La ratafia és un licor que està elaborat amb nous tendres macerades i diverses plantes aromàtiques, a Catalunya té el segell de DG ( denominació geogràfica) des de l´any 1989.
La seva formula més antiga coneguda es de l´any 1842 i està en un receptari trobat a la Comarca de la Selva.
* * He rebaixat la quantitat de sucre ja que va emborratxat i cobert de ratafia i aquesta ja és prou dolça.
260 grams de farina
150 grams de sucre **
Un pessic de sal
8 ous
( No portat cap tipus de llevat )
* Motlle de 24 cm amb forat en el centre "Bundt cake "
Preparació
Untar i enfarinar el motlle.
Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una crema espessa i hagi doblat el volum , afegir el pessic de sal i la farina tamisada.
Fornejar a 170 º uns 25 a 30 minuts dependrà del forn i del tipus de motlle.
Retirar del forn i sense treure del motlle, emborratxar el pa de pessic i deixar refredar.
*******
Ingredients per emborratxar el pa de pessic
200 grams d´aigua
100 grams de sucre **
200 grams de ratafia
Preparació
Posarem al foc l´aigua i el sucre fins que ens quedi un xarop lleuger, ara i afegirem la ratafia i deixarem al foc uns 5 minuts, ja o tenim a punt per emborratxar el pa de pessic.
********
Ingredients per caramel.litzar les nous
500 grams de nous pelades ( si es possible meitats, queda més maco )
100 grams de sucre
1 culleradeta de mantega
Preparació
Sobre de una lamina de silicona o el marbre ( posarem totes les nous escampades que no es toquin i reservar )
Posar al foc la resta d´ingredients fins que el sucre agafi un color daurat, tot seguit regar per sobre les nous formant fils, que només quedin cobertes a trossos i deixar refredar.
********
Ingredients per la cobertura de glacejat de ratafia.
500 grams de ratafia
200 grams de sucre
Preparació
Posarem els ingredients al foc i deixarem reduir fins que tinguem un xarop amb una mica de cos, passarem el pastis que ja tindrem emborratxat i fred a una safata i el banyarem tot seguit amb aquest glacejat abans de que es refredi, l ´envoltarem amb les nous caramel.litzades i omplirem el forat del centre amb la resta.
En portar a la taula al marge que segur et faran la "onada", acompanya amb una ampolla de ratafia, sempre hi haurà qui ho voldrà més borratxo encara, és que és tan deliciosa ...
Bon profit
Aquesta recepta pertany al blog http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna