desitji, si en vols formar part només tens que trocar al telèfon 93.767.84.63  - 660.77.94.29  preguntar per la Sra. Rosa Bagot, ti esperem

BONES FESTES I MILLOR ANY NOU 2012

Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

divendres, 16 de desembre de 2011

18 de Desembre 2011 vina a la Marató de TV3 a Santa Susanna



Aquesta informació pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dilluns, 12 de desembre de 2011

Espaguetis amb espàrrecs i bolets

Ingredients
Espaguetis ( si es pasta fresca i feta a casa millor...)
Espàrrecs frescos
Sal
Pebre
Oli d´oliva
Assortits de bolets
1 pot de tomàquet fregit

Preparació
Tallar els espàrrecs , escaldar uns minuts ( així no perden el color i queden més tous ) ,escórrer  i passar-los a una paella amb oli calent, saltejar junt amb els bolets , condimentar amb sal i pebre, quan ja estiguin a punt, afegir el tomàquet fregir, remenar i reservar.

Bullir la pasta , si es fresca uns 5 minuts, si es seca seguir les instruccións del fabricant, escórrer l´aigua i barrejar amb les verdures, saltar tots plegat uns minuts i servir calents, acompanyar si es desitja de formatge ratllat.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dissabte, 10 de desembre de 2011

Coquetes de farina farcides de pernil dolç i formatge


Ingredients
Coquetes de farina ( tortas mejicanas) ja les venen fetes
Formatge cremòs a llenques ( jo Marca Cadí crema)
Pit de gall dindi o pernil dolç
1 pot de tomàquet fregit
1 ou batut

Preparació
Escalfar el forn a 200 graus ( farem servir només el grill)

Remullar les coquetes sota la aixeta per hidratar-les i les escalfarem per les dues cares en un paella sense cap tipus d´oli ni greix ( es perquè ens quedin flexibles ).

Untarem les coquetes amb el tomàquet fregit, i posarem a sobre el pernil dolç i el formatge, embolicar com un canaló i creuar amb un escuradents, ( així no perden  la forma)

Posar-les en una safata de forn, i les pintarem per sobre amb l´ou batut, gratinar uns minuts fins que ens quedin daurades, treure l´escuradents i servir calentes, jo les he acompanyat de tomàquet fresc amanit i ceba tendre.

Bon profit


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Perquè no es mogui la fusta de cuinar



Alguna vegada mentre fem servir la fusta de cuinar, ens trobem que quan estem a la meitat de la feina se´ns mou...


Aquesta es la meva proposta...i funciona

Tant fàcil com posar un drap de cuina mullat a sota de la fusta, i aquesta queda "clavada" al marbre i no es mourà gens

Font d´informació..xef Jamie Oliver .http://www.jamieoliver.com/recipes


 Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 8 de desembre de 2011

Barquetes de cabdells de Tudela amb sonsos fregits


Ingredients
Sonsos
Farina per arrebossar ( jo faig una barreja 50 % farina de blat + 50 % farina blat de moro Maizena)
Sal
Oli de gira-sol de qualitat fer fregir
Cabdells de Tudela
Tomàquets Cherry
Vinagre de Xères
Nous pelades
Oli d´oliva per amanir

Preparació
Són tan petits que no hem pas de netejar-los, però si esbadir-los en aigua i assecar bé amb paper de cuina, tot seguit els salarem i passarem per farina, sacsejar l´excés i fregir en abundant oli calent, ho farem per tandes i no en posarem masses , així quedarán cruixents i daurats, escórrer sobre una reixeta 

Posarem en una safata les fulles de cabdells i dins de cada fulla un grapat de sonsos, amanir amb oli, vinagre i sal , engalanar amb nous pelades i tomàquets cherry.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pa de pita farcit de pop, cabdells de Tudela i tomàquet cherry


El pa de pita és un tipus de pa pla que es consum especialment en el proper Orient, en el seu lloc d´origen es cou a les parets del forn, es un pa que queda buit i normalment es menga farcit de tot tipus de viades fredes i calentes

En greu posaré la recepta, es molt fàcil de fer a casa i deliciós

Ingredients
Pa de pita 
Sal
Oli d´oliva
Pop en conserva
Tomàquets cherry
Cabdells de Tudela
Vinagre de Xères

Preparació
Tant senzill com barrejar tots els ingredients condimentar i reservar.

Mentre mullar el pa de pita sota la aixeta i encalfar a la torradora de pa o en el forn, ens quedarán daurats i se ens inflarán, escapçar per un costat i amb precaució que no s´ens trenquin ( en quedarán com una bossa) els farcirem al gust , i a gaudir d´un àpat lleguer i ràpit

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimecres, 7 de desembre de 2011

BONES FESTES I UN MILLOR ANY NOU 2012


http://magiasmoni.blogspot.com/2011/12/200-post-nr-200.html#comment-form

La Moni des de Bulgaria me ha enviat aquesta bonica felicitació Nadalenca, que jo os la dedico a tot@s, 

 BONES FESTES NADALENQUES
I QUE L´ NOU ANY SIGUI UNA MICA MILLOR

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dimarts, 6 de desembre de 2011

Pastís mousse de turró de Xixona amb cobertura de crema cremada



http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2011/11/20/la-recepta-del-15-de-desembre/
Aquest mes ens conviden a fer torrons, jo no he fet el torró però si una recepta per gaudir-ne d´ell en una altre versió, i aquesta es la meva proposta

http://ollasferroviarias.blogspot.com/2011/12/tarta-de-turron-de-jijona-con-capa-de.html
Fa molt de temps de faig aquest pastís però una mica diferent al que ens presenta en Pedro, el seu farcit es millor que el que jo feia servir.

http://recetascarmelilla.blogspot.com/2009/01/yema-pastelera.html
També fa temps que faig crema cremada, he provat la versió de la Carmela  i tinc que dir que és genial.
                                                 
Quan veus tanta lletra sembla molt complicat de fer, i es tot el contrari, en un tres i no res el tenim fet, fàcil, deliciòs i de Luxe a la taula, son diferents passos, però res complicats.

 * * * * * * * * * * * * * * * * *

(1) Ingredients per fer la base del pastís ( un motlle de 26 cm folrat com la foto )
160/200 grams de melindros

(2) Ingredients pel farcit 
300 grams de torró de Xixona
600 grams de nata per montar de 35 % materia grasa
400 grams de llet
3 sobres de cuallada
60 grams de sucre ( jo no li poso )

(3) Ingredients per la coberta de crema cremada 
3 ous + 1 rovells
Sucre el mateix pes dels ous ( jo li poso 1 tercera part, doncs la resta ja li posarem per sobre al cremar-lo)
15 grams de farina de blat de moro ( Maizena)
90 grams d´aigua

(4) Ingredients per engalanar el pastís (Opcional)
Xocolate negre ( Postres Nestlé)

(1) Preparació base del pastís
Un motlle desmuntable de 26 cm, folrar la base amb paper vegetal i els laterals amb film de cuina, posarem els melindros a la base del motlle , que no es quedi cap forat sense cobrir i reservar.

(2) Preparació del farcit
Trossejar el torró i junt amb la reste d´ingredients detallats en el seu apartat , posarem un cassó al foc a temperatura suau fins que quedi tot desfet ( per la cuallada seguir les instruccións del fabricant ), retirar del foc i sense parar de remoure esperar que quedi tebi abans de bolcar per sobre dels melindros, un cop fred ja podem posar a la nevera un minim de 2 a 3   hores tapar amb film de cuina.

(3) Preparació de la crema cremada
Batre junts tots els ingredients detallats en el seu apart, i desprès passar la barreja per un colador per evitar qualsevol impuresa , posar al foc a temperatura suau sense deixar de remenar, quan ja tingui l´espessor desitjada retirar del foc i estendre la crema sobre una superficie freda ( marbre, xapa, vidre), doncs te que refredar ràpid , si no la crema ens pot agafar un color verdós que no ens interessa pas.

* la Carmela comenta que ella li posa un pessic de colorant de paella perquè quedi més groc, jo si no tinc ous de pagès, li poso un fil de safrà 

Cobrir el pastís amb la crema i deixar altre cop a la nevera tapat amb film de cuina.

(4) Per engalanar el pastís ( Opcional)
Desfer al bany maria la xocolate i desprès sobre d´un marbre fred ( si es té) o un paper vegetal farem uns dibuixos o sanefes que deixarem refredar.

Es millor de fer el pastís d´un dia pel altre i deixar refredar a la nevera, quan el treurem del motlle li posarem sucre generosament per sobre i amb un bufador (soplete) el cremarem, engalanar amb les sanefes de xocolate i a gaudir d´un postres de Luxe i fet a casa.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

FELIÇ 50 ANIVERSARI ANTONIO


 Feliç 50 aniversari Antonio, avui la colla de Geganters i Grallers de Santa Susanna , ( de la que ell en forma part )  li hem preparat una festa sorpresa , es una gran persona i es mereix això i molt més... quan jo en faci 50 també en voldré una de igual, ejem, ejem...


mil petonets i que tinguis molta sort avui, demà i sempre, Susanna

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/

Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

diumenge, 4 de desembre de 2011

Mares de lluç arrebossades a les dues farines


Mare de lluç, tabanc, maire, bacallaret, llúcera, lluça, molts noms per un mateix peix , viu a fons profunds i sorrencs,  es normal de trobar-ne a la Mar Mediterrània, Mar Egea, a l´Atlàntic fins i tot a Canadà i Estats Units.

De carn blanca i delicada es molt popular a la cuina ..

Ingredients
Mares de lluç obertes i netes
Sal
50 % Farina de blat            
50 % Farina de blat de moro ( Maizena)
Oli de gira-sol per fregir
Alls amb pell

Preparació
Sofregir amb oli calent els grans d´alls amb la pell i reservar.

Barrejar les dues farines al 50 % de cada i pasar-hi els peixos, sacsejar la farina que sobri i fregir amb oli calent, escorrér sobre una reixeta.

Servir acompanyat d´unes verdures, en el meu cas carbassó a la planxa i els alls fregits.

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Llorer sempre fresc per cuinar












El llorer és una planta ja molt coneguda des de l´antiguitat , a l´antiga Roma era el símbol del triomf i  l´ofrena que se li donava a un guanyador.

Es original de la zona Mediterrània , es molt utilitzat a la cuina pel seu aroma i sabor als menjars, a més te moltes vitamines , millora la digestió, desinfla l ´abdomen, redueix la formació de gasos, entre altres virtuts..

Avui una veïna m´ha regalat un gran ram de Llorer recent tallat del arbre que te en el seu hort, com he comentat abans, a la zona mediterrània és costum d´utilitzar-lo sempre a la cuina sobre tot quan es fan menjars de cassola 

Aquesta es la meva proposta....i funciona
Amb l ´ajuda d´unes tisores anirem tallan totes les fulles més boniques de les branques, rebutjant les que no estiguin perfectes, velles, espatllades,....les posarem dins d´un recipient amb aigua i les rentarem bé, després les estendrem sobre un drap de cuina i amb un paper absorbent les eixugerem, només ens falta posar-les dins d´una bossa de plástic  ( si té "obre fàcil " millor, ) i congelar-les, sempre tindrem llorer fresc pels guisats a ma.

Aquest truc  pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Pa de nous

  

Ingredients
800 grams de farina de força
460 grams d´aigua
75 gramsde llevat de flequer
25 grams d´oli d´oliva
2 culleradetes de sal
1 culleradeta de sucre
1 cullerada de llet en pols desnatada
Nous pelades de Califòrnia

Preparació amb la thermomix
Posarem en el vas l´aigua + llevat fresc + oli + llet en pols, 5 minuts a 37 graus, velocitat 2, desprès afegirem la farina que ja tindrem tamissada ,sal i sucre , remenar a velocitat 6 20 segons i amasar a velocitat espiga 5 minuts, quan faltin 2 minuts afegir les nous pelades.

Treure del vas i guardar durant 1 hora en lloc càlid i tapada, pasat aquest temps li donarem la forma desitjada i la tornarem a tapar 1 hora mes.

Fornejar a 200 graus durant 40 /50 minuts ( dependrà del vostre forn i la forma que li donem)

Refredar sobre una reixeta, i a gaudir de salut

* Tambè es pot fer en panificadora i manual


Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna



dissabte, 3 de desembre de 2011

Pa Glòria

http://enrocalacuina.com/shop/product.php?id_product=98
http://enrocalacuina.com/shop/category.php?id_category=13

Ingredients
460 grams d´aigua
75 grams de llevat de flequer
25 grams d´oli d´oliva
2 culleradetes de sal
800 grams  farina de força

Preparació amb la thermomix
Posar en el vas l ´aigua + llevat fresc + oli  5 minuts , 37 graus ,velocitat 2, desprès afegirem la farina tamissada i la sal , remenar a velocitat 6, 20 segons i amassar a v.espiga 5 minuts.

Treure del vas i deixar reposar la massa  en lloc càlid i tapada una hora, passat aquest temps donarem la forma que es desitji, li farem uns talls al damunt amb un ganivet, enfarinar i deixar reposar 1 hora més tapada i en lloc càlid, mentre posar el forn a 200 graus.

Fornejar de 45 /50 minuts, dependrà del vostre forn i de la forma que li hem donat al pa.

Refredar sobre una reixeta.

* Tambè es pot fer amb panificadora o manual

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

Coca de iogurt grec amb cobertura de sucre a la Ratafia

Aquesta amb aranyons i pinyons 
La ratafia és un licor que està elaborat amb nous tendres macerades i  diverses plantes aromàtiques,  a Catalunya té el segell de DG ( denominació geogràfica) des de l´any 1989.

La seva formula més antiga coneguda es de l´any 1842 i està en un receptari trobat a la Comarca de la Selva. 

Ingredients
4 ous
1 iogurt grec
2 mides del vas del iogurt de sucre ( una la posarem dins i l´altre per la cobertura)
3 mides del vas del iogurt de farina de pastisseria 
3/4  mida  del vas del iogurt de..( oli d´oliva, o de gira-sol o de mantega fosa)
1/4  mida  del vas del iogurt de ratafia 
1 pell de llimona ratllada
1 cullerada petita de llevat químic tipus Royal
Licor de Ratafia
1 Mica de cremor tartàr ( opcional ) - la punta d´una cullerada de postres -
1 Pessic de sal
Nous o pinyons

Preparació
Tamisar la farina amb  el llevat i reservar.

Agafarem una mida del vas del iogurt ple de sucre i el barrejarem amb el licor de Ratafia, ens te que quedar espès, reservar.

Batre les clares d´ous + un pessic de sal + cremor tartàr i reservar quan estigui a punt de neu.

Batre els rovells + pell de llimona ratllada + 1 vas de sucre fins que ens quedi com una pomada, afegir poc a poc l´oli  , desprès el iogurt i la ratafia , la farina i les clares que tenim reservades a punt de neu sense batre, donarem unes voltes suaus fins que quedi tota incorporada.

* Millor si es fa a tandes 1/2 farina, 1/2 clares, 1/2 farina i finalment la resta de les clares.

Posar la massa en un motlle que ja tindrem untat amb mantega i enfarinat , ensucrarem tota la coca per sobre amb la barreja de sucre i Ratafia que tenim reservada.

* Es pot cobrir de nous o pinyons.

Fornejar a 180 graus uns 30/35 minuts ( dependrà del vostre forn i de la mida del motlle escollit ) , deixar refredar sobre una reixeta, ideal a totes hores

Bon profit.

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna

dijous, 1 de desembre de 2011

Pastís de llet condensada


Nicolás Appert va inventar la llet condensada l´any 1820, però les primeres probes no varen anar del tot be,  no va ser fins l ´any 1856 que va perfeccionar l ´invent i va obtenir una patent, des de les hores la llet condensada a fet la volta al mon.


Ingredients
450 grams de llet condensada
4 ous
50 grams de mantega tova
150 grams de farina
1 pessic de sal
1 cullerada de llevat quimic ( Royal)

Preparació
Escalfar el forn a 180 graus

Tamissar la farina amb el llevat , i reservar.

Batre junts la reste de ingredients , desprès afegir la farina i posar en una safata de forn que tindrem untada amb mantega i espolçada de farina.

Fornejar uns 30/35 minuts, dependrà del forn, refredar sobre una reixeta i a gaudir

Bon profit

Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna






Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...