La massa filo -o- brick, està forma pel moltes fines lamines de pasta, que en coure queda molt cruixent, i es utilitzada per fer farcida.
Es necessari hidratar la massa amb algún tipus de greix..... oli d´oliva, de gira-sol, mantega..., també es important que si estàs molta estona sense utilitzar-la, sigui coberta, en cas contrari ens quedará seca i trencadissa.
Un paquet de pasta filo
Mantega desfeta - o- oli de gira-sol - o- oli d´oliva suau
Pomes
Canyella
Ametlla a daus o laminada per posar per sobre
Opcional- sucre pols per decorar.
Preparació
Escalfar el forn a 200 graus.
Tallarem les pomes pelades a llesques primes i les passarem per la paella amb una mica de mantega i canyella fins que estiguin toves, reservar fins que estiguin fredes.
Pintarem les lamines de pasta filo amb l ajuda d´un pinzell amb la grassa escollida, es perquè ens quedin les fulles ben hidratades ( jo les poso dobles perquè tinguin mes cos )
Les farcirem amb la poma i anirem fen un rotllo ( com una ensaïmada de Mallorca ), un cop feta la rosca i posarem per sobre l ametlla.
Fornejar fins que veiem que la pasta filo queda daurada , en el meu forn ha estat uns 20 minuts.
Treure del forn i refredar sobre una reixeta, un cop freda es pot decorar amb sucre pols per sobre, això ja o deixem al vostre gust.
Bon profit, a gaudir i si es en bona companya millor !.
Aquesta recepta pertany al blog
http://enrocalacuina.blogspot.com/
Desitjo que t´agradi, petonets Susanna
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Hola i benvinguts, moltes gràcies pel comentari i la visita , sempre els llegeixo encara que no pugui contestar a tots, però si tens algun dubte no deixis de preguntar,i et contestaré gustosament.
Mil petonets i fins aviat Susanna